Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
Tortum'da yaşayan bir insan hazinesi
HABERLER>SPOR
15 Aralık 2022 Perşembe - 13:08

ETÜ’de sportif başarıya ödül

Kasım ayında Antalya’da düzenlenen ve 38 ülkeden 1500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada kendi kategorisinde altın madalyanın sahibi olan Arş. Gör. Cebrail Gençoğlu ve bronz madalya kazanan Hakan Koç hediyelerini Rektör Bülent Çakmak’ın elinden aldılar.

ETÜ’de sportif başarıya ödül

Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) tarafından düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda Erzurum ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Cebrail Gençoğlu ve Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hakan Koç için ödül töreni düzenlendi.

Spor Bilimleri Fakültesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Soysal, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kasım ayında Antalya’da düzenlenen ve 38 ülkeden 1500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada kendi kategorisinde altın madalyanın sahibi olan Arş. Gör. Cebrail Gençoğlu ve bronz madalya kazanan Hakan Koç hediyelerini Rektör Bülent Çakmak’ın elinden aldılar.

“Olimpiyatlarda madalya bekliyoruz”

Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Birol Soysal ETÜ’lü sporcuların elde ettiği başarının çok özel ve anlamlı olduğunu dile getirerek: “Hem akademisyenliği hem sporculuğu birlikte götüren Cebrail hocamız ve başarılı bir öğrenci olduğu kadar iyi de bir sporcu olan Hakan önemli başarılar elde ettiler. İnanıyoruz ki bundan sonra da daha büyük başarılara imza atacaklardır. Özellikle kendilerinden olimpiyatlarda da madalya beklediğimizi buradan bir kez daha söylemiş olalım” diye konuştu.

“Elde edilen başarılar tanıtımımız için çok önemli”

Dekan Soysal’ın ardından konuşan Rektör Bülent Çakmak, sporcuların daha önce yapılan organizasyonlarda da başarılı sonuçlar aldıklarını vurgulayarak “Sporcularımızın ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazanmış olduğu kupaların ardından Avrupa Şampiyonası’nda aldığı dereceler mutluluğumuza mutluluk kattı. Elde ettikleri bu başarılar kendi kariyerleri kadar ülkemiz, şehrimiz ve üniversitemizin tanınırlığı ve bilinirliği için de son derece önemli katkılar sağlıyor. Bu anlamda sporcularımızın gerek karakterleriyle gerekse de başarıyla burada bulunan diğer öğrenci arkadaşlarımıza örnek teşkil edeceğine inanıyor, kendilerini bir kez daha yürekten kutluyorum. “dedi.

“Birincilik kürsüsüne çıkınca tüm acılar kayboluyor”

Programda konuşan Cebrail Gençoğlu altın madalyaya uzanan yolun uzun ve meşakkatli olduğunu belirterek: “insanlar sadece başarınızı veya kazandığınız madalyayı görebiliyor. Ancak bu süreçte nice anılarımız oldu. Sadece bu turnuvaya hazırlanırken 2 kere burnum kırıldı, ayak tarak kemiğimde çatlaklar oluştu. Tüm bunlar anlatması zor olaylar ve yaşayarak tecrübe etmek gerekiyor. Ama yaşadığım tüm zorluklar ülkemizi temsil ederek birincilik kürsüsüne çıktığımda kayboldu. Bu duygularla öncelikle antrenörüm Emre Şahin’e Rektörümüze, hocalarımıza ve benim gelişimime katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Erzurum’a altın madalya ile döneceğim”

Spora ve sporcuya değer veren bir üniversitede eğitim görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Hakan Koç ise şunları söyledi: “Gerçekten çok emek verdik, çok çalıştık. Bu turnuvada 3.lük kürsüsüne çıkarak bayrağımızı dalgalandırdım. Bu benim büyükler kategorisinde ikinci yılım. İnşallah önümüzdeki süreçte daha çok çalışıp dünya şampiyonu olarak şehrimize döneceğim. Bu düşüncelerle başta ailem ve antrenörüm olmak üzere bize her daim destek olan rektörümüze ve hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

Program sporculara hediyelerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

 
Vali Memiş'ten 2. OSB istişaresi
 
Kayakseverler Palandöken’de buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA’dan spor desteği
Dijital çağın sporu olarak tanımlanan e-spor alanında kendini geliştirmek ...
Spor Toto 1. Ligde 18’inci hafta gündemi
Deplasmanda Gençlerbirliği’ni yenerek puanını 17’ye yükselten ve küme ...
'Gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürüyoruz'
Kasapoğlu, "İnanıyorum ki pırıl pırıl gençlerimiz, heyecanlarıyla, inançlarıyla, ...
 
Palandöken sezonu açtı
Erzurum’da kayak sezonunun başlamasıyla kayak tutkunları Palandöken’e ...
Türkiye madalya rekoru kırdı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin 2022 ...
Kahraman Erzurumspor maçını değerlendirdi
Spor Toto 1. Lig'in 17. hafta maçında, kendi evinde Bodrumspor'a 2-0 yenilen ...
 
Altınordu’da Erzurumspor gündemi
İzmir temsilcisi gelecek hafta alt sıraları ilgilendiren Erzurumspor FK ...
Gençlerbirliği maçını Özyemişcioğlu yönetecek
Erzurumspor’un Pazar günü deplasmanda çıkacağı Gençlerbirliği karşılaşmasını ...
Erzurum ASHM ekibi 4’üncü oldu
Türkiye'de ilk kez düzenlenen Tekerlekli Sandalye Floor Curling turnuvasında ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva