Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Son 1 haftada 43 terörist etkisiz hâle getirildi
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
HABERLER>ASAYÄ°Ş
15 Aralık 2021 Çarşamba - 06:56

Erzurum Kasım ayı trafik verileri açıklandı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜİK 2021 Kasım dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı.

Erzurum Kasım ayı trafik verileri açıklandı

Erzurum 11 ayda bin 953 kaza ile bölge illeri içinde maddi hasarlı trafik kazasının en yoğun kaydedildiği il oldu. Erzurum, Bölge illeri düzeyinde, ölüm sayısında 4, ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısında 3, maddi hasarlı trafik kazası sayısı düzeyinde 1, trafik kazaları yaralı sayısında da 3’üncü sırada yer aldı.

ERZURUM’DA 19 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Erzurum’da bu yılın Ocak – Kasım ayları arasında 19 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi. İlde Ocak – Kasım ayları toplamında meydana gelen ölüm ve yaralanmalı trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 12.31, ülke toplamında ise yüzde 0,64’lük oran oluşturdu.

ERZURUM OCAK - KASIM VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Erzurum’da Kasım ayında 120 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 173 maddi hasarlı kaza meydana geldi, 208 kişi yaralandı. İlde Ocak - Kasım ayları kapsamında ise bin 115 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, bin 953 maddi hasarlı kaza oluştu. Bu kazalarda 19 kişi yaşamını kaybetti, bin 927 kişi ise yaralandı.

DOĞU ANADOLU OCAK – KASIM VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde bu yılın 11 ayında 9 bin 53 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 11 bin 479 maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bölgede yaşanan kazalarda 161 kişi yaşamına veda etti, 15 bin 827 kişi yaralandı. Bölgede kaydedilen ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 5,25’lİk oran gösterdi.

ERZURUM’UN ORANSAL VERİLERİ

Erzurum’da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bölge toplamında yüzde 12,31’lik oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 17,0, ölüm sayısı yüzde 11,8, yaralı sayısı ise yüzde 12,17’lik oran verdi. Erzurum’da trafik kazasında kaybedilen kişi sayısı ülke toplamında yüzde 0,84’lük oran oluşturdu.

11 AYLIK BÖLGE İLLERİ KAZA DAĞILIMI

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Kasım 2021 sonuçları itibariyle Ağrı’da 523, Bingöl’de 556, Bitlis’te 613, Elazığ’da 983, Erzincan’da 709, Erzurum’da bin 115, Hakkari’de 269, Kars’ta 294, Malatya’da bin 599, Muş’ta 398, Tunceli’de 174, Van’da bin 283, Ardahan’da 132, Iğdır’da 305 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

BÖLGE İLLERİ ÖLÜM SAYISI

Erzurum, Elazığ, Malatya ve Van bölge illeri içinde en fazla sayıda trafik kazası kaybı yaşayan iller oldu. TÜİK verilerine göre, bu yılın Ocak – Kasım ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ağrı’da 8, Bingöl’de 14, Bitlis’te 14, Elazığ’da 23, Erzurum’da 19, Erzincan’da 13, Hakkari’de 3, Malatya’da 28, Muş’ta 2, Tunceli’de 5, Van’da 25, Ardahan’da 2, Iğdır’da 3 kazazede yaşamını yitirdi.

11 AYLIK BÖLGE İLLERİ YARALI SAYISI

Bu yılın 11 ayında meydana gelen trafik kazalarında, Bölge illeri olan Ağrı’da bin 127, Bingöl’de 955, Bitlis’te bin 123, Elazığ’da bin 715, Erzincan’da bin 255, Erzurum’da bin 927, Hakkari’de 494, Kars’ta 484, Malatya’da 2 bin 646, Muş’ta 733, Tunceli’de 299, Van’da 2 bin 334, Ardahan’da 254 ve Iğdır’da ise 481kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

TUNCELİ KASIM AYINDA TRAFİK KAZALARININ EN AZ YAŞANDIĞI 2'NCİ İL OLDU

Tunceli kasım ayında meydana gelen 32 kazayla Türkiye’de kazaların en az yaşandığı 2’nci il olurken, meydana gelen kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre, Tunceli’de meydana gelen kaza sonuçları açıklandı. Kent genelinde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi ise yaralandı. Kazaların 18’i ölümlü ve yaralanmalı olurken, 14’i ise maddi hasarlı olduğu açıklandı. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre, Tunceli; Türkiye geneli trafik kazalarının en az yaşandığı 2’nci il oldu.

Sürücülerin hatalarının kazalara neden olduğu belirtilen istatistiklerde trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise "Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur' işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek” olarak açıklandı.

BİNGÖL’DE KASIM AYINDA 94 KAZA MEYDANA GELDİ

Bingöl’de kasım ayında meydana gelen kaza bilançosu açıklandı. Kasım ayında meydana gelen 94 kazada hayatını kaybeden olmazken, 94 kişi yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre Bingöl’de meydana gelen kaza sonuçları açıklandı. Kent genelinde meydana gelen 94 kazada hayatını kaybeden olmazken, 94 kişi yaralandı.

Sürücülerin hatalarının kazalara neden olduğu belirtilen istatistiklerde trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise "Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur' işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek” olarak açıklandı.

ELAZIĞ’DA KASIM AYINDA MEYDANA GELEN 258 KAZADA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Elazığ’da Kasım ayında meydana gelen kaza bilançosu açıklandı. Kasım ayında meydana gelen 258 kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 156 kişi yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı Kasım ayında Elazığ’da meydana gelen kazaları açıkladı. Buna göre kent genelinde 258 kazada 3 kişi öldü, 156 kişi yaralandı. Kazaların 90’ı ölümlü ve yaralanmalı olurken, 168’i ise maddi hasarlı olduğu açıklandı. Sürücülerin hatalarının kazalara neden olduğu belirtilen istatistiklerde trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur' işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek olarak açıklandı.

BÖLGESEL VERİLER

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Diyarbakır’da Kasım ayı trafik kaza bilançosu açıklandı. Ay içinde meydana gelen 484 kazada 3 kişi hayatını kaybederken, 405 kişi yaralandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı istatistiklerine göre Diyarbakır’da Kasım ayı içerisindeki kaza bilançosu korkuttu. 484 kazada 3 kişi öldü, 405 kişi yaralandı. Kazaların 233’ü ölümlü ve yaralanmalı olurken, 251’i ise maddi hasarlı olduğu açıklandı.

Sürücü hataları kazalara neden oluyor

Sürücülerin hatalarının kazalara neden olduğu belirtilen istatistiklerde trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise, "Araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kuralına uymamak, arkadan çarpma, dönüş kurallarına uymamak, kırmızı ışık veya görevlinin ‘dur’ işaretinde durmamak, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girmek, yaya ve okul geçitlerinde yavaşlamamak, yayalara geçiş hakkı vermemek, alkollü olarak araç kullanmak, aşırı hızla araç kullanmak, geçme yasağı olan yerlerden geçmek ve hatalı şekilde veya yasak olan yerlere park etmek” olarak açıklandı.

 
MHP’den esnaf buluşması
 
Erzurum 2’inci doz aşı oranı 71.2 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'33 bin 112 terörist etkisiz hale getirildi'
Akar, "Terörle mücadele operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda devam ...
Nöbetteki Anne: ‘Oğlumu HDP’liler kaçırdı’
HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbeti eylemi 834’üncü ...
Aşkale yolunda feci kaza: 3 ölü, 3 yaralı
Aşkale ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil ...
 
39 tarihi eser ele geçirildi
Ardahan'da jandarmanın operasyonunda, Bizans ve Orta Çağ dönemine ait 39 tarihi eser ele geçirildi.
Akar: '2 bin 619 terörist etkisiz hale getirildi'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurtiçinde, ...
Evlat hasretiyle ailece nöbetteler
Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığını iddia ...
 
Üniversite kavşağında trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da meydana gelen trafik kazasında buzlanan yolda sürücüsünün kontrolünü ...
3 Eylül 2019'dan 12 Aralık 2021’e tarihi nöbet
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin ...
Terör örgütü propagandasına 2 gözaltı
Malatya’da, sosyal medya üzerinden PKK/KCK terör örgütünün propagandasını ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva