Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>GÜNDEM
6 Ağustos 2020 Perşembe - 09:53

Erzurum AFAD seferber oldu

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 8 gündür kayıp olan vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor. Kaybolduğu Kadıçayırı köyünün etrafını karış karış arayan ekipler bir sonuca ulaşamazken ailesi görenlerin insaniyet namına haber vermelerini istedi.

Erzurum AFAD seferber oldu

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde 8 gündür kayıp olan vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor. Kaybolduğu Kadıçayırı köyünün etrafını karış karış arayan ekipler bir sonuca ulaşamazken ailesi görenlerin insaniyet namına haber vermelerini istedi.

İstanbul’da yaşayan ve yaz tatilini geçirmek üzere memleketi Şiran ilçesine bağlı Kadıçayırı köyüne gelen 3 çocuk babası 60 yaşındaki Servet Kaya, 30 Temmuz günü öğlen saatlerinde evinin önünden ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Olay gününden itibaren hem İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri hem Jandarma ekipleri köyü ve civarını didik didik ararken, arama çalışmalarına iz takip köpeklerinin yanısıra AFAD’ın kadavra köpeği de dahil oldu.

Termal kameralarla ve dronlarla da arama çalışması yapılmasına, civardaki her taşın altına bakılmasına rağmen Kaya’ya ait en ufak bir belirtiye rastlanmaması umutların azalmasına neden olurken, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullanan Kaya’nın kimlik kartını, banka kartını hatta takma dişlerini bile almadan kaybolması kafalarda soru işareti bıraktı.

“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ŞEY YAPMAMIŞTI”

Gümüşhane ve Erzurum AFAD ile Jandarma ekiplerinin arama çalışmaları aralıksız devam ederken, kayıp Servet Kaya’nın eşi Rafet Kaya (53) “En son gün sabah kahvaltısını yaptıktan sonra ben oğlumla Şiran’a gittim. O da iş elbiselerini giydi ve tarlaya gitti. Şiran’dan geldiğimizde yoktu evde. En son abisi gördü başka da gören yok. Nereye gitti bilmiyoruz. Daha önce böyle bir şey yapmamıştı. 2 aydır psikiyatri doktorunun verdiği ilaçları içiyordu” dedi.

“KAYBOLDUĞU SABAH ÇOK KEYİFLİYDİ”

İstanbul’da yaşadıklarını ve yaz aylarında köye geldiklerini kaydeden Kaya, “Aramızda herhangi bir tartışma da olmadı. Hatta kaybolduğu sabah çok keyifliydi. 'Git maaşımı çek' dedi. Kurban kesecektik, parayı çekin gelin dedi yolculadı. Bir haftadır aranıyor. Görenlerden, devlet büyüklerimizden bize yardım etmesini istiyoruz” diye konuştu.

“ÜZERİNDE ÇİZGİLİ SİYAH PANTOLON, KISA ÇİZME, LACİVERT KARELİ GÖMLEK VARDI”

Yeğeni Gökhan Kaya ise bir haftadır dağ tepe aradıkları amcalarını hala bulamadıklarını belirterek, “Biran önce ölü veya diri bulunmasını istiyoruz. Bir haftadır asılsız ihbarlar bizi de yordu. Sürekli gelen ihbarlara gidiyoruz deli divane olduk. Bizde nereye gideceğimizi şaşırdık, yorulduk. Nereye gittiğini de tahmin edemiyoruz. Biran önce bulunması için devlet büyüklerimizden yardım talep ediyoruz. Amcam cep telefonu kullanmıyor. Yanına kimlik kartını bile almadı. Ağzındaki takma dişleri de evde kaldı. Bu adam bir haftadır ne yapıyor bilmiyoruz? Telefonu yok, kimliği yok, banka kartı yok. Bulamıyoruz. Üzerinde çizgili siyah pantolon, kısa çizme, lacivert kareli gömlek vardı” ifadelerini kullandı.

Abisinin oğlu Ayhan Kaya da “Sabah kahvaltı yaptı, keyfi yerindeydi. Tarlada arpa destelerini topluyordu. Ondan sonra geldik yok. Yarım saat içerisinde kayboldu. Hemen aramaya başladık ama sonuç yok. Çok temiz, yardımsever bir insandı. Rahatsız olmasına rağmen tarlalarda yardımcı oluyor, hayvanları otlatıyordu. Böyle bir şey hiç aklımıza gelmedi” şeklinde konuştu.

Durmaksızın Servet Kaya’yı arayan yetkililer ise görenlerin 0 456 213 45 48 numaralı telefona yada 156 Jandarma ve 112 Acil Çağrı Merkezine bilgi vermesini istedi.

 
Aydemir Sosyal Koruma Kalkanı verilerini paylaştı
 
'Bu Topraklarda Hepimizin Alın Teri Var'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anadolu Parsı görüntülendi
Başkaya, 'Bütün Doğu Karadeniz’de Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Ardahan, ...
Korona tedavisi gören genç kıza sürpriz evlilik teklifi
Korona virüse yakalandığı için yaklaşık 15 gündür Bitlis’in Tatvan ilçesinde ...
Dağpınar Beldesi karantinaya alındı
Kars'ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar Beldesi korona virüs (Covid-19) ...
 
Kağızman’da bir köy karantinaya alındı
Kars’ta bir köy Korona virüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.
Orhan Aziziye Yatırım vizyonunu paylaştı
Orhan, “İlçemiz huzurlu ve asayişin en rahat olduğu ilçelerden birisi. ...
Ailelerin evlat nöbeti 338'nci gününde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla ...
 
İŞKUR’dan dua alan yaklaşım
Selçuk, “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ...
Devlet – Millet el ele
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı ...
İçişleri’nden 81 ile covid19 tedbirleri genelgesi
İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine "Covid-19 tedbirleri" konulu ek genelge gönderildi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva