Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
HABERLER>2011 UÄ°VERSÄ°ADE
27 Ocak 2011 Perşembe - 02:58

Helal sana Pasinlioğlu..

Dünya üniversite Kış oyunları için Erzurum’a gelen sporcular tesisler kadar, Olimpiyat Köyü’ne de övgüler yağdırdılar. Çalışkanlığı ve disipliniyle tanınan Yurt Kur Bölge Müdürü Pasinlioğlu’nun sporcuların tüm ihtiyaçlarının zamanında ve yerinde karşılanması için aldığı tedbirler, Olimpiyat Köyündeki temizlik ve personelin güler yüzü takdir topluyor.

Helal  sana Pasinlioğlu..

Dünya üniversite Kış oyunları için Erzurum’a gelen sporcular tesisler kadar, Olimpiyat Köyü’ne de övgüler yağdırdılar.  Çalışkanlığı ve disipliniyle tanınan Yurt Kur Bölge Müdürü Pasinlioğlu’nun sporcuların tüm ihtiyaçlarının zamanında ve yerinde karşılanması için aldığı tedbirler, Olimpiyat Köyündeki temizlik ve personelin güler yüzü takdir topluyor.
Erzurum’da 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na katılacak sporcular, oyunlara az bir zaman kala kente gelmeye devam ediyor. Bugün hava yoluyla Erzurum’a ulaşan Çin, Kazakistan ve Japonya’dan gelen sporcular oyunlar süresince konaklayacakları köye yerleşti. Çarşamba itibariyle 40 ülkeden toplam bin 2 bin’e yakın sporcu oyunlar köyüne giriş yaptı.
//BEŞ YILDIZLI OTEL STANDARTI
Oyunlar Köyü Başkanı ve Yurt-Kur Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, oyunlar köyünün karma uluslararası ve konaklama alanlarından oluştuğunu belirterek, oyunlara hazırlık sürecinde yapılan çalışmaları anlattı. Pasinlioğlu, 78 milyon TL harcamayla gerçekleştirilen Oyunlar Köyü ile ilgili şu bilgileri verdi: “8 kişilik, 6 kişilik, 4 kişilik odalarımız vardı. Çok kısa zamanda bütün bu binalarımızı tadilat yapmak, güçlendirmek, iç ve dış dizaynlarını yapmak suretiyle odalarımızın tamamını 3’er kişilik hale getirdik. Ranza sisteminden vazgeçip bazalı sisteme döndük. Oyunlar köyünün konaklama alanında 11 blokta gelen misafirlerimizi barındırıyoruz. Bir bloğumuzu vaks blok olarak kullanılacak. Bir bloğumuz biatlon sporcularının silah deposu olarak kullanılacak. Aynı anda bin 30 kişinin yemek yiyebileceği yemekhanemiz var. Bunlar tamamen yeniden dizayn edildi. Eski kampusunum içerisinde bin 500, yeni oluşturulan kampuste de bin 500 olmak üzere toplam 3 bin ek kapasite oluşturuldu. Binalarımızda her türlü imkanımız var. Televizyon, oyun, internet salonları yapıldı. Fitnes centre yapıldı, sağlık merkezimiz çok güzel oldu. Gelen delegasyon başkanlarıyla görüştüğümüzde; şimdiye kadar gittikleri Dünya Üniversiteler Oyunları’nda, “En mükemmel köy biz burayı gördük” dediler. Bunu da gururla söylüyorum. Bu bizim için gerçekten gurur verici bir durum. Hiçbir problemimiz yok.” Pasinlioğlu, şu ana kadar 40 ülkenin giriş yaptığını, yaklaşık 2 bin sporcunun da konaklama hizmetinden faydalanmaya başladığını bildirdi. Oyunlar başlamadan önce tüm ülkelerin katılımının beklendiğini anlatan Pasinlioğlu, sporcuların gelişlerinin devam ettiğini bildirdi.
//UÇAKTAN KÖYE KADAR HİZMET
Pasinlioğlu, yabancı ülke sporcuları ve delegasyonu için Dış İlişkiler Departmanı tarafından ataşeler tayin edildiğini belirterek, “Gelen sporcular havalimanına indiği an delegasyonun dilini bilen ataşeler karşılıyor. Akreditasyon merkezine getiriyor. Akreditelerini yaptırdıktan sonra oyunlar köyüne girişleri yaptırılıyor. Oyunlar köyünde her blokta, gönüllülerimiz var. Gelen sporculara yardımcı oluyorlar. Ulaşım departmanımız delegasyonların bütün ulaşım ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu konuda da hiçbir sıkıntımız yok. Gelen tüm delegasyonlar çok memnun. Biz ayrıca gelen tüm ülkelere bayrak asma töreni yaptırıyoruz. Oyunlar köyü içerisinde düzenlemiş olduğumuz bir bayrak alanımız var. Orda biri sabah biride akşam olmak üzere iki kez bayrak asma töreni düzenliyoruz. Zaman zaman delegasyonlarla yaptığımız toplantılarda bizlere memnuniyetlerini söylüyorlar.”dedi.
//HOŞGÖRÜ ORTAMI
Mevcut binaların alt kısımlarına gelen delegasyonların dini inançlarına göre ibadethaneler yapıldığını da anlatan Pasinlioğlu, “Bu ülkenin çocuklarının ne kadar hoş görülü olduklarını ve neler yapabileceğimizi bütün dünyaya gösteriyoruz. Ataşeler önderliğinde, ulaşım departmanının hazırladığı imkanlar kullanılarak şehrin çeşitli yerlerine turlar düzenliyoruz. Şehrin tanıtılması, gelen delegasyonların şehirde gezdirerek kültürümüz hakkında bilgilendirmeye yönelik çalışmalarımız var. 2011 Oyunlar Köyü konaklama alanına giriş yapan delegasyonlar, zaman zaman şehre gidiyorlar. Ataşelerin rehberliğinde şehirde dolaşıyorlar. Buda güzel bir kültürel iletişim oluyor. “şeklinde konuştu..

 
Erzurum'u sanatla anlattılar
 
Erzurum'u Dünya'ya aktaracaklar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'u sanatla anlattılar
Erzurum 2011 Kış Oyunları’nda yer alan spor branşlarını yağlı boya ve ...
İranlı kayakçılardan Erzurum'a övgü
Devrimin ardından 32 yıl sonra UNIVERSIADE’da katılan İranlı sporcular ...
Universiade 2011'de bir ilk yaşanacak
Erzurum'un ev sahipliği yapılacak, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ...
 
Toydan sonra nara, hoşgeldin...
Erzurum oyunları dört yıldır almış olmasına rağmen, ESOB, oyunlara bir ...
Allah Erzurum'u utandırmasın..
Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının hazırlıklarını üç yıldan beri sürdüren ...
'Türk olsaydım, Erzurumla gururlanırdım'
FISU Yönetim Kurulu Başkanı Killan, Erzurumlulara seslenerek, “Bütün yapılan ...
 
Kar şehire değil umuda yağdı..
Aylardır beklenen kar yağışı gece saatlerinde Erzurum'u teğet geçti. Balkanlar ...
Emniyet Universiade 2011'e yoğunlaştı
27 Ocak-6 Şubat tarihlerinde yapılacak Erzurum 2011 Kış Oyunları'na sayılı ...
'Doğu'nun Kapıları' dünyaya açılacak
Anadolu Ateşi dans topluluğu, Erzurum'da 27 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva