Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>SPOR
13 Mart 2019 Çarşamba - 15:14

Erzurumlu 4 güreşçi A Milli Takımda

10 sikletten oluşan A Milli Güreş takımı kadrosu açıklandı. 74 kg’da Yakup Gör (ASKİ), 79 kg’da: M.Nuri Kotanoğlu (İLBANK) , 92 kg’da: İbrahim Bölükbaşı (ASKİ) ve 97 kg’da: Fatih Yaşarlı (İLBANK) milli takıma seçilen Erzurumlu güreşçiler oldular

Erzurumlu 4 güreşçi A Milli Takımda

10 sikletten oluşan A Milli Güreş takımı  kadrosu açıklandı. 74 kg’da Yakup Gör (ASKİ), 79 kg’da: M.Nuri Kotanoğlu (İLBANK) , 92 kg’da: İbrahim Bölükbaşı (ASKİ) ve 97 kg’da: Fatih Yaşarlı (İLBANK) milli takıma seçilen Erzurumlu güreşçiler oldular

Erzurum Şampiyon Güreşçiler Antrenörler Hakemler Ve Güreş Severler Derneği (ER-GÜR-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İzzet Uçan Türk güreşinin başarısı için şampiyonlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Erzurum güreşinin bu başarıdaki en büyük payını tek tek, kapı kapı herkese anlatacağız diye açıklamada bulunan ERGÜRDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İzzet Uçan “Şampiyon değerlerimize sahip çıkmalıyız. Türkiye olimpiyat tarihinde 1936 Berlin’den 2016 Rio Olimpiyatlarına kadar 17 olimpiyata 34 yaz, 15 kış olmak üzere toplam 49 olimpik spor dalında katılmış ve toplamda 92 madalya kazanmıştır. Bunların; 39 tanesi altın, 26 tanesi gümüş, 27 tanesi bronz madalyadır. Türkiye’nin toplam 49 olimpik branşta (güreş hariç) 48 olimpik spor dalında kazanılan madalya 29 tanedir. Bunların 10 tanesi altın, 8 tanesi gümüş, 11 tanesi bronz madalyadır. Olimpiyatlarda Türk güreşinin başarısı ise; toplamda 63 madalyadır. Bunların; 29 tanesi altın, 18 tanesi gümüş, 16 tanesi bronz madalyadır. İşte başarı ortada, dünya uluslarınca soğuk savaş olarak kabul edilen sporda ay yıldızlı bayrağımızı gönlere çektirip İstiklal Marşımızı dünyaya ayakta dinleten en başarılı olimpik spor dalımız güreştir” dedi.

Türk güreşi Erzurum’la parlıyor

Tarihe altın harflerle yazılan Erzurum güreşini hak ettiği noktaya ulaştırmak için mücadelemiz devam edecektir diyen Dr. İzzet Uçan “ayrıca Türk güreşinin bu başarısındaki büyük bay sahibi Erzurum güreşi olduğuna değinecek olursak farklı kategorilerde avrupa, dünya ve olimpiyat oyunlarında yaklaşık 90 tane madalyamız var. Bu başarılarımızın yanı sıra 08-14 Nisanda Romanya’da düzenlenecek olan büyük erkekler serbest güreş Avrupa şampiyonası için 81 ilden yaklaşık 81 milyonun içinden ülkemizi temsil etmek için seçilen ve 10 sikletten oluşan A milli takım kadrosu açıklandı. Kadronun yine 4 sikletini Erzurumlu güreşçilerimiz oluşturmaktadır.

1-74 kg’da: Yakup Gör (ASKİ)

2-79 kg’da: M.Nuri Kotanoğlu (İLBANK)

3-92 kg’da: İbrahim Bölükbaşı (ASKİ)

4-97 kg’da: Fatih Yaşarlı (İLBANK)

Beş siklette A milli takıma talip olduğumuz seçmede 61 kg’da Münir Recep Aktaş’ın şanssızlığı sonucu baraja takılması, 79 kg’da iki Dadaş Ender Coşkun ve M.Nuri Kotanoğlu’nun kendi aralarında takımı paylaşması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.

Geçtiğimiz hafta sonu Sırbistan’da düzenlenen U23 ümitler Avrupa Şampiyonasında serbest güreşte Tek Altın madalya ülkemize ve dadaşlar diyarına kazandıran Avrupa şampiyonu İbrahim Çiftçi (ASKİ) kardeşimizi gönülden kutluyoruz.

Sonuç olarak; işte bu şampiyonlarımızın hiçbiri Erzurum’un adına şampiyon olmadı... Bunun altını çizmek istiyorum. Hepsi farklı illerde farklı kulüpler adı altında ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdılar. Diğer branşlardaki gibi alt yapımız sporcu eğitim merkezi ve bu şampiyonlarımıza olimpiyat şehri Erzurum’un fazlasıyla imkân ve değer vermesi mümkünken, ne yazık ki buruk sevincimiz ve mücadelemiz bundandır. Tarihe altın harflerle yazılan Erzurum güreşini hak ettiği noktaya ulaştırmak için mücadelemiz devam edecektir. Ülkemizi en güzel şekilde temsil eden ay yıldızlı bayrağımızı gönlere çektirip İstiklal Marşımızı dünyaya ayakta dinleten bu şampiyon Dadaşlarımıza gelin hep birlikte sahip çıkalım. Senin şehrin senin şampiyonların” diye ekledi.

 
'100. Yıl Kurtuluş Ormanı'nda Erzurum vurgusu
 
Trabzonspor eksik çalıştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamzaoğlu: “Eleştirme değil birlik zamanı”
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, takımın ...
Trabzonspor’da Erzurumspor mesaisi
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında deplasmanda Büyükşehir Belediye ...
Erciyes’ten 4 madalya ile döndüler
Türk kayak tarihinin en başarılı isimlerinden olan Atakan Alaftargil’in ...
 
Erzurum GSİM’den 2019 INAS tepkisi
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Fransa’da yapılan ...
Okul sporlarında Aşkale damgası
Erzurum’da düzenlenen Okul Sporları Voleybol Turnuvasında il birincisi ...
Terim: “Erzurum maçından bu yana bir şey değişmedi
Terim bir basın mensubunun Erzurum maçı sonrası oyun planlarında neyin ...
 
Erzurum kayak camiasından 2019 INAS tepkisi
Fransa'da düzenlenen 2019 INAS Kayak Dünya Şampiyonası’nda, Türk Milli ...
Erzurumspor’dan Kadınlar Günü mesajı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle spor camiasında yer alan federasyon ...
GSİM’den Kadınlar Günü yaklaşımı
Erzurum GSİM, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, kayak kurslarına katılan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva