Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
22 Haziran 2022 Çarşamba - 15:56

Erzurum’da İman Ayetleri Hat Sergisi açılacak

Albayrak Grubu’nun geleneksel hale getirdiği ve bu yıl “Ey iman edenler!” hitabıyla başlayan ayetlerin konu olarak seçildiği “İman Ayetleri Hat Sergisinin 11. durağı Erzurum olacak.

Erzurum’da İman Ayetleri Hat Sergisi açılacak

Albayrak Grubu’nun geleneksel hale getirdiği ve bu yıl “Ey iman edenler!” hitabıyla başlayan ayetlerin konu olarak seçildiği “İman Ayetleri Hat Sergisinin 11. durağı Erzurum olacak.
Trabzon’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulan sergiye Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun yanı sıra davetliler katıldı.
Albayrak Grubu’nun, İslam sanat geleneğini yaşatma, özgün eserlerle bu zincire yeni halkalar ekleme düşüncesiyle 8 yıldır devam ettirdiği ve her yıl farklı bir temanın usta hattatlar tarafından sanat eserine dönüştürüldüğü hat eserleri sergisi, bu kez Trabzon’da sergileniyor.
Hat sanatçılarının gelenek ile moderni harmanlayarak, hat çeşidi, renk ve malzeme sınırlaması olmaksızın özgün bakış açısıyla meydana getirdiği eserler, önce 2022 Albayrak Hat Takvimi’nin yapraklarını süslemiş, ardından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde sergilenmişti. 12 ünlü hat sanatçısının çalışmalarının yer aldığı sergi daha sonra İstanbul’un birçok farklı mekânında sanatseverlerin beğenisine sunulmuş ve ciddi ilgi görmüştü.
İlk kez İstanbul dışında bir şehirde Balıkesir’de sergilenen eserler, bu kez Trabzon’da sergileniyor. Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi‘nde gerçekleştirilen “İman Ayetleri Hat Sergisi” açılış törenine hat sanatı gönüllüleri de hazır bulundu. Usta hattatlar Seyit Ahmet Depeler, Said Abuzeroğlu, Ali Toy, Ahmed Fâris Rızk, Davut Bektaş, Prof. Dr. Mehmet Memiş, Sami Naddah, Mehmed Özçay, Hakan Arslan, Abdurrahman Depeler, Ahmet Koçak, Osman Özçay ve Zeki Seyidoğlu’nun eserlerinin yer aldığı sergi, 23 Temmuz’a kadar Trabzonluları ağırlamaya devam edecek.
Sergi ile ilgili bilgiler veren Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri, serginin bundan sonraki durağının Erzurum olacağını söyledi. Sivri “Bugün burada Albayrak Grubu ‘İman Ayetleri Hat Sergisi’ için buradayız. Ocak ayında Ayasofya Kebir Camiinde açılışı gerçekleştirdik ve İstanbul’da farklı noktalarda sergimizi ulaştırdık. İlk durağımız Balıkesir’di, Balıkesir’den sonra Trabzon’dayız. Hat sanatı İslam sanatının en değerli eserlerindendir. Sanatın erişebilir olması çok önemli onun için burada Anadolu’nun farklı noktalarında bu sergimizi açıyoruz. Burada 13 farklı eser var, 12 farklı hattatın kuranda geçen iman ayetlerini hem burada, hem de gelenekseli sentezledikleri bir çalışma olacak. Bu eserenin bir diğer avantajı da burayı gezen insanlar her eserin altında bir karekod görecek ve karekodla eserin hangi hattat tarafından yazıldığı hangi teknikle yazıldığı hangi iman ayetinden bahsettiği konusunda da bilgi alabilecekler. Bundan sonraki durağımız Erzurum olacak yine Erzurum’da bu sergimizi sergileyeceğiz. Bu eserlerin yapılışı 1 yıl sürüyor. Önce konular belirleniyor, 12 farklı hattata ve bununla ilgili çalışmalar hazırlanıyor” dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdalesi kesilirken daha sonra sergi gezildi.

 
AK Partili Meclis üyesi gözyaşlarıyla uğurlandı
 
Narman Kırmızı Periler diyarında koştular
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleninde geri sayım
Bu yıl 26.'sı düzenlenecek olan Bayburt Uluslar Arası Dede Korkut Kültür ...
Hüma Hatun dost meclisi kuruldu
TDED Erzurum Kadın Komisyonu tarafından şehrin bir araya gelme ve sohbet ...
Atatürk Üniversitesinde yıl sonu etkinliği
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Aşık Sümmani Kültür Merkezi tarafından açılan ...
 
ERMED buluşmaları başladı
Kurulduğu güden bu yana yaptığı çalışmalar ile göz dolduran Erzurum Yeni ...
Edebiyatta Erzurum’u gururlandırdılar
Teknoloji ve İnsan” temalı öykü yarışmasında Bilkent Erzurum Laboratuvar ...
Başkan Orhan’a TDED teşekkürü
Aziziye Belediyesi ile “Gençler İstiklali ve İstikbali Yazıyor” konulu ...
 
GSF Resim Bölümünden yıl sonu sergisi
GSF Resim Bölümü öğrencileri yıl sonu sergisi açtı.
Nöbetçi Tiyatro uygulaması başlıyor
Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun “Dünyanın Eski Zamanlarında” adlı oyunu sanatseverlerle buluşacak.
İl Halk Kütüphanesi gündem oluşturuyor
İl Halk Kütüphanesi uluslararası platformda başarıyla temsil eden kütüphaneler ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva