Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
10 Mart 2021 Çarşamba - 14:08

JÖH timleri dualarla uğurlandı

Elazığ'da Jandarma Özel Harekat Timleri, (JÖH) Barış Pınarı Harekatı'nda görev almak için aileleri ile vedalaşıp Suriye'ye hareket etti, o anlarda ise duygusal anlar yaşandı.

JÖH timleri dualarla uğurlandı

Elazığ'da Jandarma Özel Harekat Timleri, (JÖH) Barış Pınarı Harekatı'nda görev almak için aileleri ile vedalaşıp Suriye'ye hareket etti, o anlarda ise duygusal anlar yaşandı.
Türkiye'nin, güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK ve DEAŞ terör örgütlerine karşı 9 Ekim 2019’da başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın üzerinden yaklaşık 1,5 yıl geçti. Barış Pınarı Harekatı bölgesinde görev alan timlerin bir kısmı dönmeye başlarken, yeni timlerde gönderilmeye devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Kovancılar JÖH Tabur Komutanlığında, yeni gönderilecek olan timler için tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Selam Aydın’ın duası ile devam etti. Ardından JÖH’ler hep bir ağızdan komando marşını okudu. Kurbanların kesildiği programda, 215 personelin yer aldığı timler aileleri ile vedalaştı. Vedalaşmalarda duygu dolu anlar yaşandı. Kimi 3 aylık bebeğini öpmeye doyamadı, kimisi ise ailesiyle vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. Vedalaşmanın ardından Suriye’ye gitmek üzere timler yola çıktı.
"BİZ KURTULUŞU GÖTÜREN BİR MİLLETİZ"
Bundan yaklaşık 5 ay önce Elazığ Jandarma Komandolarının Afrin’e kutsal görev için uğurlandığını da aktararak konuşmasına başlayan Vali Erkaya Yırık, “Şimdi siz bu bayrağı o arkadaşlarınızdan devralacaksınız. Milletimizin, devletimizin Suriye’deki mazlumlarında iftiharı olacaksınız. Bizim milletimiz necip bir millettir. Bizim milletimiz sadece kendini düşünen, kendi geleceğine odaklanmış bir millet değildir. Dünyadaki tüm mazlum milletler, Müslümanlar, gayri Müslimler, yardımlar beklemektedirler. Bizim ceddimiz 600 yıl 4 kıtada at koştururken tüm coğrafyaya adaleti, barışı, insan haklarını sevgiyi ve saygıyı götürmüştür. Hiçbir millete zülüm etmemiştir. Sizler de atanızdan aldığını bu ruhla inşallah kardeşliğinizle, kahramanlığınızla, birlikteliğinizle, gücünüzce ve kuvvetinizle milletimizin övüncü olacaksınız. Eğer bir tehlike varsa bizim sınırlarımız misakı milli değil, Afrin’den başlar. Bir tehlike varsa bizim sınırlarımız Somali’den, Karabağ’dan başlar. Orada mazlum milletler Türkler gelmiş, Türkler gelmişse kurtulduk derler. Biz kurtuluşu götüren bir milletiz” dedi.
İl Jandarma Komutanı Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız ise timlere yönelik yaptığı konuşmada, “Sizleri bugün Suriye görev gücü kapsamında ülkemizin Güneyinde sınır ötesinde terörle mücadele etmek, o bölgedeki halkın huzur ve güveliğini sağlamak maksadıyla Suriye’ye Afrin’e göndereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti birçok ülkede olduğu gibi Suriye’de de güvenlik güçleriyle barışı desteklemeye terörle mücadele ve sınırlarını korumaya devam etmektedir” diye konuştu.
"BAYRAĞIMIZIN DALGALANDIĞI HER YERDE MİLLETİMİZİ TEMSİL ETMEK İÇİN GİDİYORUZ"
Tatlı bir hüzün olduğunu belirten tim personellerinden Abdullah Özdayı, “Bu ilk vedalaşmamız değil. Daha öncede birçok görevde vedalaştık. Ailemizi sizlere emanet edip gidiyoruz. Görevimizi yerine getirip sağ sağlım buraya dönmeyi temenni ediyoruz. Amacımız belli. Bayrağımızın dalgalandığı her yerde milletimizi temsil etmek için gidiyoruz” şeklinde konuştu.
Mutlu ve gururlu olduklarını aktaran tim personellerinden Kemal Çakrak, “Rabbim bu görevi nasip etti. Türk bayrağının olduğu her yerde biz varız. Bir ölür bin diriliriz. Türk Milletimizin içi rahat olsun. Tek temennim dualarını bizden eksik etmesin. Büyüklerim ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Allah’a emanet olsunlar” ifadelerini kullandı.
BİR TARAFTA GURUR DİĞER TARAFTA HÜZÜN VAR
Eşiyle vedalaşan Halime Özdayı ise, “3 aylık bebeğimizle oğullarımızla bir an önce sağ salim gidip gelmesini temenni ediyoruz. İnşallah hiç birinin burnu kanamasın. Karmaşık bir duygu. Bir tarafta gurur diğer tarafta hüzün var. İkisi bir arada. Büyük oğlum 9, küçük oğlum 6 yaşında. Onlarında ilk ayrılışları. Her zaman onlarla gurur duyuyoruz. Dualarımız onlarla” diye kaydetti.
Törene, Vali Erkaya Yırık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, il ve ilçe protokol üyeleri, ile JÖH timlerinin aileleri katıldı.

 
Nöbetteki ailelerin neşe kaynağı oldu
 
Yaşar’dan Miraç Kandili mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nöbetteki ailelerin neşe kaynağı oldu
Kızı Hayal'e kavuşmak için eylemini sürdüren anne Süheyla Demir'in 1,5 ...
‘Kahrolsun HDP ve PKK’ sloganları ile yürüdüler
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP ...
Polis mazerete inanmadı, 135 promil alkollü çıktı
Bursa’da kısıtlamada durdurulan alkollü sürücü, polise söylediği bahanelerle ...
 
MSB: ‘143 terörist etkisiz hale getirildi’
MSB, 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilen terör operasyonları hakkında ...
81 ilde Elektronik Kelepçe Uygulaması
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda İçişleri ...
MSB kaza inceleme sonuçlarını paylaştı
Milli Savunma Bakanlığı, Bitlis-Tatvan bölgesinde düşen askeri helikopterin ...
 
Bayburt yolunda uyuşturucu operasyonu
Bayburt'ta düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda bir miktar esrar ...
Türk-İş’ten nöbetteki ailelere ziyaret
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki bir grup sendika temsilcileri ...
MHP’li kadınlardan nöbetteki ailelere destek
MHP Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı İpek Kayaalp ve beraberindeki ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva