Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>TÜRKÄ°YE
9 Mart 2023 Perşembe - 07:37

Erdoğan: ‘Asla unutmayacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brunei Darüsselam Sultanı Waddaulah’a teşekkür ederek “Yaşadığımız bu zor günlerde Brunei'nin göstermiş olduğu dayanışmayı asla unutmayacağız” dedi.

Erdoğan: ‘Asla unutmayacağız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brunei Darüsselam Sultanı Waddaulah’a teşekkür ederek “Yaşadığımız bu zor günlerde Brunei'nin göstermiş olduğu dayanışmayı asla unutmayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “İş birliğimizi ileriye taşıma kararlılığımızı teyit ettik. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi çeşitlendirecek yatırım alanlarına ilişkin fikir teatisinde bulunduk” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Brunei Darusselam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Brunei Darüsselam Sultanı Hacı Hassanal Bolkiah’ı ve heyetini Ankara’da misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sultan Bolkiah’ın 2012 yılında ülkemizi ziyareti devlet başkanı düzeyindeki ilki teşkil etmişti. Aynı yıl ben de Başbakan olarak Brunei’ye ziyarette bulunmuştum. Ardından büyükelçiliklerimizi 2013 yılında karşılıklı olarak faaliyete geçirerek ilişkilerimize ivme kazandırmıştık” ifadesini kullandı.

“EKONOMİK VE TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ ÇEŞİTLENDİRECEK YATIRIM ALANLARINA İLİŞKİN FİKİR TEATİSİNDE BULUNDUK”

Yapılan görüşmelerde ikili ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele aldıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “İş birliğimizi ileriye taşıma kararlılığımızı teyit ettik. Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi çeşitlendirecek yatırım alanlarına ilişkin fikir teatisinde bulunduk. Savunma sanayi, inşaat, tarım, turizm, sağlık, enerji, bilişim, İslami finans ile helal üretim alanlarında iş birliği imkânlarını değerlendirdik. Huzurunuzda az önce imzalanan anlaşmalarla ilişkilerimizin ahdi zeminini tahkim ettik.

Kültür ve eğitim alanlarındaki iş birliğimiz beşeri bağlarımızı güçlendiriyor. Okçular Vakfımızın, Büyükelçiliğimizin ve Yunus Emre Enstitümüzün katkılarıyla Brunie’de Türk okçuluğu dersleri veriliyor. Türkçe kurslarına Bruneili kardeşlerimiz yoğun ilgi gösteriyor. Türk dizileri ve filmleri Bruneili kardeşlerimizle yakından takip ediliyor. Bu şekilde beşeri ilişkilerimiz her geçen gün daha da kuvvetleniyor.”

Görüşmelerimizde güncel küresel meseleler üzerinde de durduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistin, Rohingya ve İslam düşmanlığı gibi konuları ve Ukrayna Savaşı’nı ele aldık. ASEAN ve İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası platformlarda işbirliğimizi artırmanın önemine değindik” dedi. 

“Tabi bütün bunlarla beraber bu ziyarete vesile teşkil eden 11 vilayetimizdeki deprem felaketi üzerinde hassasiyetle durma imkânı bulduk ve kendilerine 12 dakikalık deprem felaketini izlettik ve kendileri de bu felaketi bizzat görünce hakikaten bunun boyutunu daha da derinliğine anlamış oldular. Sözlerime son verirken, dost ve kardeş Brunei halkına şahsım ve milletim adına en kalbi selamlarımı iletiyorum” sözleriyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke ve millet olarak yaşanılan bu zor günlerde Brunei Sultanlığı’nın sergilediği dayanışmayı asla unutmayacaklarını kaydederek, “Kıymetli kardeşim Sultan Bolkiah’a ve heyetine ziyaretleri için tekrar teşekkür ediyorum. Yaklaşan Ramazan-ı Şerif’in ülkelerimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

BRUNEİ HER ZAMAN TÜRKİYE İLE DAYANIŞMA İÇİNDEDİR

Konuşmasının başında, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle Türk halkına taziyelerini sunan Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah, "Çok yıkıcı depremler sonucunda meydana gelen felaket sonrasında Brunei her zaman Türkiye ile dayanışma içindedir ve elinden gelen her şekilde, yapabileceği her şekilde yardım etmeye de hazırdır. Eminim ki hükûmetin çabalarıyla ve Türk insanının dayanıklılığı ve gücüyle Türkiye bu trajediyi de atlatacak ve hatta daha güçlü hale gelecektir" ifadelerini kullandı.

WADDAULAH: “HER İKİ ÜLKENİN DE BÜYÜK YATIRIM FIRSATLARI VAR"

Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde ikili, bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıklarına işaret ederek, "Devlet Başkanı düzeyinde yaptığım 2012'deki son ziyaretten sonra, ben iki ülke arasındaki ilişkilerin çok büyük gelişme kaydettiğini görmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum" değerlendirmesinde bulundu.

İki ülke ilişkilerinde eğitim, savunma ve ekonomik iş birliğini daha da arttırmayı amaçladıklarını ve bugün birçok alanda anlaşma imzaladıklarını anlatan Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah, bugün imzalanan anlaşmalar sayesinde iş birliğini artırma amacına daha kolay ulaşacaklarını dile getirdi.

Brunei Darusselam Sultanı Waddaulah, Brunei devlet bursuyla Türk öğrencilerinin yüksek lisans çalışmalarını Brunei'de gerçekleştirebileceklerini belirterek, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanıyla yeni alanlarda iş birliği yapma konusunda da fikir teatisinde bulunduk. Örneğin sanat ve kültür, tarım ve gıda sektörü, bu alanda Türkiye'nin çok büyük bir deneyimi ve uzmanlığı var. Brunei'nin de Güneydoğu Asya'da oldukça stratejik bir konumu var ve gerçekten çok hızlı gelişen bir ada. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Brunei'de birçok yatırım imkânı da olduğunu dile getirdim. Aslında her iki ülkenin de büyük yatırım fırsatları var."

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS mesajı
 
Koca deprem bölgesi sağlık hizmetlerini paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YKS mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," Sevgili genç kardeşlerim, Bugün başvuru ...
‘Bize durmak, dinlenmek haramdır'
Erdoğan, "Gündem sapmasına yol açacak sürecin geride kalması ve seçim ...
Erbaş’tan dayanışma teşekkürü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Mümin bilinci ve kardeşlik ...
 
‘Millet olarak var gücümüzle yaraları sarıyoruz’
"Türk milleti, bu zor gününde kendisine uzatılan yardım elini hiçbir zaman ...
Erdoğan: 'Yatay mimariden taviz vermeyeceğiz'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin, ...
Aliyev'den Fransız sömürgeciliğine sert tepki
Bağlantısızlar Hareketi (NAM) COVID-19 ile Mücadele Temas Grubu Zirvesi’nde ...
 
‘Türkiye için hemen şimdi’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye için hemen şimdi diyerek ülkemizi depremlere ...
Erdoğan’dan asrın dayanışması vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Devlet ve millet olarak asrın felaketi karşısında ...
‘Birlik, beraberlik ve kardeşliğimize sahip çıkalım’
Erdoğan, "Kentsel dönüşüm projelerinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu hep ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva