Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
HABERLER>GÜNDEM
6 Mayıs 2012 Pazar - 09:38

Dünyanın gözü Erzurum'da olacak

Erzurum, dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan "Allgeau-Orient Rallye"nin Türkiye etabında yer alıyor.

Dünyanın gözü Erzurum da olacak

2006 yılından buyana her yıl düzenlenen ve dünyanın en eğlenceli otomobil yarışlarından biri olan "Allgeau-Orient Rallye"nin Türkiye etabını, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu başlattı. Rallinin en uzun parkurunu ise 4 bin kilometreyle Türkiye oluştururken; parkurda Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul,Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Çankırı, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan şehirlerinden geçilecek.
Fatih Belediyesi ve Allgau Orient Rallye işbirliğiyle Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 20 ülkeden toplam 355 klasik otomobil katıldı. Rallinin 'start'ını vermek için düzenlenen programa iştirak eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, giydikleri rallici şapkaları ile eski model klasik otomobillere binerek, Sultanahmet Meydanı'nda tur attı. Adeta şölen alanına dönen Sultanahmet Meydanı'nda vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Egemen Bağış, onlarla fotoğraf çektirip, sohbet etti. Klasik otomobil şoförlerinden oluşan müzisyenler, Sultanahmet Meydanı'na kurulan sahnede yaptıkları eşsiz müzik ziyafetinden sonra, enstrümanlarını Fatih Belediyesi Müzik Okulu'na bağışladı.
Sultanahmet'te Türk işçilerinin Almanya'da çalışmaya başlamasının 50.yılı dolayısıyla yapılan anıta, gurbetçi işçiler tarafından üretilen materyaller sunuldu. Standı gezen Bağış, ürünleri inceleyerek, Almanya'ya giden Türk işçilerinin Alman ekonomisine büyük katkı sağladıklarını belirterek, onlarla gurur duyduklarını belirtti.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, "Aynı ekip geçen yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti. Ralliyi orada tamamlayıp, bütün araçlarını hibe etti. Kıbrıs'a bir destek gösterdi. Bu sene aynı grup, yine Türkiye üzerinden, Avrupa'nın farklı yerlerinden yola çıktılar. İstanbul'umuza geldiler. Buradan Türkiye'nin farklı yerlerini dolaştıktan sonra dost ve kardeş ülke Azerbaycan'a gidecekler. Yarışı Bakü'de tamamlayacaklar. Bakü bu sene Eourovision'un yer alacağı yer. Bakü'de de çok önemli
bir mesaj vermiş olacaklar. Hele hele bazı ülkelerin Karabağ'dan çekileceklerine, "Eurovision'dan çekildikleri bir dönemde Avrupa'nın 11 farklı ülkesinden gelen ekiplerin yarışı Bakü'de tamamlıyor olması çok anlamlıdır. Ben 2 yıldır bu organizasyona destek veriyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha da önemli bir etkinlik haline getireceğiz. Belki Türkiye'de dernekleşme çabaları içerisine girecekler" dedi.
Allgau-Orient Rallye Koordinatörü Nadir Serin ise, klasik arabaların hepsini Ermenistan savaşında Karabağ'dan Azerbaycan'a göç eden her aileye bağışlayacaklarını belirtti.
Etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Çok özel bir yerde bulunuyoruz. Biliyorsunuz İstanbul İmparatorlukların başkenti. En zengin tarafımız tarihimiz. Bugün, 666 tane daha İstanbullu sayısı arttı. Yaptıkları iş için de kendilerini kutluyorum. Çok uzun bir yolu, keyifli bir şekilde sürdürüyorlar" şeklinde konuştu.
Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver, "Medeniyetlerin yarıştığı, bu seçkin beldeye yarışların en güzeli yakışır. Umarım 7. si gerçekleştirilecek olan ralli kazasız belasız neticelenir. Bütün yarışmacılara başarılar diliyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Egemen Bağış, Vali Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Suver ve ralli de yarışacak olan sürücüler yarışın startını coşkulu bir şekilde verdi. Verilen startın ardından sürücüler hızla araçlarına yönelerek, Türkiye üzerinden Bakü'ye doğru yola çıktı.
28 Nisan'da Almanya'nın Allgeau şehrinde başlayan ve 12 Mayıs'ta Azerbaycan in başkenti Bakü de sona erecek olan ralli toplam 9000 kilometrelik bir parkuru kapsıyor. Bu yıl 7.'si düzenlenen "Allgeau-Orient Rallye" Almanya, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan, Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye, Suriye ve Ürdün topraklarından geçti. Rallinin en uzun parkurunu ise 4 bin kilometreyle Türkiye oluştururken; parkurda Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul,Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Çankırı, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan şehirlerinden geçilecek.

 
Kaçakçılar tutuklandı
 
'Koşabiliyorken koşacağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük Hakan’dan büyüklere ders
Erzurum'da Türk Kamu-Sen'in düzenlediği mitingde 10 yaşındaki Hakan Demir, ...
Kamu-Sen Mitinginde HES Protestosu
Türkiye Kamu-Sen tarafından Erzurum'da düzenlenen mitingde Hidroelektrik ...
Hakkari şehidine ağladı
Tunceli merkeze bağlı Alacık köyü kırsalında dün PKK terör örgütü mensupları ...
 
Erzurum Lisesi’nden Oyun Şenliği
Erzurum Spor Lisesi’nce, Geleneksel Erzurum Çocuk Oyunları ve Eğitsel Oyunlar Şenliği düzenledi.
Seçim cinayetinde karar verildi
Erzurum'un İspir ilçesine bağlı İyidere köyünde muhtarlık seçimleri yüzünden ...
Son kararı adalet verecek
Erzurum'un Aşkale ilçesinde bulunan Karasu HES 2 göletinde 5 elektrik ...
 
Sanatseverler KKEF Gecesinde buluştu
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim ...
Topçi’nin katiline ömür boyu hapis
Erzurum’un Yakutiye ilçesi Sanayi semtinde 23 Ocak 2012 tarihinde kaportacılık ...
Sanat için kermes düzenlediler
Erzurum Vefa Derneği, bilinen amaçlardan öte, çok farklı hedefler için kermes düzenledi.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva