Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
16 Nisan 2021 Cuma - 12:29

ETÜ’den ETSO’yla işbirliği

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve Erçimsan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.

ETÜ’den ETSO’yla işbirliği

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve Erçimsan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’i ziyaret etti.
Erçimsan Holding’te gerçekleşen ziyarete, ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet İlker Akbaba da katıldı. Ziyarette, ETÜ’nün çalışmaları hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, özellikle üniversite-sanayi işbirliği konusunda ortak çalışmalar yürütmeye çaba gösterdiklerini belirterek, şehirde bu kültürün yerleşmesi için samimi bir çaba içerisinde olduklarını, bu manada ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve yönetimine ETÜ ile yaptığı işbirliğinden dolayı teşekkür etti.
Üniversite olarak, Aselsan ve Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) ile de ilişkilerin güçlendirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Çakmak, “ETÜ olarak, yüksek teknoloji yatırımlarının şehrimizde olup olmayacağını araştırıyoruz. Biz bu yatırımların Erzurum’da olacağına inanıyoruz. Üniversitemizin kapalı bir kutu olmasını istemiyoruz. Üniversite-Sanayi işbirliğine büyük önem veriyoruz. Zaten hangi sektörde olursa olsun dünyanın gelişmiş ülkelerinde yatırımları sadece belli bölgelere yapılmıyor. Farklı bölgelerde farklı yatırımlar yapılabilir. Erzurum’un potansiyeli, altyapısı güçlü iki üniversitesi ve insan kaynaklarıyla yapılacak yatırımlara sağlam bir temel oluşturacağı kanaatindeyiz” dedi. Teknolojik yatırımlar için iklim şartlarının bahane edilemeyeceğini vurgulayan Rektör Çakmak, bunun dünyada birçok başarılı örneği olduğuna dikkati çekti.
Ziyarette, ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet İlker Akbaba da merkezin çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek, şehirdeki sanayi kuruluşlarıyla ve ETSO ile ortak çalışmalar yürütmeye hazır olduklarını söyledi. ETÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü bünyesinde oluşturulacak ve şehrin sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de yer alacağı danışma kurulunun yılda bir kez toplanacağını ve kurulun kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, Endüstri 4.0’ın altyapısına oluşturacak çalışmalara hız kazandırılması amacıyla hayata geçirilecek eğitim ve projelerle ilgili yol haritasını belirleyeceğini kaydetti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO ve Erçimsan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise halihazırda ETÜ ile imzalanmış olan işbirliği protokolü kapsamında ortak çalışmaların yürütüldüğünü hatırlatarak, bundan sonra da her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Konuşmasında, “Her şey bir hayalle başlar, ama önce inanmak lazım” diyen Başkan Yücelik şunları söyledi; “Bir işe baş koyduğumuzda yılmamak, bir engelle karşılaştığımızda pes etmemek lazım. Doğru işi doğru zamanda ve size inanan yol arkadaşlarıyla yaptığınız zaman başaramayacağınız iş yoktur. İnşallah bölgemiz için hayal ettiğimiz yatırımlar elbirliği ile yürüteceğimiz çalışmalarla şehrimize gelir. Yatırımcılarımız için şehrimizi, bölgemizi daha cazip hale getirecek düzenlemelere ihtiyaç duyuyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi; geçmişte başarıyla uygulanan 4325 gibi geniş hem yeni yatırımları hem de mevcut yatırımları birçok destek unsurunu içeren kapsamlı bir teşvik uygulamasının bölgemize ve şehrimize ciddi bir katma değer katacaktır. Bu sebeple; uygulanacak teşviklerin iyi bir planlama ile bölgeye ve şehirlere katacağı cazibe dikkate alınarak hayata geçirilmesi, teşviklerin başarıya ulaşması için en önemli unsurdur.”

 
Aziziye’de tapu hizmetlerine dijital kolaylık
 
Çakmak, ETÜ YÜTAM vizyonunu paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB uyardı
Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşları "Milli Eğitim Bakanlığı ve EBA ücretsiz, ...
Selçuk’tan uzaktan eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıflar ve 12. sınıflar hariç tüm sınıflarda ...
MEB’ten uzaktan eğitim açıklaması
Milli Eğitim Bakanlığı, 8. sınıflar ve 12. sınıflar hariç tüm sınıflarda ...
 
MEB Tasarım Beceri Atölyesi Rehberini yayımladı
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen ...
Bakan Selçuk'tan fırsat eşitliği vurgusu
Selçuk, ‘MEB olarak kurduğumuz televizyonlar canlı ders alt yapısı EBA ...
Hazine ve Maliye Bakanlığında ETÜ gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Hazine ...
 
ATAUNİ’den Huawei ile ICT Akademik Ortaklık
Atatürk Üniversitesi, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisinin koordinasyonuyla ...
ETÜ’den Üniversite-Sanayi birlikteliğine katkı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum ...
YÖK’ten yeni düzenlemeler
YÖK tarafından, “denklik” ve “yatay geçiş” işlemlerinde suistimallerin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva