Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
11 Mart 2011 Cuma - 08:37

Emniyet'te Yıldız'ımız parladı

Erzurum doğumlu 1. Sınıf Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, 38 yıl aradan sonra, doğum yeri olan ve ilk ve ortaöğrenimi gördüğü Erzurum'da İl Emniyet Müdürü olarak göreve başladı.

Emniyet te Yıldız ımız parladı

YILDIZ, BİR ERZURUM SEVDALISI
Erzurum Emniyet Müdürü İbrahim Çelik'in eşinin sağlık problemleri nedeniyle görevden affını istemesi üzerine İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesiyle Halit Turgut Yıldız, Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Dairesi Başkanlığı'ndan Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün önünde düzenlenen törende, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından karşılanan Yıldız, polis mangasını selamladı. Emniyet Müdürü Yıldız, tören alanına gelirken buzlu zeminde ayağının kayması üzerine sendeledi. Yıldız, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum çocuğu ve Erzurum sevdalısı olduğunu belirterek, kentle güçlü bağlantıları bulunduğunu söyledi.
YILDIZ’IN AÇIKLAMASI
Yeni görev yerinde insan odaklı hizmet anlayışıyla hareket edeceğini ifade eden Yıldız, "Buraya insan odaklı hizmet için geldik. Hizmetimizin en göbeğinde insanımız var, Erzurum'un cesur ve mert insanları var. Kentin Kurtuluş Savaşı'ndaki mücadelesi ile Nene Hatun var. Bunlar bizim değerlerimiz" dedi.
Kentte huzur ve güven ortamının en üst düzeyde sağlanması adına yürütülen hizmetlerin önemine değinen Yıldız, "Bize düşen burada huzurlu bir güven ortamını sağlayabilmek. İnsanlarımıza hizmet edebilmek. Malumunuz önümüzdeki süreçte bir Seçim söz konusu. Bu seçimde asla kaotik bir probleme ve yapıya müsaade etmeyeceğiz, etmemeliyiz. Herkesin eşit bir şekilde gidip sandığa Oyunu vereceği bir ortam olmalı. Bu dönemde bize düşen, emniyeti, asayişi ve güvenli bir ortamı sağlamaktır. Baştaki önceliğimiz
insanların huzurudur. İkincisi vitrinimiz olan karakolların, tüm polislerin Erzurumlularla bir araya gelip barışık yaşayabilmesidir" diye konuştu.
GÖREV ÜSLUBU
Erzurum'un ikliminin sert olduğunu, insanlarının da sert olabildiğini belirten Yıldız, "İki sert yan yana gelirse mutlaka bir tarafın kırılması söz konusu. O yüzden daha yumuşak olup insanları kavrayan, onları kucaklayan olmak isteriz" dedi.
Yıldız, polisin toplum desteğiyle var olduğunu, Erzurum'un polis teşkilatını benimsemesiyle birlikte hizmet üretiminin daha kolay olacağını dile getirdi.
Türk Polis Teşkilatı'nın grafiğinin son yıllarda yükseldiğini hatırlatan Yıldız, güvenlik hizmetlerinde değişimden yana olduklarını belirtti. Emniyet teşkilatı olarak bir aile olduklarını kaydeden Yıldız, kente Emniyet Müdürlüğü yapmaktan öte hizmet, güzellik ve yenilik üretmek için geldiğini ifade etti.
BAŞARI ÇITASINI DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ
Yıldız, konuşmasına şöyle devam etti: "Büyük camia içerisinde küçük problemli arkadaşlarımız olabilir. Kendisini yenememiş, aşamamış olabilir. Böyle çürük elmaları içinden toplamak bize düşer. Yozlaşmaya asla müsaade etmemiz mümkün değil. Suç her yerde suçtur. İki yanlış bir doğru yapmaz. Doğru başlayıp doğru bitireceğiz. Bizden önceki müdürlerimiz çıtayı çok yükseğe taşımış. Bize bu çıtayı muhafaza etmek, bir adım öne götürmek düşer. Onun gayreti içinde olacağız."
Yeraltı ve zararlı faaliyetlerle mücadele, bilişim teknolojisi, terörle mücadele ve istihbarat konularda eğitim gören Halit Turgut Yıldız, evli ve üç çocuk babası. Yurt içi ve yurt dışında teşekkür, takdirname ve maaş taltifi alan Yıldız, iyi derecede İngilizce biliyor.

 
Karagöl adaylık için istifa etti
 
Adaylık yarışı hız kazandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
H.ARİF 11 Mart 2011 Cuma 15:40

ALLAH HAYIRLI ETSİN. MEVLAM YAR VE YARDIMCIN OLSUN. GURBETTEKİ BİR ERZURUMLU OLARAK GURUR DUYDUM. ERZURUM ERZURUM OLSUN ARTIK YETER. MASANIN GÖZÜNDE KURAN OLSUN. HZ.ÖMER GİBİ ADİL VE ADALETLİ OL, ALLAH'A EMANET OL...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kara'dan istinaf tarifi
Türkiye’de 9 bölgede kurulan ve son zamanlarda adı sıklıkla duyulmaya ...
Işık ihlaline cezalı önlem
Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ...
Ulaştırma ceza yağdırdı
Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürlüğü tarafından Ocak ve Şubat ayları boyunca ...
 
Buldan'dan protesto
Iğdır KCK davası kapsamında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu ...
Emniyet'te Yıldız dönemi
Emniyet Genel Müdürlüğü Pasaport Dairesi Başkanı Halit Turgut Yıldız, ...
Cadde ortasında kız öğrenci kavgası
Erzurum'da lise öğrencisi kızların kavgasına polis ekipleri müdahale etti.
 
TDP'den örnek açılım
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ...
Mevlana yolunda can verdi
Konya'da Mevlana ziyareti dönüşü trafik kazasında hayatını kaybeden 7 ...
Emniyetten kaçakçılık operasyonu
Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva