Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
11 Şubat 2011 Cuma - 05:59

Doğru yönetim başarı getirdi

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde, 2010 yılında toplam maliyeti 1 milyon 229 bin 500 lira olan 42 proje yürütüldü. Fakültedeki öğrenci sayısı, yükseltilen çıtaya paralel olarak artışa da geçti.

Doğru yönetim başarı getirdi

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde, 2010 yılında toplam maliyeti 1 milyon 229 bin 500 lira olan 42 proje yürütüldü. Fakültedeki öğrenci sayısı, yükseltilen çıtaya paralel olarak artışa da geçti.
PROJE REKORU
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, 2010 yılında proje rekoru kırdı. Mühendisliğin çeşitli alanlarında yürütülen 42 ayrı proje için 1 milyon 229 bin 500 liralık destek alan Mühendislik Fakültesi, öğrenci sayısını da, 3 bin 400’e çıkardı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, geride kalan 2010 yılının proje bilançosunu açıkladı. Çelik, Atatürk Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projelerine Destekleme Fonu’ndan, hazırladıkları 42 proje için 1 milyon 229 bin 500 liralık destek aldıklarını dile getirerek, “Projelerimiz için çıkarılan ödenek ilk etapta 1 milyon 77 bin lira oldu. Bu ödeneğe ek olarak, 152 bin 500 liralık daha kaynak tahsis edildi. Bilimsel araştırma projeleri için toplamda tahsis edilen ödenek miktarı 1 milyon 229 bin 500 liraya ulaştı.” diye konuştu.
Atatürk Üniversitesi’nin, en hareketli ve öğrenciler tarafından en çok tercih edilen fakültelerinden birisi olan Mühendislik Fakültesi’nde, çıtanın her geçen yıl biraz daha yükseltildiğini anlatan Dekan Çelik, “Başarıyla yürütülen her bir proje, bir sonraki için adeta davetiye oluyor. Öğretim üyelerimiz ve tüm imkanlarımızla, mühendisliğin her alanında bilimsel araştırma çalışmaları yapıyor, nitelikli mühendislerin eğitilmesine katkı sunmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİ SAYISI  ARTTI
Mühendislik Fakültesi’nde 122 öğretim üyesinin görev yaptığını anlatan Dekan Prof. Dr. Cafer Çelik, 2Kadromuzda 30 profesör, 37 doçent doktor, 53 yardımcı doçent doktor var. 6 bölümde bin 646 öğrenci örgün, bin 452 öğrencimiz de, ikinci öğretimde yükseköğrenim görüyor.” diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi’ndeki yoğun aktivite ve eğitim kalitesinin, üniversiteye hazırlık yapan öğrencilerin de dikkatinden kaçmadığını anlatan Prof. Dr. Çelik, her yıl artan öğrenci sayısının, gösterilen ilginin en somut göstergesi olduğunu söyledi. 2009 yılında 3 bin 98 öğrencinin yükseköğrenim gördüğü Mühendislik Fakültesi’nde, 2010 yılındaki öğrenci mevcudunun 3 bin 400’ü bulduğuna vurgu yapan Dekan Çelik, “Sadece bir yıl içerisinde öğrenci mevcudunun 300 kişi birden artmış olması, fakültemizin ne kadar popüler bir konuma sahip olduğunu gösteriyor. 2011 yılındaki artışın da yine bu düzeyde olmasını bekliyoruz. Bu da gösteriyor ki, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Mühendislik Fakültesi’ndeki öğrenci mevcudu 5 bin sınırına dayanacak.” şeklinde konuştu.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Çelik, yürütülen bilimsel araştırma projelerine verilen destekten dolayı, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçan’ın şahsında üniversite yönetimine teşekkür etti.

 
Kömür fiyatlarına 'Doğalgaz' darbesi
 
Hava ambulansı can kurtardı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurumlu 12 Şubat 2011 Cumartesi 14:24

Erzurumda Cemaate yakın olmazsanız yapabileceğiniz önemli bir iş, ve yükselme şansınız var mı merak ediyorum gerçekten kötülemek amacıyla değil merakımdan soruyorum....

Yorumu oyla      0      0  
Mühendis Dadaş 11 Şubat 2011 Cuma 17:54

İsim vermek istemiyorum bende Mühendislik Kimya bölümü mezunuyum Erzurumdan, bizim zamanımızda yaklaşık 8-10 sene önce araştırma görevlisi olamadık acayip kadrolaşma vardı ,Cemaatten olmadığımız için pek ilgilenen olmadı ve öğretim üyesi olamadık gerçek söylüyorum acaba şimdi durum nasıl merak ediyorum ? Özellikle Kimya bölümünü.Değerli hocalarıma selamlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğitim doğruyu buldu
Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, erken saatlerde öğrenci taşımacılığı ...
Artık Liseli Olmak Zamanı
Erzurum'da ilköğretim sonrasında aileleri tarafından çeşitli sebeplerle ...
Besicilere A.Ü'den yol haritası
Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet ...
 
Eğitimde AB süreci
Atatürk Üniversitesi, eğitimde reform olarak nitelendirilen ‘Bologna Süreci’ ...
Eğitimde sözleşmeli yaklaşımı
Okulların yarıyıl tatiline girmesinin hemen ardından öğretmen atamaları ...
A.Ü'de açık öğretim başarısı
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATAUZEM)’de ...
 
KKEF marka olma sürecinde
Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nin Fizik ve Biyoloji ...
Eylemcilerden karlı protesto
Ankara'da Mülkiyeliler Birliği ve Eğitim-Sen tarafından "Gerçek temsilciler ...
Bugün karne günü
Erzurum’da 185 bin öğrenci, bugün yarıyıl tatiline girecek. Okul öncesi, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva