Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
2 Mart 2019 Cumartesi - 09:38

Erdoğan: “2,5 milyon işsize istihdam sağlayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetleri döneminde 9 milyon yeni istihdam ortaya çıkardıklarını belirterek “Bu sene de 2,5 milyon işsize istihdam sağlayacağız" dedi.

Erdoğan: “2,5 milyon işsize istihdam sağlayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetleri döneminde 9 milyon yeni istihdam ortaya çıkardıklarını belirterek “Bu sene de 2,5 milyon işsize istihdam sağlayacağız" dedi.

Ardahan mitingi sonrasında helikopterle geçmeyi planladığı Artvin’e hava muhalefeti nedeniyle karayolu ile gelen Erdoğan, Milli İrade Meydanı’ndaki konuşmasına Artvinliler’i selamlayarak başladı. Erdoğan, “Önce hakkınızı helal edin. Ardahan’dan maalesef helikopterle buraya uçamadık. Aşırı sis, kar, tipi ve bunun üzerine karadan gelmek zorunda kaldık. Geldik ama şu barajları görünce hayran olmamak mümkün değil. Bir taraftan barajlar, bir taraftan o güzellikler inanın 5-10 sene sonra bu Artvin şu barajlar sebebiyle yapılan yollarla bambaşka güzel olacak” ifadelerini kullandı.

YUSUFELİ’NDE DENİZE NAZIR YALILAR

Hava şartları müsait olması ve helikopterlerin gelmesi halinde Yusufeli Barajı’nı üstten helikopterler incelemeyi planladığını kaydeden Erdoğan “Çünkü Yusufeli bambaşka bir baraj olacak. Orada bambaşka bir ilçe kuracağız. Denize nazır, yalıları olan bir ilçe. Bambaşka güzellikte olacak. Son 17 yılda Artvin’de toplam 26 katrilyon yatırım yaptık. Ülkemizin en büyük baraj yatırımları burada yaptık. Çoruh Nehrini altın gerdanlıklarla donattık. 2005 yılında hizmete aldığımız Muratlı Barajı ve HES, 2007 yılında hizmete aldığımız Borçka Barajı ve HES, 2012 yılında hizmete aldığımız Türkiye’nin en yüksek, dünyanın 6. Yüksek barajı Deriner Barajı ve HES’i ülkemizin gurur projeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Artvin dünyada marka oldu. Ülkemizin kendi alanında en yüksek eseri olmaya aday Yusufeli Barajını yapıyoruz. Yusufeli Barajı ve HES’i yılda 1 milyar 888 milyon kw/saat enerji üretecek. Ekonomimize her yıl 450 milyon lira katkı sağlayacak” diye konuştu.

CANKURTARAN TÜNELİ

Ülkemizin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olan Cankurtaran Tüneli’ni yaptıklarını ifade eden Erdoğan “Biz Ferhatız dedik, siz Şirin. Dağları deldik, size ulaştık. Dertli olursan, aşık olursan dağları da delersin maksuduna ulaşırsın. Biz bunu yaptık. Böylece yaz-kış mevsiminde çok sayıda kazanın yaşandığı Hopa Dağı geçişindeki sıkıntıları çözmüş olduk. Bu yolun kalan kısmının projesi bitti. Yakında onunda ihalesine çıkıyoruz. Aynı şekilde Macahel Tüneli ve Salarha Tüneli ile ilgili proje çalışmalarını da tamamladık” şeklinde konuştu.

“HAVALİMANIMIZI 2022 YILINDA HİZMETE SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

Rize ve Artvin illerimize hizmet verecek 1 milyar 750 milyon lira maliyeti olan havalimanının yapımının sürdüğünü hatırlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık Erzurum’a veya Trabzon’a gitmeyeceğiz. Kendi havalimanına gideceksin. Denizin üzerine yapıyoruz. Birisi Ordu-Giresun’da dünyada bunların işe benzeri yok. Parmak sayılarını geçmez. İşte bir tanesi de Artvin-Rize oluyor. İnşallah bende Rize’ye gelirken orayı kullanacağım. Sizde Artvin’e gelirken orayı kullanacaksınız. Havayolunu halkın yolu yapacağız dedik ve bunu yaptık. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olacak havalimanımız ülkemizin ikinci deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanı olacak. Havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Orda da dağları deldik, kayalardan taşınıyor. Öyle kolay bir iş değil. Ama yaparız. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır.”

“Bugün Artvin’de toplam yatırım tutarı 1 milyar 252 milyon lira olan 145 kalem eserin toplu açılışını yapıyoruz” diyen Erdoğan, “Dünyanın 3. büyük barajı Yusufeli Barajını inşa ediyoruz. Bu sebeple ilçemizin yeri değişiyor. Yeni yerleşim yerinin alt yapı çalışmaları tamamlandı. Bunları da hizmete açıyoruz. Yusufeli’nin yeni yerine taşınması sırasında ortaya çıkan kamulaşma ve hak sahibi sorunlarını da en kısa sürede çözüyoruz” bilgisini paylaştı.

“SARP SINIR KAPISI’NIN YENİ TESİSLERİ ÜLKEMİZE VE ARTVİN’E HAYIRLI OLSUN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarp Sınır Kapısı’ndaki gümrük binalarını yenileme çalışmaları kapsamında kapıdaki giriş-çıkış peronu sayısını 8’den 12’ye çıkardıklarını belirterek “Peronları rahatlattık. Gümrük sahasını 9 bin metrekareden 46 bin metrekareye çıkardık. 2016 yılı Kasım ayında başlayan çalışmalar geçen ay bitti. Gürcistan tarafında bazı eksikliklerden dolayı yaya tünelinin faaliyete geçmesi biraz gecikecek ama diğer bölümlerde hizmet verilmeye başlandı. Yılda yaklaşık 700 bin aracın, 7 milyon kişinin giriş-çıkış yapar hale geldiği Sarp Sınır Kapısı’nın yeni tesislerinin ülkemize Artvin’e ve Gürcü komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Türkiye’de hükümetleri döneminde 9 milyon yeni istihdamı ortaya çıkartarak cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Bu yıl sonuna kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği beraber çalışıyoruz. 2,5 milyon işsize de inşallah iş temin edilecek. Biz nüfusu artan bir ülkeyiz. Bunun yanında kadınlarımızın ve gençlerimizin katkısıyla iş gücüne katılma oranı yüzde 30’dan yüzde 40’a yükseldi. Tüm bu fevkalade yükselişlere rağmen Türkiye böyle bir istihdam başarısını ortaya koyabilmesinin gerisinde istikrar ve güven içinde ülkemizi her yıl yüzde 5,8 oranında büyütmemiz var.”

 
Matbaacılar Federasyonu beklentilerini paylaştı
 
Soylu: "Biz onların da haklarından geliriz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Sömürücülere hayat hakkı tanımayacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sömürücülere bu ülkede hayat hakkı tanımayacaklarını ...
‘Dadaşlarla buluşmak bize güç veriyor’
Erdoğan, "Dadaşlarla buluşmak bize güç veriyor. Erzurum Asya’nın kapısı, ...
Sanatçılardan Erdoğan'a doğum günü sürprizi
Ünlü sanatçılar, Giresun mitingine gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na ...
 
‘Emanetinizi yere düşürmedik’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kefenimizi giyerek çıktığımız bu hizmet yolculuğunda ...
Cumhurbaşkanından Erzurum'a hızlı tren müjdesi
Ankara-Yozgat-Sivas-Erzincan hızlı tren yapımı hızla devam ettiğini söyleyen ...
‘Bu ülkeyi böldürtmeyiz’
Erdoğan, “Bakın ne diyor ‘Kürdistan’da HDP’ye oy vereceğiz’ diyor. ‘AK ...
 
Erdoğan: ‘Bu millet oyunları bozacaktır’
Erdoğan, “31 Mart’ın kimin için ne anlam ifade ettiğini görüyorsunuz. ...
Erdoğan: ‘Hala peşlerindeyiz’
Erdoğan, ‘Gabar’a girdik mi, Cudi’ye girdik mi, Tendürek’e girdik mi, ...
‘Erdoğan: ‘Gereken dersi vermemiz lazım’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerde CHP’nin, İzmir’de ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva