Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
29 Ocak 2011 Cumartesi - 08:22

KCK davasına devam edildi

KCK operasyonu kapsamında 21 Ocak'tan beri tutuklu bulunan BDP' li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'e üçüncü duruşmada da tahliye çıkmadı.

KCK davasına devam edildi

 KCK operasyonu kapsamında 21 Ocak'tan beri tutuklu bulunan BDP' li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'e üçüncü duruşmada da tahliye çıkmadı.Iğdır'da 21 Ocak 2010 günü jandarma tarafından sabaha karşı düzenlenen Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi'ne (KCK/ TM) operasyonu kapsamında gözaltına alınan BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İlk duruşmada 4 kişi, ikinci duruşmada ise 3 kişi tahliye olurken belediye başkanının da aralarında bulunduğu 4 kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. 'Terör Örgütü PKK Üyesi' olmak suçundan 15 yıl hapis istemi ile yargılanan 4'ü tutuklu 30 sanıklı davanın üçüncü duruşması yapıldı. Duruşmaya; tutuklu sanıklar BDP'li Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, BDP'li Belediye Meclis Üyesi Mecit Başdaş, Hoşhaber eski Belediye Başkanı Nüsret Aras ile BDP parti üyesi İsmail Tikit'in yanı sıra 26 tutuksuz sanıktan 7'si katıldı.
İDDİANAME
Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5'i tutuklu 26'sı tutuksuz KCK davasının dört sayfalık mütalaasını hazırlayarak mahkemeye gönderen Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, BDP'li tutuklu Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, BDP'li Belediye Meclis Üyesi Mecit Başdaş, Hoşhaber eski Belediye Başkanı Nüsret Aras, BDP parti üyesi İsmail Tikit hakkında 'Silahlı Terör Örgütü Üyesi' olmak, 3713 Sayılı Yasanın 5/2 madde kapsamında 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılması, tutuksuz sanıklardan BDP
Iğdır İl Başkanı Şebap Çelik, ve yöneticiler Aziz Çam ile İsmail Tikit hakkında ise Silahlı Terör Örgütü Üyesi' suçundan cezalandırılmasını talep etti.
28 KİŞİNİN ŞİKAYETİ
İddianameye göre, 29 Mart 2009'daki yerel seçim öncesinde 28 kişi tehditler nedeniyle şikâyetçi olmuş, başlatılan teknik takipte, PKK'nın Ermenistan kamp sorumlusu Reyis Gülturan'ın tek tek telefon ettiği BDP dışındaki partiden adayları, "Adaylıktan çekil. Senin ya da ailenin başına bir şey gelirse PKK sorumludur", soruşturma savcısını da "Kürt düşmanlığı yapan seni uyarıyorum" diye tehdit ettiği kaydedildi. PKK'nın İran kamp sorumlusu "Hebat" kod adlı Cimşit Kömekci'nin ise telefonla aradığı köylülere,
"PKK'lılarla telefonda görüştüğü ortaya çıktı. Başkan Güneş'e, "Kaybedersek sorumlusun" diyen PKK'lıya "Bilmez miyim, ara sıra kulağımızın pasını gider" konuşmaları iddianamede yer almıştı.
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, iddianamede yer alan PKK'nın İran kamp sorumlusu "Hebat" kod adlı Cimşit Kömekci, PKK'nın Ermenistan kamp sorumlusu Reyis Gülturan hakında ise karar dosyasının karar aşamasında olduğu, yargılamanın uzamasına sebebiyet vereceği gerekçesiyle davanın soyadan ayrılmasına yakalama infazlarının devamına karar verdi.
TUTUKSUZ 10 SANIK HAKKINDA BERAAT TALEP EDİLDİ
Mütalaada, tutuksuz sanıklar, Mehmet Bobilik, Mecit Yıldız, Süleyman Kalkan, Sıddık Turan, Hülya Kaya, Resul Eşiyok, Yaşar Aras, İsa Çelik, Ayşe Çelik ve Enver Malk'ın üzerlerine atılı silahlı terör örgütü üyesi olmak suçunu işlediklerine dair savunmalarının aksine cezalandırılmalarına yeter, kesin somut, inandırıcı ve her türlü şüpheden uzak kanıt elde edilemediğinden beraatlarına karar verilmesini talep etti.
KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ REDDEDİLDİ
Duruşmaya, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ile BDP Iğdır Belediye Başkanvekili Halis Mülk ise izleyici olarak katıldı. Tutuklu sanıkların Avukatlarından Kemal Şahin, Murat Tikit ve Mehmet Ayhan, dava dosyasında bulunan gizli tanık Iğdır'ın duruşma ortamında Avukat huzurunda dinlenmesi yönünde talepte bulundu. Avukat Murat Tikit, "Müvekkil belediye başkanımız Mehmet Nuri Güneş 1 yıla yakın süredir tutuklu bulunmaktadır. Bu tutuklama, adaleti ve yargıyı küçük
düşürmektedir. Basit delil niteliğindeki gizli tanık Iğdır'ın ifadeleri ile müvekkilim tutuklanmıştır" dedi.
Mahkeme başkanı Mustafa Karatay, tutuklu sanıklardan önce Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'i ayağa kaldırıp 'Türkçemi Kürtçemi savunma yapacaksın' diye sordu. Mehmet Nuri Güneş ise Kürçe cevap vererek 'Evet kürtçe konuşma yapmak istiyorum' dedi. Başkan Karatay diğer tutuklu sanıklarada aynı soruyu yöneltti, onlardan da Kürtçe ifade verecekleri cevabını aldı. Mahkeme başkanı, Kürtçe savunma kararını Cumhuriyet savcısına iletti. Savcı ise Krütçe savunma talebini reddetti. Savcı Kürtçe savunmanın red
kararına gerekçe olarak ise, "Sorgu aşamasında ve eğitimlerini Türkçe yapan ve soruşturma esnasında yüz yüze Türkçe konuşan ve beyanlarını Türkçe olarak yapan sanıkların lehlerine olacağından, Kürtçe beyanda bulunmalarını reddediyoruz" dedi.
Savcının talebi üzerine mahkeme başkanı Karatay, savcının beyanlarını tekrarlayarak tutuklu sanıkların Kürtçe savunma yapma talebini reddetti.
7 SANIKIN KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ OLMADI
Duruşmaya katılan 7 tutuksuz sanık ise Kürtçe savunma talepleri olmadığını belirtip Türkçe savunma yaparak suçsuz olduklarını iddia edip beraatlarını istediler. Tutuklu sanıkların Türkçe savunma yapmamaları üzerine duruşmaya 15 dakika ara verdi. Aradan sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların kuvvetli suç şüphesini gerekçe göstererek tutuklu Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş,
BDP'li Belediye Meclis Üyesi Mecit Başdaş, Hoş haber eski Belediye Başkanı Nüsret Aras, BDP parti üyesi İsmail Tikit'in tahliye istemlerini reddederek duruşmayı 4 Mart 2011 tarihine erteledi.
İSVİÇRE VATANDAŞI KARDEŞİ DE DİNLENDİ
Başkan Mehmet Nuri Güneş'in avukatlarının talepleri üzerine İşviçre'de yaşayan ve danışmanlık yapan Rodi Berger'in dinlenilmesine karar verdi. Berger, "Mehmet Nuri Güneş benim ağabeyim olur. İsviçre'ye festival ve kardeş belediye projesi kapsamında ziyarete geldi, bir hafta kaldıktan sonra döndü" dedi.
"BDP'Lİ MİLLETVEKİLİ: TUTUKLAMALAR SİYASİDİR"
Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ile Hoşhaber eski Belediye Başkanı Naın uzamasına sebebiyet vereceği gerekçesiyle davanın soyadan üsret Aras, BDP'li Belediye Meclis Üyesi Mecit Başdaş ve İsmail Tikit'in dosyadaki kuvvetli suç şüphesi gerekçesi ile tahliye etmedi. Belediye Başkanı Güneş ile telefonla konuşan dağdaki terörsitler Cimşit Kömekçi ve Reis Gülturan hakkındaki yakalama kararının da geçerliliğine karar verdi. Duruşma sonrası Adliye çıkışında gazetecilere bir açıklama yşapan BDP Hakkari
Milletvekili Hamit Geylani, "Ne yazık ki bugün mahkemeden bir tahliye çıkmadı. Arkadaşlarımız savunmalarını Kürtçe yapmak istediler. Erzurum mahkemesi savcısı, Kürtçe savunma talebini reddetti. Biz baştan beri söylüyoruz. Gerek Belediye başkanlarımız olsun, gerek siyasetçilerimiz olsun üzerlerindeki tutuklamalar hukuki değil. Siyasi bir kararla tutuklandıklarını ifade ettik, tekrar ifade ediyorum. Bu karar siyasi bir karardır, hukuki değildir" diye konuştu.
60 KİŞİ RESMİ ARAÇLA GELDİ, POLİS TUTANAK TUTTU
Öte yandan, Iğdır Belediyesi'ne ait otobüsle Erzurum'a gelen Başkan Güneş'in yakınları, Karskapı mevkiinde polis kontrolünde GBT sorgularının ardından sıkı güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi. Başkan Güneş'in yakınları ve mesai arkadaşlarının resmi plaka araçla gelmesi üzerine polis fotoğraflayarak tutanak tuttu.

 
'Başbakan'ın hatırı için geldim'
 
Zaimoğlu doçentliğe yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kamyonet değil, sigara ambarı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde bir kamyonette yapılan aramada 32 bin paket ...
Ayın polisi ödüllendirildi
Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Komiser İrfan Sancar, ayın polisi seçildi.
Emniyetten üst düzeyde tedbir
Erzurum'da 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları öncesinde Emniyet ...
 
Polis zehir tacirlerini yakaladı
Erzurum’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ...
Universiade 2011'e Jandarma Koruması
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın güvenliğini sağlayacak olan Jandarma, ...
Çevre yolunda yine kaza..
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.
 
Böylesi hırsızlık ancak filimlerde olur..
İstanbul'dan çalınarak Erzurum'da satılan 11 araç, polis ekiplerince düzenlenen ...
Uyuşturucu tacirlerine darbe
Erzurum’da düzenlenen operasyonda 12 kilo esrar ele geçirildi.
Yolsuzluk operasyonunda tutuklama
Erzurum, Van, Ardahan ve Artvin'de yapılan eş zamanlı operasyonlarda, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva