Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
8 Ocak 2019 Salı - 12:33

Doğu’dan beyaz haberler

Erzurum’da Büyükşehir Belediyesince yürütülen karla mücadele çalışmaları sonucunda kapalı yol bulunmazken, Belediye ekipleri yaban hayatına destek amacıyla kırsalda yemleme çalışması yürütüyor.

Doğu’dan beyaz haberler

Doğu Anadolu Bölgesinin hemen tüm illerinde devam eden kar yağışı günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Kırsal kesimle ulaşımın zorlaştığı bölgede kış turizmi alanları turist yoğunluğu yaşarken, kent ve kırsal kesim yaşamında vatandaşlar da belediyeler de karla mücadele ediyor.

Erzurum’da Büyükşehir Belediyesince yürütülen karla mücadele çalışmaları sonucunda kapalı yol bulunmazken, Belediye ekipleri yaban hayatına destek amacıyla kırsalda yemleme çalışması yürütüyor.

KARIN AĞIRLIĞINA DAYANAMAYAN TRİBÜN ÇATISI ÇÖKTÜ

Hakkari’de yer yer 1,5 metreyi bulunan karın ağırlığına dayanamayan şehir stadyumunun tribün çatısı çöktü. Onlarca köy ve mezra yolunun kapalı olduğu ve okulların bir gün süreyle tatil edildiği Hakkari'de hayat durma noktasına geldi. Merzan Mahallesi’nde bulunan Merzan Futbol Sahası’ndaki 500 seyirci kapasiteli şehir stadyumu tribününün çatısı, 1,5 metreyi bulan karın ağırlığına dayanamayarak çöktü.

Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, son on yılın en yoğun kar yağışının yaşandığını ve karın ağırlığına dayanamayan çatının çöktüğünü belirterek, yağışların durmasıyla birlikte onarım çalışmalarına başlanacağını söyledi.

AĞRI VE ERZİNCAN'DA TAŞIMALI EĞİTİMDE KAR TATİLİ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Ağrı ve Erzincan'da taşımalı eğitimde tatil kararları alındı.

Ağrı’da gece saatlerinde başlayıp aralıklı olarak sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı ve olumsuz hava nedeniyle kent merkezinde taşımalı okullar tatil edildi. Eleşkirt ilçesinde de eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’nın Tutak ilçesinde de etkili olan kar yağışının ardından köy okulları ve taşımalı eğitimde 1 gün süreyle ara verildi. İlçe merkezine bağlı okullar tatil edilmedi.

Erzincan’da ise, Çayırlı, Otlukbeli ve Refahiye ilçelerinde taşımalı eğitim 1 gün süreyle tatil edildi.

BİNGÖL’DE 281 KÖY YOLU KAR YAĞIŞI NEDENİYLE KAPANDI

Bingöl’de kar yağışı nedeniyle 281 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

Bingöl genelinde akşam saatlerinde yağmaya başlayan kar, kent genelinde etkisini gösterdi. Valilik, merkeze bağlı Kartal-Sancak-Hasbağlar ve Kiğı ve Yolçatı’da yoğun kar yağışı ve tipinden dolayı yolun trafiğe kapatıldığını bildirerek, seyahat edecek olan vatandaşları uyardı.

Öte yandan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, akşam saatlerinde etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle 281 köy yolunun ulaşıma kapandığı ve ekiplerin çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürdüğü öğrenildi.

BİTLİS KARA GÖMÜLDÜ

Bitlis’te dün akşam etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 282 köy yolu ulaşıma kapanırken, eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Bitlis’te etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bulunan tek katlı evler kara gömülürken, adres ve yön direkleri adeta karda kayboldu. 282 köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı kentte kar kalınlığı 70 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi aştı. İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını açmak için çalışma başlatırken, belediye ve karayolları ekipleri de kent merkezinde çalışmalarını sürdürüyor.

Okulların tatil edildiği, evlerin ve araçların karda kaybolduğu kentte, çocuk parklarına bırakılan çardaklar da karın ağırlığına dayanamayarak yıkıldı.

HİZAN’DA 69 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis’in Hizan ilçesinde kar yağışı nedeniyle 69 köy yolu ulaşıma kapandı.

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Kar kalınlığının şehir merkezinde 40 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreyi geçtiği ilçede, 69 köy yolu da ulaşıma kapandı. Hizan Özel İdare Müdürü Şiar Gümüş, 69 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, “Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. En kısa sürede kapanan köy yollarını açarak, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gece gündüz çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

BİTLİS BELEDİYESİNDEN KARLA MÜCADELE SEFERBERLİĞİ

Bitlis Belediyesi, dün akşam saatlerinden bu yana etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle seferberlik başlattı.

Belediye ekipleri, vatandaşların mağdur olmaması ve ulaşımın aksamaması için araç trafiği ile yayaların yoğun kullandığı ana güzergahları, mahalle yollarını ve kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Gece gündüz demeden 24 saat esasına göre çalışarak tüm imkanları seferber eden ekipler, yollarda ve kaldırımlarda kar temizlemenin yanı sıra buzlanmalara karşı da tuzlama ve kumlama çalışması yaparak önlemler alıyor.

Bitlis Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Aras, akşam saatlerinde etkisini hızla arttıran kar yağışı nedeniyle kent genelinde kar temizleme, tuzlama ve kumlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Trafik güvenliğini tehlikeye sokmamak için ekiplerin, zabıta ekipleri ile koordineli olarak sabaha kadar karla mücadele çalışması yürütüldüğünü ifade eden Aras, "Belediyemizin tüm birimlerini karla mücadele için seferber ettik. Yağış devam ederken, ekiplerimiz de kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar gece gündüz devam ediyor. Ekiplerimiz vardiya sistemiyle özverili çalışıyor. Sıkıntılı olan bölgelerden gelen ihbarlar da anında değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

TATVAN’DA KAR KALINLIĞI YARIM METREYİ BULDU

Bitlis’in Tatvan etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle kar kalınlığı yarım metreyi buldu.

Tatvan ilçesinde beklenen yoğun kar yağışı dün gece saatlerinden itibaren başladı. Sabahın ilk ışıklarına kadar yoğun şekilde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilçede kar kalınlığı yarım metreyi buldu. Kenti baştan sona beyaza bürüyen yoğun kar yağışıyla birlikte ilçedeki tüm okullar bugün için tatil edilirken, ağaçlar ve arabalar ise adeta kar altında kayboldu. Özellikle gece saatlerinde zaman zaman tipiye dönen kar yağışı, görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan birçok araç ve tırlar ise yol kenarlarına park ederek tipi ve fırtınanın dinmesini bekledi.

Sabaha kadar yoğun şekilde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı birçok köy yolu da ulaşıma kapandı. Kapanan yolların açılması için başlatılan yol açma çalışmaları devam ederken, sabahın erken saatlerinde uyanan vatandaşlar ise, ellerine aldıkları küreklerle iş yerleri ve evlerinin önünü temizlemeye çalıştı. Kar yağışıyla birlikte ilçedeki hava sıcaklığı ise sıfırın altına düştü.

KAYMAKAMLIKTAN UYARI

Yağışların önümüzdeki günlerde de devam etmesi beklenirken, Tatvan Kaymakamlığı ise yapmış olduğu yazılı açıklama ile yola çıkacak sürücülerin ve vatandaşların olası durumlara karşı dikkatli olması konusunda uyarılarda bulundu. Açıklamada, “Meteoroloji Bölge Tahmin Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre, 6 Ocak 2019 tarihinde başlayan yoğun kar yağışının 9 Ocak 2019 Çarşamba gününe kadar bölgemizle birlikte ilçemizde de belirli aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Ayrıca rüzgarın orta kuvvette ve zaman zaman kuvvetli esmesi öngörülmektedir. Bu kapsamda vatandaşlarımızın kar yağışı ve olası buzlanmaya bağlı kazalar, kırsal kesimlerde çığ tehlikesi, kuvvetli fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri konularında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” denildi.

Öte yandan, kar yağışıyla birlikte Tatvan’da kartpostallık görüntüler oluşurken, meteorolojiden alınan bilgilere göre; bölgeyi etkisi altına alan kar yağışının çarşamba gününe kadar devam edeceği öğrenildi.

TUNCELİ’DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU, MAHSUR KALAN ARAÇLAR KURTARILDI

Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle aralarında bir yolcu otobüsünün de bulunduğu çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlar, ekiplerin çabasıyla kurtarıldı.

Tunceli'de kar yağışı ve tipi etkili oldu.Yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolunda aralarında bir yolcu otobüsünün de bulunduğu çok sayıda araç mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine karayolları ve Pülümür Belediyesi ekipleri devreye girdi. Ekipler, uzun uğraşlar sonucu mahsur kalan yolcu otobüsü ile diğer araçları kurtardı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolunda ulaşımın kontrollü sağlandığı bildirildi.

YÜKSEKOVA'DAKİ DİLİMLİ BARAJI DONDU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bu yıl su tutulan Dilimli Barajı'nın yüzeyi soğuk hava nedeniyle dondu.

Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından etkisi süren dondurucu soğuk, hayat durma noktasına getirdi. Yüksekova-Esendere karayolu üzerindeki Dilimli Barajı'nın yüzeyi tamamen dondu. Dilimli Barajı’nın donmasıyla güzel görüntüler ortaya çıkarken, vatandaşlar da hatıra fotoğrafı çektirmek için yoğun ilgi gösteriyor.

Fotoğraf çeken Erdinç Düzen isimli vatandaş, “Yüksekova merkezden geliyoruz. Yüksekova'da geçen çetin kış şartlarından dolayı Dilimli Barajı donmuş. Biz de haftanın ilk gününü Dilimli Barajı’nda kartpostallık fotoğraflar çekiyoruz” dedi

DUYARLI VATANDAŞLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki duyarlı vatandaşlar, olumsuz hava şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını kendi elleriyle besliyor.

Bölgede yaşanan yoğun kış şartları, sokak hayvanlarının yiyecek bulmasını zorlaştırıyor. Çukurca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile duyarlı vatandaşlar, kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta sıkıntı çeken sokak hayvanları için yemleme çalışması yaptı.

Duyarlı vatandaşlar, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki sokak hayvanlarını ekmek ve sakatatla beslediler.

HAKKARİ’DE 291 YERLEŞİM YERİNİN YOLU KAPANDI

Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 291 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği Hakkari’de, birçok yerleşim yerinin yolu da ulaşıma kapandı. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, merkezde 9 köy ve 22 mezra, Çukurca’da 8 köy ve 14 mezra, Yüksekova’da 57 köy ve 78 mezra ile Şemdinli ilçesinde 20 köy ve 83 mezra olmak üzere toplan 291 yerleşim yerinin ulaşıma kapandığı belirtildi.

Köy ve mezra yollarının yeniden ulaşıma açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

SARIKAMIŞ’TA KAR HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEDİ

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

İlçede aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışının ardından ilçe merkezindeki kar kalınlığı 50, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde ise 165 santimetre olarak ölçüldü.

Vatandaşlar sabah uyandığında kar ile kaplanan araçlarının üzerini temizlediler. Sarıkamış Belediyesi ve Karayolları ekipleri sabahın ilk saatlerinde çalışmalarını başlattı. İlçede soğuk hava nedeniyle vatandaşlar dükkanlarında soba yakarak ısınmaya çalıştılar.

Yoğun kar yağışından dolayı araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Sarıkamış Belediyesi ekipleri yolların buzlanmaması için tuzlama çalışması yaptı.

MAHSUR KALAN HASTAYA HELİKOPTERLE ULAŞILDI

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde kar ve heyelan nedeniyle evinde mahsur kalan bir hasta sağlık ekiplerinin filmleri aratmayan operasyonuyla kurtarılarak hastaneye yetiştirildi. KOAH hastası yaşlı adam halat yardımıyla helikoptere alındı.

Sincik ilçesinin Karaköse köyüne bağlı Surut mezrasında yaşayan KOAH hastası Abuzer Başıbüyük (74), yaşanılan yağışlardan dolayı elektriklerin kesilmesi nedeniyle oksijen cihazını kullanamadı. Nefes almakta güçlük çeken Abuzer Başıbüyük için 112 Acil Sağlık ekiplerinden yardım istendi. Kısa sürede yola çıkan ekipler, kar ve heyelandan dolayı mezraya ulaşamadı.

Durum üzerine Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi, Malatya Komuta Kontrol Merkezi ile iletişime geçerek ambulans helikopter istendi. Sağlık ekipleri, yaklaşık 2 metre kar bulunan bölgeye doğru helikopterle yola çıktı. Köylülerin çabası ile mezradaki boş bir alana getirilen Abuzer Başıbüyük için sağlık ekipleri filmleri aratmayan bir kurtarma operasyonu yürüttü. Yaklaşık 2 metrelik kar nedeniyle yere iniş yapamayan helikopterin pilotu, etkili olan tipiye rağmen helikopteri yere yakın bir noktada sabitlemeyi başararak, askıda kaldı. Helikopterden halatlar yardımıyla inen sağlık ekibi, hastayı sedyeye aldı. Yaşlı adam halat yardımıyla helikoptere çekilerek ilk müdahalesi yapıldı.

Ekiplerin başarılı çalışması ile kurtarılan hastayı taşıyan helikopter Adıyaman merkezde bulunan eski polis özel harekat bahçesine iniş yaptı. Helikopterin yere inmesi ile hasta bu defa 112 Acil Sağlık ekiplerince alınarak ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Abuzer Başıbüyük’ün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adıyaman 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Tuğba Adıgüzel, “Adıyaman’ın Sincik Surut mezrasında bir çağrı düştü Adıyaman 112’ye, hastanın KOAH hastası olduğu söylendi. Heyelan olduğu, heyelan olduğu için de kara ulaşımının olmadığı söylendi bizlere. Bu çağrıya istinaden elektrik kesintisi olduğu KOAH hastasının evdeki kendi cihazlarıyla oksijen tedavisine başlayamadığı öğrenildi. Malatya hava ambulans Adıyaman’ın Sincik ilçesinden hastayı aldı. Helikopterdeki kaptan pilotlarımızdan aldığımız bilgilere göre, alanın çok kötü olduğu söylendi. 2 Metre kar olduğu sis olduğu söylendi. Hasta ardından alınıp stabilleştirilip Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki heliport alanına indi” diye konuştu.

MUŞ’TA 251 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 251 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş’ta etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 251 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

VARTO’DA KAR TATİLİ

Muş’un Varto ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar bir günlüğüne tatil edildi.

Varto ilçesinde etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki tüm okullar 7 Ocak 2019 pazartesi günü için tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de 7 Ocak 2019 tarihinde izinli sayılmalarına karar verildi. Tatile sevinen çocuklar, kartopu oynayarak doyasıya eğlendiler.

DAĞCILARDAN YABAN HAYVANLARI İÇİN YEMLEME ÇALIŞMASI

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, gerçekleştirdikleri 2 bin 200 rakımlı Çomaklı Baba Dağı tırmanışının ardından yabani hayvanlar için doğaya yem bıraktı.

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyelerinden oluşan 24 kişilik dağcı, Ömer Demez başkanlığında 2 bin 200 rakımlı Çomaklı Baba Dağı’na tırmandı. Gönüllü üyeler, çetin geçen kış koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için de zirve boyu yem bıraktı. Çomaklı Baba Dağı zirve tırmanışı çerçevesinde “Yaban Hayvanlarına Sahip Çık” sloganıyla kış şartlarının zor geçtiği bölgelerde zirveye kadar yem taşıyan dağcılar, yemleri hayvanlar için farklı noktalara bıraktı.

Gerçekleştirilen zorlu etkinlikle ilgili konuşan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, kış boyunca yabani hayvanlar için yem toplama ve doğaya yem bırakma etkinliklerinin devam edeceğini belirtti. Özellikle vatandaşların ekmekleri çöpe atmamasını, yabani hayvanlar için kendileriyle paylaşmalarını isteyen Başkan Demez, toplanan ekmekleri depolarda saklayarak gönüllü üyelerle hafta sonu doğaya bırakacaklarını ifade etti.

Özverili çalışmalarından dolayı Vadi Doğa Sporları Kulübü üyelerine teşekkür eden Demez, “Son etkinliğimizde tırmandığımız 2 bin 200 rakımlı Çomaklı Baba Dağı’na belirli aralıklarla zirveye kadar yem bıraktık. Aslında yabani hayvanların yaşam alanlarını daraltan insanoğludur. Eğer bizler onların yaşam alanlarına müdahale etmemiş olsaydık, onların bize ihtiyacı olmazdı. Her canlının yaşama hakkı vardır ve her insanın o canların yaşama haklarına saygı gösterme mecburiyeti vardır” dedi.

 
TYB’den “Kadın Yöneticiler Konuşuyor” etkinliği
 
"Bu coğrafyanın kilit taşı Türkiye”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
122 köy yolu ulaşıma kapalı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, ...
Hava ulaşımına kar engeli
Türk Hava Yolları'nın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan yapması gereken ...
Oltu Belediyesinden buz kırma operasyonu
Erzurum’un Oltu ilçesinde çatılardan uzanan buz sarkıtları itfaiye ekiplerince temizlendi.
 
Susuz Şelalesi de dondu
Sibirya soğuklarının etkili olduğu Kars'ta, 15 metre yükseklikten aşağı ...
Erzurum'da soğuk hava etkisini sürdürüyor
Son günlerde adeta kutup soğuklarının yaşandığı Erzurum kent merkezinde ...
Kapı kilitleri bile buz tuttu
Ardahan’ı etkisi altına alan Sibirya soğukları yaşamı olumsuz etkiliyor. ...
 
Erzurum, Kars ve Ardahan arasında soğuk rekabeti
Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 3, Erzincan'da ...
Doğu’nun 2019’da ilk gündemi kar oldu
Doğu Anadolu Bölgesi tüm illeri 2019 yılına karla girdi. Erzurum Palandöken, ...
Erzurum’da 2019 yılının ilk bebeği Mehmet Akif oldu
Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’nde yılın ilk dakikalarında dünyaya ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva