Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
18 Mart 2011 Cuma - 08:54

Eğitimde proje başarısı

TÜBİTAK ile Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması”nın bölge sergisi Erzurum’da açılacak.

Eğitimde proje başarısı

28 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında, Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi’nde görücüye çıkacak olan projeler için yapılacak jüri değerlendirmesinin ardından 1 Nisan Çarşamba günü Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde de ödül töreni düzenlenecek. Yarışmada, geçen yıllarda olduğu gibi, Erzurum’da yine proje rekoru kırıldı. Toplam 69 proje başvurusuyla bölge rekorunu kıran Erzurum, yapılan değerlendirmenin ardından bölge sergisinde 26 projeyle temsil edilmeye hak kazandı.
ÇİFTÇİ ORGANİZASYON HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Yardımcısı ve TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, TÜBİTAK ile BİDEB’in ortak organizasyonu hakkında bilgiler verdi. Çağımızda, bilgi üreten toplumların daima kazançlı çıktıklarını, bilgi üretebilmek için de, araştıran insanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Çiftçi, Türkiye’nin, bu toplumlar arasına girebilmek için büyük bir çaba gösterdiğini kaydetti.
Bu çabalardan birisinin, geleceğin teminatı olan gençlere bilimsel araştırma yapma zevkini ve mutluluğunu tattırmak olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çiftçi, “Bu konuda TÜBİTAK önemli bir misyon üstlenerek, BİDEB kontrolünde 1968 yılından beri “Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması” düzenlemektedir. Bu yarışmada, ortaöğretim seviyesindeki gençlerimize bilimsel araştırma yapma, yapılan bilimsel çalışmaları sunma ve savunma fırsatı verilmektedir. Böylece geleceğin bilim insanları adına bir kıvılcım oluşturulması amaçlanmaktadır. Bunun da bilgi toplumu olma yolunda çok kıymetli katkılar sağlayacağı açıktır” diye konuştu.
YARIŞMA, 12 BÖLGE ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
“Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması”nın 28 Mart ile 01 Nisan tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nde açılacak olan Bölge Sergisi hakkında da bilgiler veren Erzurum Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, etkinliklerin, Türkiye’yi 12 bölgeye ayırmak suretiyle sürdürüldüğünü kaydetti. Erzurum bölgesinin, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon illerinden oluştuğunu anlatan Çiftçi, yarışma dallarının ise, Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji ve Tarih alanlarından oluştuğunu kaydetti.
ERZURUM, YARIŞMADA 26 PROJEYLE TEMSİL EDİLECEK 
Yarışmaya, 2010 yılı için bölgeden 77 proje başvurusu yapıldığını hatırlatan Çiftçi, 2011 etabında ise, adeta rekor kırıldığını ifade etti. Bu yıl toplam proje başvurusunun 186’ya ulaştığına vurgu yapan Çiftçi, yapılan ön değerlendirme sonucunda bu projelerden 54’ünün bölge sergisine davet edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, “2011 yılı itibariyle yarışmamıza Ardahan’dan 13, Artvin’den 8, Bayburt’tan 7, Gümüşhane’den 11, Erzincan’dan 14, Iğdır’dan 12, Kars’tan 6, Rize’den 13 ve Trabzon’dan da 33 proje başvurusu yapıldı. Bu sene Erzurum’dan yapılan proje başvurusu ise, 69’u buldu. Yapılan değerlendirmenin ardından toplam 186 proje arasında eleme yapılarak, bölge sergisine 54’nün katılmasına karar verildi. Bu 54 proje içerisinde Erzurum’u temsil edeceklerin sayısı ise, 26 oldu.” dedi.
 

 
Ekonomik kurtuluş tarımdan geçiyor
 
Korkut'tan istimlak şikayeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem eğitim, hem tanıtım
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Erzurum Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü, bu ...
A.Ü'den Prag açılımı
Atatürk Üniversitesi’ndeki açık erişim uygulamaları, Çek Cumhuriyeti’nin ...
Aziziye'de EKEV yatırımı
SODES, kapsamında Erzurum Kültür ve Eğitim Vakfı’nın Aziziye ilçesinde ...
 
Eğitim'de KKEF Mührü
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. ...
ETÜ yükselen değer
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Erzurum İl Başkanı Kümbet, beraberindeki ...
Doğu’da eğitimsiz kadın sayısı yüksek
Doğu Anadolu’da 15 yaş üzeri okuma - yazma bilmeyen kadın oranının Türkiye ...
 
Karaçay Genetik Devrim'i anlattı
Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi’nin çağrılısı olarak yaşadığı ...
Öğrencilerden örnek kampanya
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, ...
Aydın, acı gerçeği hatırlattı
Kuzey Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars ve Ardahan'da ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva