Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
14 Şubat 2020 Cuma - 09:32

FETÖ elebaşının yeğeni hakim karşısında

Beykoz’da sahte kimlikle yakalanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Zeynep Gülen hakim karşısına çıktı.

FETÖ elebaşının yeğeni hakim karşısında

Beykoz’da sahte kimlikle yakalanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Zeynep Gülen hakim karşısına çıktı. Örgüt üyeliğinden 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Gülen, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Beykoz’da rutin polis kontrolünde 24 Ekim 2019’da sahte kimlikle yakalanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşi Salih Gülen’in kızı Zeynep Gülen’in ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Zeynep Gülen Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nden SEGBİS yoluyla katılırken, avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Zeynep Gülen, babası Salih Gülen’in Bank Asya’ya para yatırmasını istediğini, babasıyla birlikte bankaya gittiklerini ve babasının hastalığı nedeniyle ‘senin adına hesap açalım’ dediğini kaydetti. Babasının, ‘ben hastanedeyken parayı sen çekersin’ dediğini belirten sanık Gülen, kardeşi Fatmanur Gülen’in de kendileri ile birlikte bankaya geldiğini ve onun adına da hesap açıldığını ifade ederek tahliyesini istedi.

Tutuklu sanık Gülen’in ardından söz alan avukatı ise, sanık Zeynep Gülen’in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni olması dolayısıyla ön yargıya maruz kaldığını, örgütsel bir tavır içerisinde olsa bankaya el koyulduğunda parayı çekeceğini ve müvekkilinin babasının isteği doğrultusunda bankaya para yatırdığını kaydetti.

FETÖ elebaşı Gülen ile akrabalığı olmayıp sürekli Pensilvanya’ya giden insanlar olduğunu ifade eden sanık avukatı, Zeynep Gülen’in 20’li yaşlarında iken Pensilvanya’ya ailesiyle birlikte amcasını ziyarete gittiğini, 15-20 dakika görüştüğünü, o dönemde örgüt değil cemaat nitelendirildiğini belirtti.

Sanığın FETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni sıfatıyla birçok ayrıcalık elde edebileceğini ancak liseyi dahi zor bitirdiğini ifade eden avukatı, babası Salih Gülen’in hastalığı ve kendi duruşu nedeniyle hiçbir şekilde örgütün içerisine girmediğini, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Yargılamaya ilişkin görüşünü sorulan duruşma savcısı, sanığın babası Salih Gülen ile kardeşi Fatmanur Gülen’in Bank Asya hesap hareketlerinin incelenmesini ve sanığın sahte kimlikle yakalanmış olması ile suçunun vasıf ve mahiyeti dolayısıyla tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın babası Salih Gülen ile kardeşi Fatmanur Gülen’in hesap hareketlerinin incelenmesine ve sanığın suçunun vasfı dolayısıyla tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 1 Nisan’a erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, şüphelinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in kardeşinin kızı olduğu, 24 Ekim 2019 tarihinde rutin polis kontrolünde Zeynep Setenay Özcan ismine tanzim edilmiş sahte kimlik ile yakalandığı, şüpheli hareketleri üzerine Neşe Ateş isimli kişi olduğunu söylediği ve netice olarak Zeynep Gülen olduğunun anlaşıldığı 25 Ekim 2019'da ise tutuklandığı belirtildi.

Şüphelinin Bank Asya’ya 19 Ağustos 2014'de ilk defa hesap açtırarak 75 bin lira yatırdığının belirtildiği iddianamede yer alan ifadesinde, kişilerin soy adını taşımak dışında örgütle bağlantısının olmadığı, yaklaşık 4 yıldır ailesini reddederek tek başına yaşadığı, geçmiş dönemde ailesiyle beraber Amerika'ya giderek Fetullah Gülen ile ailecek görüştükleri, babasının hastalığı yüzünden Bank Asya'ya para yatırdığını söylediği kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Zeynep Gülen'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ ana soruşturması kapsamında incelenen elebaşı Fetullah Gülen'e ait telefon konuşmasında örgüt içerisindeki kişileri Bank Asya'ya yönlendirmesi sonrasında bankaya para yatırdığı anlatılırken, FETÖ'nün ayakta durması için en önemli unsurlardan biri olan Bank Asya'ya para yatırma şeklinde eylemde bulunduğu belirtildi.

Şüpheli Zeynep Gülen'in sahte kimlik ile yakalanması ve talimat sonrası Bank Asya'ya para yatırması dolayısıyla ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi.

 
81 ilde din istismarıyla kararlı mücadele
 
Yerli Tohum Seferberliği başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Operasyonun görüntüleri ortaya çıktı
Karayazı kırsalında sözde Serhat Eyaleti Grup Sorumlusu 'Bager' kod adlı ...
Jandarma trafik ekipleri emniyet kemeri denetimi yaptı
Horasan Jandarma ekiplerinden “Tek Bir ‘Klik’ Sesiyle Sevdiğiniz Tüm Sesleri ...
PKK/KCK operasyonunda 4 gözaltı
Bitlis’te yürütülen PKK/KCK terör operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı.
 
Hainlerin kış üstlenmesine darbe
Kapan-6 Operasyonu'nda teröristlere ait 10 kış sığınağı kullanılamaz hale ...
Köprüköy’de trafik uygulaması yapıldı
Erzurum İl Jandarma Trafik Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Köprüköy ilçesi ...
Lise öğrencisi Didem'den 3 gündür haber yok
Aşkale ilçesinde kaybolan 17 yaşındaki Didem’den 3 gündür haber alınamıyor.
 
‘Asil Türk milleti mazlumlara desteği sürdürecek’
Milli Savunma Bakanlığı, Esed rejiminin zulmü altında ezilen ve terör ...
5 ilde uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama
Bingöl merkezli 5 ilde gerçekleşen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
Uyuşturucu davasında son süreç
Erzurum'da polis uygulama noktasında bir tırda 1 ton 535 kilogram eroin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva