Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
5 Eylül 2014 Cuma - 10:32

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT!

Yaklaşan kurban bayramı öncesi hayvan sevkiyatları başlarken Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, kurban alacak vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT!

Yaklaşan kurban bayramı öncesi hayvan sevkiyatları başlarken Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, kurban alacak vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.
Kurban Bayramı nedeniyle ülke genelinde hayvan hareketlerinde ve hayvan kesimlerinde yoğun bir artış olduğunu ifade eden Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, Erzurum’un ülke genelinde önemli hayvan üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.
Kurban bayramı öncesinde kurbanlık hayvan alacak vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunan İl Müdürü Osman Akar, kurbanlık alacak vatandaşın, hayvanı gözle muayene edebilmesi gerektiğini belirtti.
Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar,” Yüksek ateşi olmayan, ağız ve burun akıntısı olmayan, cinsel organlarından kötü kokulu akıntı gelmeyen hayvanlar tercih edilmelidir. Ama en önemlisi alınacak kurbanlık hayvanın veteriner sağlık raporu özellikle alıcı tarafından dikkat edilmelidir. Hayvanların kulaklarında o hayvanı tanımlayan küpelerinin bulunması zorunludur. Ama sahte küpelere karşıda vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Onun dışında gebelikle alakalı durumlar da söz konusudur. Hayvan satış dönemi boyunca veteriner hekim arkadaşlarımızı hayvan pazarlarında bulunduracağız. Hayvan alacak vatandaşlar arkadaşlarımızdan yardım isteyebilirler. Çünkü gebelikle alakalı hayvanların büyük hassasiyetleri var ona dikkat etmeleri gerekir.” dedi.
KURBANLIK HAYVAN SEVKLERİ
Sağlık kontrolünden geçmemiş ve gerekli aşıları yapılmamış hayvanların yurtiçinde nakledilmeleri salgın hayvan hastalıklarının yayılmasında büyük rol oynadığını belirten Erzurum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar, şehir dışı hayvan sevklerinde başta sığırlarda şap aşısı ve koyunlarda PPR (Koyun vebası hastalığı) aşısı başta olmak üzere, hayvanların belirlenen aşılarının yapılmış olması ve Veteriner Sağlık Raporu alınmasının mecburi olduğunu söyledi. Osman Akar, “Sevk edilecek hayvanların kulak küpesi ve hayvan pasaportu/kimliğinin bulunması gerekmektedir. Bunun yanı sıra hayvanlarda sevk günü şap hastalığı belirtisi bulunmamalıdır. Hayvanlar doğumlarından itibaren işletme değiştirmemiş olmalı veya en az 3 aydır halen bulundukları işletmede barındırılmış olmalıdır. İşletmenin 10 kilometre çevresinde de en az 3 aydır şap hastalığı görülmemiş olmalıdır. Hayvanlar sevk öncesinde 30 gün süre ile bir işletmede izole edilmeli, bu süre sonunda bütün hayvanlar şap virüsü varlığı yönünden teste tabi tutulmalı ve sonuçları negatif olarak bulunmuş olmalıdır. Bu süre zarfında bu işletmenin 10 kilometre çevresinde şap hastalığı çıkmamış olmalıdır. Belgesiz sevk durumlarında hayvan sahiplerine ve nakil vasıtaları sahiplerine idari para cezası verilmektedir. Ayrıca kulak küpesi bulunmayan sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçilerin nakil sırasında yakalanması hâlinde tüm masrafları sahibi tarafından karşılanarak en yakın kesimhanede kestirilmektedir. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde kurban bayramı öncesi sevkler için nöbetçi veteriner hekim ve bayram süresince görevli veteriner hekimler uygulaması yapıyoruz.” dedi.

 
YUDUMLAMADAN ÖNCE DÜŞÜNÜN!
 
KOCAKAYA ERZURUM’DA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YUDUMLAMADAN ÖNCE DÜŞÜNÜN!
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı.
3’NCÜ ORDU KURMAY BAŞKANINDAN VALİ AKDEMİR’E ZİYARET
3’ncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanlığı görevine atanan Tümgeneral ...
ERZİNCAN BELEDİYESİ DEV PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE HAZIRLANIYOR
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit ...
 
‘NOTO TÜRKİYE’NİN VAZGEÇİLMEZİDİR’
Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Kültürel İlişkiler Birliği (UTEK) Genel Başkanı Dr.
TUNCELİ’DE GIDA BANKASI AÇILDI
Tunceli’de ’Yoksullukla Mücadele ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ (DERSİM-DER) ...
JANDARMA BÖLGE KOMUTANI ÇARDAKÇI’DAN VALİ KAYMAK’A ZİYARET
Tunceli’ye yeni atanan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, ...
 
ZİRAAT ODASI BAŞKANI ARSLAN’DAN GENEL SEKRETERE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Tunceli Ziraat Odası Başkanı Mazlum Arslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne ...
NEHİR YAKUTİYE TAPU MÜDÜRÜ OLDU…
Erzurum Merkez Yakutiye Tapu Müdürlüğüne Fetullah Nehir atandı.
ALS HASTALIĞIYLA MÜCADELEYE 3600 RAKIMDA İLGİNÇ DESTEK
ALS hastalığı kampanyasına destek vermek için 3600 rakımlı yaylada berivanların ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva