Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
15 Haziran 2019 Cumartesi - 13:29

GSF öğrencilerinden yıl sonu mezuniyet sergisi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları çalışmalarını “Yıl Sonu Mezuniyet Sergisi”nde sanatseverlerin beğenisine sundu.

GSF öğrencilerinden yıl sonu mezuniyet sergisi

Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşen programın açılışını Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı yaptı. Çok sayıda öğretim üyesi ile öğrencinin katıldığı etkinliğe genç sanatçıların aileleri de yoğun ilgi gösterdi. 
Özverili çalışmaları, titiz ve hassasiyetli yaklaşımlarıyla öğrencilerin bilgi ve donanımlarında bu seviyelere gelmelerini sağlayan, sanatsal bağlamda şekillenmeleri için çalışan, öğretim elemanlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, her biri birbirinden kıymetli genç sanatçı adaylarını mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 
Dekan Bulat: “Sanatın Evrensel Yolculuğunda Yolları Açık Olsun” 
Güzel Sanatlar Fakültesinde bugün, Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Müzik Bilimleri ve Sahne Sanatlarında öğrenim gören son sınıf öğrencilerinin yıl boyunca yaptığı çalışmaların sergilendiğini dile getiren Bulat, öğrencilerin ailelerine de ayrıca teşekkür etti. Gençleri özenle korumaya, üniversite yaşamının ve akademinin bilgi ve deneyimleriyle donatmaya çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Bulat, ailelerin de onların diplomalarını ellerine alıp, yetişkin ve eğitimli bireyler olarak kendi ayakları üzerinde duracakları günü dört gözle beklediklerini, yıllardır sabırla bekledikleri anın geldiğini ve yaşadıkları mutluluğun ve gururun en doğal hakları olduğu söyledi. 
Eğitim-öğretim süreci içerisinde desteklerini esirgemeyen Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür eden Prof. Dr. Bulat sözlerini şu şekilde tamamladı: “Mezunlarımıza başarılı ve mutlu bir gelecek diliyorum, yaşamın ve sanatın evrensel yolculuğunda yolları açık olsun. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültemizi tüm dünyaya tanıtın. Eminim Fakültemizden çok farklı anılarla ayrılıyorsunuz, bizleri unutmayın, iletişimlerimizi kesmeyelim. Hayatta ki amacınız insanlığa özveriyle hizmet etmek olsun. Sizlere başarılar diliyorum, yolunuz, bahtınız açık olsun.” 
Rektör Çomaklı: “Öğrencilerimizin Kendilerini Geliştirmeleri Adına Her Türlü İmkânı Sunuyoruz” 
Sanatın; renk, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, tüm dünyanın paylaştığı evrensel bir araç olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; üniversitemizin üzerinde bulunduğu kültürel kavşağın kültür ve sanat eğitimi açısından önemli bir alt yapı oluşturduğuna vurgu yaptı. 
Öğrencilere, kendilerini geliştirmeleri adına her türlü imkânın sunulduğunu aktaran Çomaklı, bu tür sergilerin gerçekleştirilmesinin, hem öğrencilerin düşün dünyasını zenginleştirmesi açısından hem de bir sanatçıda olması elzem olan öz güven nosyonunun mümkün kılınması noktasında oldukça önemli olduğunu aktardı. 
Yeni Nesil Üniversite bağlamında Güzel Sanatlar Fakültemiz bünyesinde eğitimi verilen sanat dalları ile toplumun farklı katmanları arasında sistematik ve sürdürülebilir bir ilişki ve farkındalık oluşturacak çalışmaların yapılmasının beklentileri arasında olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çomaklı, sanatsal kültür ile toplum arasındaki bağlantının güçlendirip yaygınlaştırması gerektiğini, genç sanatçılardan isteğinin bu yönde çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. 
Rektör Çomaklı sözlerini “Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin öğretim yılı içinde edindikleri kazanımlarının ve performanslarının somut bir sonucu olan çalışmalarını sergilenmesine katkı sunan öğrencilerimizi ve onlara emek veren hocalarını kutluyor, başarılarının ve sanata katkılarının devamını diliyorum” ifadeleriyle tamamladı. 

 
Erzurum’da huzur zirvesi
 
Hünerli eller iş başında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
148 bin 327 öğrenci karne heyecanı yaşadı
Erzurum’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrenciler karne ...
Miniklerin yılsonu sergisi beğeni topladı
Sevgi Kreş ve Anaokulu her yıl geleneksel hale getirdiği yılsonu sergisinin 12. sini gerçekleştirdi.
Oltu MYO'da mezuniyet coşkusu
Oltu Meslek Yüksek Okulu 2018-2019 akademik yılı 23. dönem mezuniyet töreni yapıldı.
 
Devlet korumasındaki çocuklardan çilek tarlası projesi
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Atatürk Çocuk Evleri Sitesi ...
Genç mucitler hünerlerini sergiledi
Erzurum'da, farklı illerden öğrencilerin kodlama, robotik ve bilim temalı ...
ATAUNİ’de “İklim Değişikliği” gündemi”
Atatürk Üniversitesi adına destek verilen tek proje olma özelliği taşıyan ...
 
Hayatımızdaki Enerji’yi resimle anlattılar
Ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen “Hayatımızdaki Enerji" ...
ATAUNİ Kalkındırma Vakfından lise hamlesi
1986 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı; Atatürk Üniversitesinin ...
Eğitim camiası yasta
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, Erzurum’un İspir ilçesinde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva