Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
12 Mayıs 2012 Cumartesi - 00:03

Kadına şiddete toplumsal tepki

Erzurum’da Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kadına şiddete toplumsal tepki

Erzurum’da Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde düzenlenen toplantıya bölge illerin vali yardımcıları, kaymakamlar, aile mahkemesi hakimleri, savcılar, polis ve jandarma temsilcileri katıldı.
GEVREK’İN DEĞERLENDİRMESİ
Programın açılış bölümünde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, Kadına yönelik şiddet olaylarına, toplumsal her alanda rastlandığını belirterek, kadının en kutsal varlık olarak bilinen aile içinde şiddete maruz kaldığını söyledi.
Kadına yönelik fiziksel şiddetin Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 57, Orta Anadolu'da yüzde 50, Ortadoğu Anadolu'da yüzde 47, Batı Marmara Bölgesi'nde yüzde 25, Ege Bölgesi'nde yüzde 31 olarak tespit edildiğini dile getiren Özlem Bozkurt Gevrek, ''Kadına yönelik şiddet olaylarına, her alanda rastlanmakta. Ancak en dikkat çekici durum, kadının en kutsal varlık olarak bilinen aile içinde şiddete maruz kalmasıdır. Hazırlanan kanun taslağında artık kadına yönelik şiddetin önüne geçmek adına atılması gereken her ayrıntıya yer verilmeye çalışıldı” diye konuştu.
Gevrek, yalnız şiddete maruz kalanların değil, ısrarcı bir şekilde kişiyi rahatsız eden veya taciz eden kişilerin de kanun kapsamında suçlu sayılacağına dikkat çekti.
KANUN TASARISININ İÇERİĞİ
Kanun tasarısında, kolluk kuvvetlerine acil durumlarda yetki verildiğini belirten Gevrek, “Önceden birisi bir kızcağızı telefonla, internetle veya çeşitli vasıtalarla ısrarla taciz ederse bu suç teşkil etmezdi ancak bu kanun onları da kapsıyor. Artık bir genç kıza internetten, telefondan veya başka bir yerden musallat olan yani ısrarla taciz eden kişilere de kanun kapsamında işlem yapılacak. Artık bir kişi, başka bir kişiye musallat olamayacak. Öte yandan, hakim veya mülki idare amirini uyandırmadan gecenin saat 3'ünde, acil durumlarda emniyetin ve jandarmanın yetkisi var. Kolluk kuvvetleri acil durumlarda yetkili sayılacak.” diye konuştu.
Kanun kapsamında şiddeti önleme ve izleme sistemi kurulmasının sağlanacağını dile getiren Gevrek, “Şiddete maruz kalan kişiyi izleme yöntemleri arasında, ev ve iş yeri alarm sistemi, kişinin üzerinde taşıyabileceği kolye veya bileklik görünümündeki GPS donanımlı panik butonu, telefon görünümlü mobil cihaz gibi araç ve gereçler kullanılacak. Bu cihazlar sayesinde, şiddete maruz kalan kişinin anında kolluk kuvvetlerine ulaşımı ve yerinin tespiti sağlanacak” şeklinde konuştu.
Gevrek, ayrıca önemli uygulamalardan birisisinin de elektronik bileklik olduğunu ifade ederek, şiddet uygulayan kişinin ve mağdur kişinin koluna takılacak aparat sayesinde, şiddeti uygulayan kişi mağdurun yanına belirlenen mesafeden fazla yaklaşması halinde GPS donanımlı cihaz kolluk kuvvetlerine alarm vereceğini kaydetti.

 
THM konseri büyük ilgi gördü
 
Engelli sorunlarına bilimsel bakış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THM konseri büyük ilgi gördü
Atatürk Üniversitesinde “Bahar Şenlikleri” kapsamında düzenlenen Türk ...
Aktemur Bölge Tarihi’ne ışık tuttu
Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimince desteklenen ...
Biri yakalandı, diğeri aranıyor
Erzurum’da bir alış veriş merkezinde iki kadına yönelik yapılan cinsel ...
 
Son 100 yılın en büyük göç trajedisi
“100. Yılında Balkan Göçleri ve Balkan Vakıfları” konferansında, Balkanlarla ...
Tarımın dümenine Erdurmuş geçti
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Altun, Gıda Tarım ...
Ovit ulaşımda Milat adresi
Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkan Yardımcısı Kadem Ekşi 13 Mayıs ...
 
Bölge ekonomisinde Ovit umudu
Erzurum’daki sivil toplum kuruluşları, 13 Mayıs 2012 Pazar günü Başbakan ...
Yoğun ilgiye gözyaşlı karşılık
Erzurum'da Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen "Osmanlı'da Harem" konferansına ...
Bir saldırı haberi de Oltu'dan
Erzurum’un Oltu ilçesinde devlet hastanesinde görevli özel güvenlik görevlileri ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva