Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>GÜNDEM
1 Şubat 2016 Pazartesi - 10:27

JAK 24 saat görevde

Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK), Palandöken Dağı’nda yaşanacak herhangi bir kaza öncesinde kurtarma tatbikatı yaptı. Kayak sezonunun açılması ile şu ana kadar 12 acil vakaya müdahale etti.

JAK 24 saat görevde

Jandarma Arama Kurtarma Timi, Konaklı ve Palandöken Kayak Tesisleri’nde kurtarma ve acil yardım tatbikatı gerçekleştirdi. Daha çok teleferikte mahsur kalma, hastalık ve acil durumların yaşandığını tesislerde, temsili olarak teleferikte mahsur kalan kişilere acil yardım ulaştırıldı. Jandarma Arama Kurtarma Timi yetkilileri, kayak sezonunun açılması ile birlikte tatbikat ve eğitimlere hız verdiklerini belirtti. Kış mevsiminde özellikle kayak esnasında yaşanacak herhangi bir tehlikeli duruma karşı özel olarak eğitim aldıklarını ifade eden yetkililer, her türlü teknik ekipman ve donanıma sahip olduklarını söyledi.

En kısa sürede müdahale imkânı bulduklarını anlatan yetkililer, “Kayak sezonunda her yıl en az 5 vaka meydana geliyor. Bu olayların genel olarak kaybolma, teleferikte mahsur kalma, kayak kazası gibi durumlardan oluşuyor. Verilen eğitimler sayesinde her ekip üyesi yapacağı işi önceden biliyor. Kayak sezonunun açılması ile yaşanacak olaylara karşı tatbikatlarımıza ve müdahalelerimize başladık. Bu tatbikatlar oldukça gerçekçi yapılıyor. Gerçek bir olaya nasıl müdahale ediyorsak o şekilde tüm ekipmanlarımız ile tesislere en kısa sürede geliyoruz. Her dakikanın her saniyenin büyük önemi var. Bunun bilincinde hareket ederek vakalara müdahale ediyoruz. Kayak sezonun açılması ve tesislerin yavaş yavaş dolması sonrası özel arama kurtarma timi olarak burada tatbikatımızı yaptık. Temsili olarak bir kişi teleferikte mahsur kaldı ve kendisini kurtardık.” dedi.

VAKALARA ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR

Sahip oldukları teknik ekipman ve eğitimli kadro sayesinde en kısa sürede olay yerine vararak müdahale imkanı bulduklarına dikkat çeken yetkililer, “Erzurum Jandarma Arama Kurtarma Timi sahip olduğu teknik ekipman, yetenek ve deneyim sayesinde olaylara en kısa sürede müdahale ediyor. Ekibimiz 5 kişiden oluşuyor. Bu ekip özel olarak eğitildi ve teknik olarak çok üstün. İnşallah bu sezonda herhangi bir kaza yaşanmazda bize de gerek kalmaz. Sonuçta bu can. Allah korusun.” şeklinde konuştu.

EN ÇOK KAZA SONUCU KIRIKLAR OLUYOR

Palandöken’deki jandarma karakolundaki 5 kişilik acil ekibin olay yerine birkaç dakikada gittiğini ifade eden yetkililer, “Dağda görev yapan askeri personel konusunda uzman, özel eğitim almış kişilerden oluşuyor. Dağda yer mevki bildirildiği takdirde olay yerine ulaşmamız çok kısa sürüyor. İlk müdahaleyi bizler yapıyoruz. Dağ araçlarımız, özel ekipmanlarımız sayesinde kazazedeyi bulunduğu yerden güvenli bir şekilde alıp, aşağı indiriyoruz. Ardından ambulanslarla şehirdeki muhtelif hastanelere sevk ediyoruz. Kayak sporu kontrolsüz ve dikkatsiz kayıldığı zaman bu tür kazalar ortaya çıkabiliyor. Bizimde genelde müdahale ettiğimiz kazaların hepsinde kırık vakaları mevcut. Vatandaş ve sporcular da omuz, kol ve bacak kırıkları ilk sırada yerini alıyor. Kazazedeye elimizden geldiği kadar seri olmak zorundayız, çünkü kış şartları, soğuk ve doğal afetlere maruz kaldığı takdirde kötü sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu yüzden ekip ve ekipmanımız her an göreve hazır bekliyor.” diye konuştu.

HEPSİ UZMAN

Palandöken Jandarma Arama Kurtarma Timlerinin başında bir üst teğmen, subay, astsubay ve uzman jandarma çavuştan oluşan ekip, dağda olabilecek birçok kazada özel eğitimli kişilerden oluşuyor. Karakol içerisinde başta Rusça, İngilizce ve Almanca bilen askerler, profesyonel olarak kayak yapabiliyor, olabilecek yabancı turistlerin yaralanmaları anında çok iyi iletişim kurabiliyor. Kayak başta olmak üzere, kar motoru kullanan, ilk yardımda tam donanımlı ve iyi eğitim almış, dağcılık, telesiyejden kalan vatandaşlara tırmanıp kurtarma operasyonu, çığ arama kurtarma gibi olabilecek her türlü doğal felakete karşı eğitimli tim, Palandöken’de kayak severlere güven veriyor.

 
Erzurum’un yarısı 3 ilçede yaşıyor
 
650 terörist etkisiz hale getirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’un yarısı 3 ilçede yaşıyor
Erzurum’un yüzde 54.03’nün üç ilçede yaşadığı açıklandı. Adrese Dayalı ...
‘Sonuçlarına katlanırlar’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şili’ye hareketinden önce basın mensuplarının gündeme ...
Cumhurbaşkanı gündemi değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Terör operasyonları nedeniyle bazı HDP’li vekillerin ...
 
‘Bunların yaptığı terördür’
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "DAİŞ benzeri yapıların kullandıkları ...
‘Biz çok asil bir milletiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, nevzuhur bir devlet değildir. Arkamızda, ...
Besicilere müjde var
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kendi Twitter hesabı üzerinden ...
 
‘Tereddüt göstermeyiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizi terörle mücadelesinde yalnız bırakanlar, ...
Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı
Türkiye Diyanet Vakfı, “Şimdi Türkmenlere Yardım Zamanı” adlı kampanya ...
‘İhanetin bedelini ödeyecekler’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık önümüzde başka bir yöntem, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva