Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>GÜNDEM
14 Mart 2019 Perşembe - 16:32

ETO: “14 Mart beka için mücadelenin bayrağıdır”

Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, “14 Mart, sadece tıp bayramı değil aynı zamanda milli ruhun adıdır.” dedi.

ETO: “14 Mart beka için mücadelenin bayrağıdır”

Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, “14 Mart, sadece tıp bayramı değil aynı zamanda milli ruhun adıdır.” dedi.

“Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” veciz ifadesiyle büyük padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın da ehemmiyetini göz önüne serdiği sağlığın bireyin ve toplumun yaşam kalitesini ve huzurunu doğrudan etkileyen en temel ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Fatih Kacıroğlu, “Sürdürülebilir sağlıklı yaşamın en temel dinamiği ise genelde sağlık çalışanları ve özelde hekimlerimizdir. İşte bu nedenledir ki, insanoğlu tarihinin başladığı günden bu yana bu meslek kutsaliyetini her devirde korumuştur. Tababet ilmine en ciddi katkıları sağlayan medeniyetlerden biri ise Türk İslam Medeniyetidir. Ecdadımızın bize bıraktığı bu miras aynı zamanda da vazife öğüdüdür. Onların açtığı yolda ilerlemek bizlerin boynunun borcudur. Bugünün modern Avrupa’sı, akıl hastalarının içine şeytan girdiği için yakılması gibi fecaatlerle dolu bir tıp tarihine sahipken, ecdadımız kurduğu Bimarhanelerle insanlığa hizmette çağlar ötesi bir duruşa sahipti. İbn-i Sina’lar, Fahreddin Razi’ler, Akşemseddin’ler, yetiştirmiş, yazdıkları eserlerle tüm insanlığa ışık tutmuşlardır” diye konuştu.

“Şanlı ve yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam hadis-i şeriflerinde karantinadan bahsedip sari hastalıkların tedavi ve yayılmasını sınırlandırmak için yolumuzu aydınlatmış, onun açtığı çığırda ilerleyen Müslüman tabipler, sağlıklı bir toplum için gece gündüz çalışmışlardır” diyen Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, “Yine hadisi şeriflerde Sağlıklı yaşamın birinci basamağı temizlik ve için imandandır buyrulurken, Fransız Kralı 14. Louis hayatında bir kez banyo yapması ile tarihe adını kara leke olarak yazdırmıştı. Ecdadın adımını attığı heryerde insan sağlığını korumaya ve hastalıkları tedavi etmeye yönelik hizmetleri saymakla bitmez. Şunu gönül rahatlığı ve gururla söyleyebiliriz ki, Türk İslam medeniyeti nerede ise orada refah vardı, huzur vardı ve sağlıklı birey sağlıklı toplum vardı” şeklinde konuştu,

Son dönemde yapılan atılımlar ve sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde modern ve kolay erişilebilir sağlık hizmetine kavuşmuş olmamızın Türk Tıbbi açısından umut verici olduğunu ifade eden Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, “İnanıyorum ki Türk Tıbbı önümüzdeki süreçte dünyada adından söz ettirecek güzel gelişmelere gebedir.

Sağlığın en önemli paydaşı olan sağlık çalışanlarına karşı şiddet ise bugün en önemli sorunumuzdur. Gerekli kanuni düzenlemelerin yapılacağını umut ediyor, hizmeti fedakarlıklarla örülü sağlık camiasına saldırılara karşı ciddi tedbirlerin alınmasını istiyoruz.

Sağlık çalışanlarının bir diğer beklentisi ise özlük haklarında yapılmasını bekledikleri iyileştirmelerdir. Yetkililerin bu iki talebimizi göz önüne alıp gerekli düzenlemeyi yapacaklarına inanıyoruz” dedi.

14 Mart’ın sadece tıp bayramı değil aynı zamanda milli ruhun adı olduğunu söyleyen Erzurum Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih Kacıroğlu, daha sonra şunları kaydetti;

“14 Mart Beka için mücadelenin bayrağıdır. Milli Mücadelede nasıl ki işgale ve işgalcilere karşı onurlu ve dik duruşla karşı çıktıysak bu gün de bekamız için mücadeleye hazırız. 14 Mart’ın önemi; 1827 de Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin açılışı, yine 14 Mart 1919’da, işgale ve işgalcilere karşı milli direnişte Türk hekimlerinin de var olduğunu göstermesi göz önüne alındığında daha da anlaşılır olacaktır.

Erzurum Tabip Odası olarak 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne tepki veren ilk Sivil Toplum Örgütü olarak 14 Mart Tıbbiyeliler ruhunu yaşatıyor olmak ise en büyük gururumuzdur.

Bilinsin ki Türk Hekimleri her şartta ve her zamanda devletinin yanında, milletinin ve insanlığın hizmetindedir.”

 
Konaklı’da kar raftingi heyecanı yaşandı
 
5 yıl ceza alan firari FETÖ'cü yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Memiş: “Sağlıkta şiddet olayları kabul edilemez”
Erzurum Valisi Okay Memiş, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Atatürk Üniversitesi ...
"Ermeni diasporası, FETÖ ile ittifak içerisinde"
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Savaş ...
‘Mazlum Filistin halkının yanındayız’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Mescid-i Aksa’ya, imamlarına ...
 
Ülkü Ocakları ezana saygısızlığı protesto etti
Oltu Ülkü Ocakları Başkanlığı’nca ezana yapılan saygısızlıktan dolayı ...
ESTP’den ezana saygısızlığa tepki
Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP), ezan tartışmalarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.
DAG İçin Yeni İmzalar Atıldı
Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) ...
 
Oltu'da Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy rahmetle anıldı
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Oltu’da yapıldı.
Şenkayalılar milli coşkuda buluştu
Şenkaya’da İstiklal Marşının Kabulünün 98. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u ...
Aşkale’de milli coşku yaşandı
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva