Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
20 Ocak 2020 Pazartesi - 02:43

Erzurum, ‘Akıllı Şehir’

Sekmen, “Çağın gereklerini yerine getirme ve hizmet üretim sürecinde dijital teknolojilerden istifade etme adına bizler de Erzurum’da çok önemli merhaleler kat ettik, gelişmeler kaydettik” dedi.

Erzurum, ‘Akıllı Şehir’

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Çağın gereklerini yerine getirme ve hizmet üretim sürecinde dijital teknolojilerden istifade etme adına bizler de Erzurum’da çok önemli merhaleler kat ettik, gelişmeler kaydettik” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ankara’da gerçekleştirilen ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi” programına katıldı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğinde Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen program kapsamındaki sergiyi gezen Başkan Sekmen, dijital teknolojilerin artık gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğini vurgulayarak, bu konuda özellikle yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

SEKMEN ERZURUM’U ÖRNEK VERDİ

Türkiye’nin dört bir yanından katılımın sağlandığı ‘Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi’ndeki stantları gezerek, ulaşımdan alt ve üstyapı hizmetlerine, iletişimden bilgi teknolojilerine varıncaya kadar birçok alandaki ürün ve hizmetler hakkında bilgiler alan Başkan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nden örnekler vermeyi de ihmal etmedi. Günümüzde nüfusun çok büyük bir bölümünün artık kentlerde yaşadığını, dolayısıyla sosyo-ekonomik dinamiklerin de yine kentlerde inşa edildiğinin altını çizen Sekmen, bu sürecin de doğal olarak yerel yönetimlere önemli sorumluluklar yüklediğini ifade etti.

Teknoloji ve dijitalleşme aracılığıyla artık akıllı şehirlerin inşa edildiği bir dönemden geçildiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Bugün artık akıllı enerji ağlarından ulaşımda dijital bilgi akışına, şehirlerin güvenliğinden alt ve üstyapı hizmetlerine, temizlik ve çevre düzenlemelerinden takip sistemlerine varıncaya kadar neredeyse her alanda teknolojiye ihtiyaç var. Kaldı ki, akılı şehirler oluşturma sürecinde hem kaynaklar çok daha etkin kullanılmakta ve aynı zamanda insanlara daha kaliteli ve kusursuz hizmet sunma ortamı da oluşturulabilmektedir” diye konuştu.

Başkan Sekmen, Erzurum’da turizmden ulaşıma, içme suyu hizmetlerinden iletişim de dâhil olmak üzere birçok alanda teknolojik yenilikler yaptıklarını kaydederek, “Erzurum’da bugün dinamik kontrol sistemi, coğrafi bilgi sistemi, mekânsal adres kayıt sistemi, kent izleme sistemi gibi daha birçok alanda dijital olanaklara sahibiz. Güneş enerjisinden ve metan gazından elektrik üretiyoruz, içme suyu arıtma tesisimize kurduğumuz hidroelektrik santraliyle yine enerji elde ediyoruz. Örneğin; toplu taşıma araçlarımızı uydudan takip edebiliyor, şoförlerine ekrandan anlık uyarılar gönderebiliyoruz. Düşünün ki, Erzurum’da sulama sistemlerimiz bile havanın nem ve sıcaklık oranlarına göre otomatik olarak devreye giriyor. Biz bu ve bunun gibi daha birçok sistemi Erzurum’a kazandırdık; üstüne koyarak ilerlemeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
EBB Şehir Tiyatrosu’ndan ‘Zoraki Tabip’
 
TFF 1. Lig: Bursaspor: 2 - Fatih Karagümrük: 1
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESKİ uyardı
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel ...
İletişim ve Sinema öğrencileri Erzurum’da buluşuyor
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, “Kredi ve Yurtlar Kış Kampları” ...
Demir, DAP desteklerini paylaştı
Merkezi Erzurum’da bulunan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Türkiye Büyük ...
 
30 yıldır dinmeyen acı
Azerbaycan'da 1990'da Sovyetler Birliği ordusunun sivilleri katlettiği ...
Ailelerin evlat nöbeti 139'uncu gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Bayburt ehramı coğrafi işaret aldı
Doğu kültüründe önemli bir yeri olan koyun yününden üretilen ehram, Bayburt ...
 
Kapı kilitleri bile dondu
Doğu Anadolu Bölgesi dün gece buz kesti. Ardahan'ın Göle ilçesi sıfırın ...
Ailelerin evlat nöbeti 138'inci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
Palandöken’de sömestr yoğunluğu
2019-2020 eğitim öğretim yılı sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva