Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
25 Nisan 2016 Pazartesi - 15:30

Erzurum’a özel yaklaşım

Milletvekili İbrahim Aydemir, Sağlık Bakanlığınca tüm ülkede bin bisiklet dağıtımı yapıldığı, bunun on da birinin ise Erzurum’a tahsis edildiğini kaydederek, Bakan Müezzinoğlu’na teşekkür etti.

Erzurum’a özel yaklaşım

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı bisiklet dağıtım törenine katılan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, Sağlık Bakanlığınca tüm ülkede bin bisiklet dağıtımı yapıldığı, bunun on da birinin ise Erzurum’a tahsis edildiğini kaydederek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür etti.

947 ÖĞRENCİYE BİSİKLET

“Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Erzurum’da 947 öğrenciye bisiklet dağıtımı yapıldı. Törene katılan Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum’da bisiklet kullanımının yaygın olmadığını söyledi. Bunda yöneticilerin de suçu olduğunu belirten Vali Altıparmak, “Bisikletlilere yeterli yol ayırmıyoruz. Cumhuriyet Caddesi’ne baktığınız zaman adeta aracı kutsuyoruz. Her yer araç ve iki adımlık yere araçla gidiyoruz” dedi.

BİSİKLET DAĞITIM TÖRENİ

Sağlık Bakanlığı’nın “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yerel düzeyde belirlenen öğrencilere ve yatılı bölge okullarına, 947 adet bisiklet dağıtıldı. Yakutiye Kent Meydanında düzenlenen ‘Bisiklet Dağıtım Töreni’ne Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Uçar ve kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında fiziksel aktive oranlarının arttırılmasının hedeflendiğini ifade eden Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mahmut Uçar, Türkiye’de obezite oranın düşürülmesi ile ilgili çeşitli çalışmalar yapıldığını söyledi.

AYDEMİR’DEN TEŞEKKÜR

Törende “Bisiklet ile mutlu mesut olun” diye konuşan Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’de, “Müthiş bir ambiyans var. Hoş bir iklim var. En güzeli de gençlerle çocuklarla bir arada olmak. Çok daha güzeli mutlu mesut bir toplulukla bir arada olmak. Derler ki iyilik güzellik en eski insanlık sanatıdır. Bugün burada güzel iyi bir iş üzereyiz. Sağlık Bakanlığımız hoş bir teşebbüs halinde bisiklet dağıtıyoruz. Türkiye genelinde 10 bin tane olmasına rağmen Erzurum’a onda biri hemen hemen bin tanesi düşmüş. Bu yönüyle de ayrıca mutlu olduk. Bu etkinliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“LÜKS ARABAYA BİNMEMİZ GEREKMEZ”

Konuşmasına başlamadan önce bisiklet dağıtılan öğrencilere, herkesi bisiklet kullanımı için teşvik etmelerini öğütleyen Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bisiklet kullanımının yaygın olduğunu belirtti. Vali Altıparmak “Bisiklette bir ulaşım aracı ve sizlere yol vermeleri lazım. Siz onlara değil, onların size yol vermesi lazım. Israrla bunu isteyin. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamında özellikle Danimarka, Finlandiya, Hollanda gibi yerlerde yedisinden yetmişine bisiklet kullanılıyor. Diyeceksiniz ki, ‘Erzurum kar, kış, kıyamet’. İnanın Danimarka’daydım. Geç vakitti. İnanılmaz bir kar var ama tren istasyonun önü bisikletle doluydu. Genç, yaşlı herkes yine trenle gelip bisikletleri ile o karda eve gidiyorlardır. Yani yaşam kalitesinin yükselmesi için lüks arabaya binmemiz gerekmez. Tam tersine sağlıklı kalmak yaşam kalitemizin yükselmesi için mutlaka yürümemiz bisiklete binmemiz gerekiyor. Bundan dolayı da siz gençlere çok iş düşüyor” dedi.

“ERZURUM’DA BİSİKLET YAYGIN DEĞİL”

Erzurum’da bisiklet kullanımının yaygın olmadığına dikkat çeken Vali Dr. Ahmet Altıparmak, “Bu konuda büyüklerin suçu var yöneticilerin suçu var. Bisikletlilere yeterli yol ayırmıyoruz. Cumhuriyet Caddesi’ne baktığınız zaman adeta aracı kutsuyoruz. Her yer araç ve iki adımlık yere araçla gidiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımız sunuyoruz. Onların himayelerinde 10 bin bisiklet dağıtımından yaklaşık bin tanesi ilimize verildi. Sağlık bakanımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Sağlıklı yaşam için pedal çevirmek gerekiyor. Siz bisiklet kullanın, çevrenize de bunun alıştırın ve bisiklet noktasında ısrar edin” diye konuştu.Konuşmaların ardından il merkezi ve ilçelerden gelen çocuklara bisikletleri teslim edildi.

 
Hedef Süper Lig
 
292 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Şehitlerimizin Aileleri bize emanettir’
Şehit ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımlara da ...
Ünüvar: “Azerbaycan’ın acısını paylaşıyoruz”
Ünüvar, Bakü’de, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov’a başsağlığı dileklerini ...
Vatandaş duacı
M.COŞKUN-Atatürk Üniversitesi Hastane Oteli hizmete başladığı 4 ‘üncü ...
 
Erzurum'da Araç sayısı 110 bin virajında
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da bin kişiye düşen motorlu kara taşıtı sayısı 140,7’den 141’e yükseldi.
ENER’den Vizyon Proje vurgusu
Erzurum Düşünce ve Strateji Merkezi (ENER) Başkanı Vahdet Nafiz Aksu, ...
Polis Teşkilatı 171. Gurur yılında
Altıparmak, mesajında, ‘Ülkemizin ve milletimizin huzur - güven ve asayişinin ...
 
Gözlemevi Projesi’nde 2’inci aşama
Doç. Dr. Cahit Yeşilyaprak, ‘2019 yılı sonlarında tamamlanması planlanan ...
Erzurum Genç iller arasında
M.AKDAĞ-Erzurum’da 2015 yılı bazında yaşlı nüfus oranı yüzde 8.2 olarak açıklandı
‘Kürtleri Müslümanlıktan uzaklaştırmak istiyorlar’
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Savaş Eğilmez, PKK- ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva