Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
31 Temmuz 2010 Cumartesi - 11:25

Geçmişteki kararlarına tam zıt

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Danıştay'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde doktorların kısmi veya tam gün çalışabileceğine dair karar verdiğini belirterek, "Kılıçdaroğlu genel müdür olduğunda başka, CHP Genel Başkanı olduğunda başka karar veriliyor. Açıkça ifade etmek gerekir ki muayene hekimliğiyle, üniversite hastanesinin veya bir kamu hastanesinin imkânları birlikte kullanılıyor." dedi.

Geçmişteki kararlarına tam zıt

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği memleketi Erzurum'da sabah saatlerinde Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret etti. Bakan Akdağ burada tam gün yasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tam gün yasası ile vatandaşın muayenehanelere gitme zarureetini ortadan kaldırdıklarını belirten Bakan Akdağ, Danıştay'ın kararının kamu yararına olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu döneme değinen Bakan Akdağ, "Aslında biraz geri döndüğümüzde geçmişte aynı Danıştay'ın o gün kanunda olmamasına rağmen SSK hastaneleriyle ilgili başvuruda 'SSK, doktorlarını kısmi olarak çalıştırabilir, isterse tam gün olarak çalıştırabilir, onun hakkıdır' diye karar verdiğini de görüyoruz. O zaman Kılıçdaroğlu SSK'nın genel müdürü. Kılıçdaroğlu genel müdür olduğunda farklı bir karar veriliyor, bugün CHP Genel Başkanı olup meseleye karşı çıktığı zaman onun isteği doğrultusunda başka bir karar veriliyor. Bu yargı adına tarafsızlığın ihlali anlamına geliyor. Biz yargı ne karar verirse uymak zorundayız, ancak yargı da yanlış karar verebilir." dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı olarak Türk halkının, muayenehane kapısında çile çekmesine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Bakan Akdağ, genel olarak muayenehanelerde üniversite ve kamu hastanelerin imkânlarının kullanıldığını vurguladı. Bakan Akdağ, "Muayenehane açık olabilir ama istismar yolunu kapatacağız. Yanlış anlaşılma olmasın, muayenehanelere karşı değilim. Ama kamuda çalışan doktorlar ister devlet hastanesi ister üniversite hastanesinde olsun muayenehanesiyle o hastane arasında ilişki kurması bana göre doğru değildir, etik değildir. Karşı olduğum budur. Bir üniversite öğretim üyesi muayenehane açmışsa aynı zamanda özel çalışıyorsa bugüne kadar onun üniversiteden aldığı maaş ayda 2 veya 2 bin 500 TL'dir. Muayenehanecilik bu kadar iyi kazandırıyorsa üniversiteden aldıkları 2 bin liranın derdinde değiller. Rahatça üniversiteden ayrılıp muayenehane açabilirler. CHP'nin ısrarı neden? Açıkça ifade etmek gerekir ki muayenehane hekimliğiyle, özel çalışmayla üniversite hastanesinin veya bir kamu hastanesinin imkânları birlikte kullanılıyor. Herkes biliyor ki bu muayenehaneler aslında üniversite ve kamu hastanesinden hizmet almanın giriş kapısı olarak kullanılmaktadır. Bu sistem vatandaşın yararına değildir. Başbakanımız bu işte çok kararlı, ben de karalıyım. Bu muayenehane çilesinde vatandaşımızı kurtaracağız. Öyle enteresan olaylar oluyor ki. Vatandaş gelip anlatıyor. 'Hastanede ameliyat olmuş, muayenehanenin asansörü yok anasını ya sırtında muayenehaneye taşıyacak ya da muayenehaneye para ödeyecek sonra anasını üniversite ya da başka bir kamu hastanesinde tedavi ettirecek.'. Kimse bunlar olmuyor demesin!" şeklinde konuştu.

 
Güvenç 'mobbing'den tazminat ödeyecek
 
Kral'dan çok Kralcılara...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fahri 31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:05

Sayın Bakan siz de geçmişte hakaret ettiklerinize bugün hizmet ediyor, geçmişte aynı yolda yürüdüklerinizi kapı dışarı ediyorsunuz. Sonuçta siyaset ha Kılıçdaroğlu, ha Tayyip Bey, ha da Recep Akdağ dön ALLAH dön. Birilerini eleştirirken kendi geçmişinize bir dönün bakın. Hani ban kör diyen bir badem gözlü olsa hesabı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güvenç 'mobbing'den tazminat ödeyecek
Yargıtay, Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak'ı, 'haksız yere soruşturma ...
10 ilçede değişim
Kararnameyle Aziziye, Pasinler, Narman, İspir, Tortum, Uzundere, Çat, ...
Tecrübemizden faydalanmak isteyen olmadı
Erzurum’un uluslararası organizasyonu almasında büyük hizmetler veren ...
 
Şaşırtan uygulama memnun etti
Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Ormanağzı köyü sakinleri köy camisinde ...
Selzedelere bir kötü haber daha
Sel yüzünden ekili arazileri hasar gören çiftçiler, devletten yardım eli ...
Erzurum'da göçük
Erzurum'da bir ahırın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 3 kişi yaralandı. ...
 
Doktorlar sert konuştu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın tam gün yasasıyla ilgili açıklamalarını eleştiren ...
Kanuna aykırı nakil yapıldı
Belediyelerdeki fazla personelin kamu kurumlarına dağıtımında 5747 sayılı ...
İşte değişiklikler
Yeni düzenleme, kürsü hakimleri ve savcılara HSYK’da temsil hakkı vererek, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva