Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
4 Mayıs 2012 Cuma - 07:38

Erzurum bu olayı konuşuyor

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine ortaya çıkarılan 'sahte sertifika' operasyonu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı.

Erzurum bu olayı konuşuyor

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan ihbar üzerine ortaya çıkarılan 'sahte sertifika' operasyonu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Halk Eğitim Merkezi'nin internet ve bilgisayar şifrelerini ele geçirerek kurumun açtığı meslek kursları için 422 adet sahte sertifika düzenleyen 138 kişi hakkında hazırlanan iddianame Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Sanıkların, sahte sertifika satarak 21 bin 800 TL para alındığı tespit edildi.
7 AY TUTUKLU KALDI, TAHLİYE OLDULAR
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 116 sayfalık iddianamede Merkez Halk Eğitim ve Yakutiye Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde görev yapan Müdür Yardımcıları ve 10 öğretmen kursiyer memur, çıkarıldıkları Üçüncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği', 'rüşvet almak ve vermek' suçlarından tutuklanmış, 7 ay tutuklu kaldıktan sonra yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
138 SANIKLI DAVADA REKOR CEZA İSTEMİ
Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen 138 sanıklı 'kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği', 'rüşvet almak ve vermek' suçlarından 10'u kursiyer öğretmen ve sahte sertifika alan 128 kişi hakkında 'sahtecilik' suçundan 414 yıl ile bin 104 yıl, 'zimmet' suçundan ise 552 yıl ile bin 656 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.
KURS VE EĞİTİME KATILMADAN SERTİFİKA
Mahkemece kabul edilen iddianamede, Yakutiye Halk eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde hiçbir kurs ve eğitime katılmaksızın, sertifika alındığı duyumu üzerine harekete geçildiği belirtildi. Savcılığın, elemanlar aracılığı ile kalorifer ve doğalgaz kursu için müracaata bulunduğu, sanıklardan Y.K. ile Y.A.'nın, müracaat eden kursiyerlerden kimlik fotokopilerini alınarak 50 ila 500 TL arasında para istediği ve bu paralar karşılığında sertifikaları teslim ettikleri, karşılığında ise makbuz verilmediği belirlendi. 'Biz de her türlü belge var' diyerek kursiyerlerden sertifika ücreti aldıkları tespit edildi.
"MÜDÜRÜNDEN, MEMURUNA HERKES TALİMAT VERİRDİ"
Halk Eğitim Müdürlüğü'nde temizlik işçisi olarak çalışan ve soruşturma kapsamında 7 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen temizlik işçisi Y.A., verdiği ifadesinde, "Ben temizlik işçisi olduğum için sabah erkenden kuruma gelir, çayı demledikten sonra danışmada beklerdim. Ben Halk Eğitim Müdürlüğü'ne gelen vatandaşların fotokopilerini burada çekerek gitmesi gereken odayı tarif eder kendilerini yönlendirirdim. Bu işlemi de Halk Eğitim Müdürlüğü'nde bulunan müdüründen memuruna herkes talimat verir o şekilde yapardım." dedi.
Soruşturma süresi boyunca adlarına usulsüz ve sahte sertifika tanzim edildiği tespit edilen 563 kişiden 202 şahsın şüpheli olarak ifadesine, 13 şahsın bilgi sahibi olarak beyanına başvuruldu. İfadelerine başvurulan toplam 215 kişinin 113'ünden sertifika parası adı altında toplam 21 bin 800 TL para alındığı belirlendi
Yakutiye İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcısı B.D. ise,"Sahte ve usulsüz olarak düzenlendiği anlaşılan sertifikalarda ki imzaların hiç birisi bana ait değil. Bana imzalamam için getirilen sertifikalarla birlikte kurs öğretmenin sınav sonuç çizelgesi de getirir. Bende bu belgeleri imzalarken mutlaka ama mutlaka bu çizelgedeki isimlerlerle sertifika düzenlenmiş isimleri karşılaştırırım. Mukayese ederim. Sonra imzalarım. Bu şekilde olmayan hiç kimsenin belgesi benim önüme getirilmedi ve getirilemezde. Bana gösterilen sertifikalardaki imzalar bana ait değildir. Bu imzaları atan kişi ya da kişiler benim imzamı taklit etmişler" dedi.

 
TYB'ye yeni vizyon
 
Haber Türk'te Erzurum Tema'sı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arazi kavgası ölümle bitti
Erzurum’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle Cumartesi günü iki karşıt köylü ...
Cinayetin sır perdesi aralanıyor
Erzurum'da baba evinde kocası tarafından bıçaklanarak öldürdüğü ileri ...
Polis kavganın büyümesini önledi
Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Yeşilören ile Susuz köylüleri arasında ...
 
Cinayet zanlıları tutuklandı
Erzurum'da dün kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen ...
Cinayet zanlıları adliyede
Erzurum’da dün kocası tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü iddia edilen ...
Müfettişler vurgunu ortaya çıkardı
Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü müfettişleri, 2007 yılında Erzurum’daki ...
 
ESOB davası 5 Haziran'a ertelendi
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde (ESOB) 2008 yılında meydana ...
Aliçeyrek davasında karar verildi
Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Aliçeyrek Köyünde 2009 yılında meydana ...
2 kilo esrar ele geçirildi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan narkotik köpeği Irmak, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva