Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
19 Mayıs 2016 Perşembe - 10:58

Ilıcalı AB’ye seslendi

Ilıcalı, “Erzurum için en önemli ve kalkınmasında rol oynayacak 4 potansiyel var. Bir tarım ve hayvancılık, iki bilişim, üç turizm, son olarak ta bunları kapsayan spor, termal tesisler bulunmaktadır. Erzurum organik tarım alanında önü açık bir şehir.’dedi

Ilıcalı AB’ye seslendi

Erzurum’da Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi tanıtım programı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum Diyaloğu-IV Tarım ve Balıkçılık programı kapsamında desteklenen ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Erzurum’da Organik Et ve Süt Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” tanıtım toplantısı Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği organizasyonunda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda yapıldı.

TANITIM ETKİNLİĞİ

Tanıtım programına AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) Avrupa Birliği Yetkilisi Thomas Cıerpka, Avrupa Birliği’nden Ziraat Mühendisi Angela Pernasescos, Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Derneği Başkanı Nazmi Ilıcalı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Veterinerlik ve Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış bölümünde konuşan Doğu Anadolu Tarımsal Üreticiler ve Besiciler Birliği Dernek Başkanı Nazmi Ilıcalı, “Proje ile Erzurum’da organik et ve süt üretiminin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla organik tarım ve hayvancılık konusunda eğitim çalışmaları yapılarak üreticilerin bilgi ve görgüleri artırılacaktır. Ayrıca organik üretim pazarlaması için çalıştırılarak üreticiler gelir seviyelerinin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Almanya’daki işletmeler ile diyalog kurularak Almanya çalışma ziyareti düzenlenecek. Böylece uluslar arası düzeyde iyi örneklerin paylaşımı sağlanacaktır. Proje sonunda 120 işletmenin organik statü kazanması 1500 üreticinin eğitilmesi ve yöremizde organik tarım ve hayvancılık konusunda farkındalık oluşturulması beklenmektedir” diye konuştu.

ÜNSAL GENÇ’İN SUNUMU

Avrupa Birliği Bakanlık Uzmanı Ünsal Genç ise konuşmasında, “Organik tarıma yapılacak ulusal destekler son yıllarda giderek artmaktadır. Uygulanan politikalar ve sivil toplum destekçileri iç pazarımızda organik tarıma yönelik farkındalığın arttığını görmekteyiz. Üreticilerimize organik ürünlerini bürokratik engellere takılmadan devam ettirebilmesi için Avrupa Pazarına ihraç etmeleri için organik ürünlerde Avrupa Birliği üçüncü ülkelere dahil olmaları açısından çaba harcıyoruz ‘’ dedi.

ILICALI’NIN AÇIKLAMASI

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da konuşmasında, “Buradan verilecek mesajlar yalnızca Türkiye değil Avrupa Birliği’ne de olacaktır. Avrupa Birliği temsilcileri de hazır bulunuyorlar. Erzurum için en önemli ve kalkınmasında rol oynayacak 4 potansiyel var. Bir tarım ve hayvancılık, iki bilişim, üç turizm, son olarak ta bunları kapsayan spor, termal tesisler bulunmaktadır. Erzurum organik tarım alanında önü açık bir şehir. Bunu bizler her alanda ileriye götürmemiz lazım. Kendi pazarımızı oluşturacağız. Bunların başında ayrıca ailece de uğraşı veren Nazmi Ilıcalı’nın da hakkını yememek lazım. Her yıl 10 bin ton organik buğday alınıyor. Hem Erzurum hem de İstanbul için önemli bir adım atıldı ve işçi alımı oldu. Organik ekmek üretimi yapıldı. Geliştirmek için Avrupa Birliği’ne sesleniyorum. Şunu diyorum. Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye çok ihtiyacı var. Bu proje yaklaşık olarak 160 bin Euro’ya tekabül ediyor. En büyük pazar Türkiye, Erzurum’un bir patatesi var bunu değerlendirelim. Erzurum rakım olarak 1900 metre civarında ve organik tarıma elverişli. Bunu alplerle mukayese ederseniz oralarda rakım 600 metre bizler buralarda organik et ve süt tarımla uğraşıyoruz işte size en büyük pazar. Bu projelerle bizim Avrupa Birliği’ne girmemize de vesile olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcıların projeyle ilgili soruları cevaplandırıldı.

 
Cumhurbaşkanı’ndan 2023 vurgusu
 
“Asıl olan, milletin gönlünde yer etmek”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Aydemir’e TANAP teşekkürü
Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'e TANAP Çalıştayı'na katkılarından ...
Dadaşlar Nene Hatun için yürüyecek
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2’nci Uluslararası ...
Ilıcalı’dan üretim istişaresi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Organize Sanayi ...
 
KKTC’li Bakan’dan Erzurum hassasiyeti
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu, Atatürk Üniversitesi mezunu ...
Bakan Bozkır'dan Erzurum'a müjde
Bakan Bozkır, Erzurum’a AB fonlarından çok daha fazla kaynak getirmeyi arzu ettiğini kaydetti.
Ala: ‘Kimse bizi yıldıramaz’
İçişleri Bakanı Ala, ‘Türkiye'de yine 79 milyon teröristlere karşı, teröre ...
 
Ilıcalı konut sevincini paylaştı
Aşkale Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortaklaşa ...
'TANAP: Reyhani’den Elesger’e selam köprüsü..
K Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘TANAP, Azerbaycan ve Türkiye ...
'TANAP: Reyhani’den Elesger’e selam köprüsü..
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘TANAP, Azerbaycan ve Türkiye ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva