Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>EKONOMÄ°
21 Ocak 2020 Salı - 15:33

ETSO KGK’dan, “Okul-Sektör İşbirliği Protokolü”

Protokol kapsamında, öncelikle Kız Meslek Liseleri ve Olgunlaştırma Enstitüsü ile ETSO KGK İcra Komitesi üyelerinin, seminer, eğitim, proje, yarışma ve fuar etkinliklerinde paydaş olma ve ortak hareket etme kararı alındı.

ETSO KGK’dan, “Okul-Sektör İşbirliği Protokolü”

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) KGK Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, okul-sektör işbirlikleri kapsamında, Yakutiye ilçesinde meslek liseleri ve Olgunlaştırma Enstitüsü ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu arasında yapılacak işbirlikleri konusunda bir protokol imzaladılar.

Protokol kapsamında, öncelikle Kız Meslek Liseleri ve Olgunlaştırma Enstitüsü ile ETSO KGK İcra Komitesi üyelerinin, seminer, eğitim, proje, yarışma ve fuar etkinliklerinde paydaş olma ve ortak hareket etme kararı alındı. TOBB KGK Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi ve ETSO KGK Başkanı Feride Eda Çalıkuşu, 9 Aralık 2019'da TOBB'da yapılan toplantıda alınan kararda daha önce Üniversitelerle yapılan işbirliklerinin bundan sonraki süreçte meslek liseleriyle de sağlanacağını belirterek, esas hedef kitlenin mesleğini seçme arifesinde olan lise öğrencileri olduğunu dile getirdi. TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurulu'nda fikir birliğine varılan en önemli stratejilerden birisinin de, meslek liselerine ulaşmak olduğunun altını çizen Çalıkuşu şunları söyledi:

“Şehrimizde faaliyetlerine başlayacak olan Olgunlaşma Enstitümüz ve Kız Meslek Liselerimiz, şehrimizin ekonomisine, üretimine katkı sunacak kalifiye elemanların yetiştirilmesi anlamında önemli kurumlarımızın başında geliyor. Bugün merkez İlçemiz Yakutiye Milli Eğitim Müdürümüz ile bir araya geldik. Çok önemli ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İl Milli Eğitim Müdürümüz Salih Kaygusuz'un da kız meslek liselerine verdiği önemi ve hassasiyetlerini biliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürümüz ile de en kısa zamanda bir araya gelip, diğer ilçelerimizdeki kız meslek liselerimizle de işbirliği yapmak için gerekli çalışmalara başlayacağız. Özel sektör temsilcileri olarak gelecekteki çalışma arkadaşlarımızın ve aday girişimcilerimizin eğitimlerine önem veriyoruz. Bu noktada bize düşen görev ne ise tüm kurul üyelerimiz ile destek vermeye hazırız.”

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ve yönetiminin, Kadın Girişimciler Kurulu'nun her türlü faaliyetinde Oda’nın bütün imkanlarını seferber ettiğini ve destek verdiğini kaydeden Çalıkuşu "Koordinatör Odamız olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odamızın bütün çalışanları, yöneticileri ve pek tabi ki Başkanımız Lütfü Yücelik'in kurulumuza sunduğu imkan ve destekle çalışmalarımızı çok etkin bir şekilde sürdürüyoruz. Elimizden geldiğince Odamız ve kurulumuz adına her türlü yararlı projeye yetişmeye çalışıyoruz. Borsamız ve diğer odalarımızın da katkılarıyla Kurulumuz şehrimizde tam bir birlik ve beraberlik örneği sergiliyor. 2020'de Kurulumuzun ardı ardına hayata geçireceği projelerle şehir ekonomimize katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan görüşmede, imzalanan işbirliği protokolü anısına İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç tarafından Feride Eda Çalıkuşu'na bir plaket takdim edildi.

 
Her biri madalya avcısı
 
Koç sporda Pasinler’in gururu oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum zamanında ödenen çek verileri açıklandı
ÖZEL - TBB 2019 yılı ibrazında ödenen çek verileri iller dağılımını paylaştı. ...
"2019'u hedeflenenden daha iyi geride bıraktık"
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da ekonomi basını yöneticileri ile bir araya geldi.
Emlakçılar mesleki yeterlilik belgesine kavuştu
Taşınmaz ticareti yönetmeliğine göre, gayrimenkul danışmanlarının alması ...
 
Çoruh’ta enerji bereketi
Bakan Pakdemirli, Yusufeli Barajı’nın Çoruh Nehri üzerinde kurulu Muratlı, ...
Üniversite-sanayi iş birliğinde pozitif süreç
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı ve ...
Ergaz denetim istedi
Ergaz Genel Müdürü Abubekir Yağız, "Bazı istasyonlarda rafineri fiyatının ...
 
Erzurum ihracatta sıra atladı
ÖZEL - Erzurum’da aralık 2019 döneminde 16, 2019 yılının ocak – aralık ...
Olurlu analardan örnek girişim
Olurlu ev hanımları el emeği göz nuru yaptıkları ürünleri Instagram sayfasında satışa sunuyorlar.
Ekonomide istikrar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2018 yılında 54 milyar 323 milyon ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva