Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 151’e yükseldi
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
Tekin’den Türkiye Yüzyılı ufku vurgusu
GSB’den 57. Alay’a vefa
GSB’den 57. Alay’a vefa
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’da ‘Gelecek kuşaklar buluşuyor’ etkinliği
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
Erzurum’un Mart ayı bölge payı yüzde 12,6 oldu
HABERLER>EKONOMÄ°
16 Kasım 2021 Salı - 04:48

Demirdöğen’den DAP brifingi

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kırsal kalkınmayı esas alan bir kurum olduklarını söyledi.

Demirdöğen’den DAP brifingi

DAP İdaresi tarafından 2022 Yılında desteklenecek proje başvuruları hakkında bilgi vermek üzere Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya katılan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, kırsal kalkınmayı esas alan bir kurum olduklarını söyledi.

Proje başvurusu bilgilendirme toplantısında konuşan Demirdöğen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurum olarak Bölgedeki potansiyeli ortaya çıkararak sadece kendi alanında değil diğer kamu kurumlarının da yaptığı yatırımları izleme görevi üstlendiklerini söyledi.

KIRSAL KALKINMAYI ESAS ALAN BİR KURUMUZ

DAP Bölgesi’nin 15 ilden (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van) oluştuğunu dile getiren Demirdöğen, 2022 yılında da, Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Programı, Hayvan İçme Suyu Programı, Yem Bitkileri Üretiminin Artırılması Programı, Havza Bazlı Meyvecilik ve Endüstri Bitkileri Üretiminin Artırılması Programı, Et ve Süt Hayvancılığının Geliştirilmesi Programı, Mera Hayvancılığının Desteklenmesi Programı, Arıcılığın Geliştirilmesi Programı, Kırsal Kalkınma, Yöresel Ürünlerin Üretim-Satış ve Pazarlanması Programı, Tarımsal Eğitim ve Yayım Programı, Eğitim, Kültür ve Sanat Faaliyetlerinin Desteklenmesi Programlarına yapılan başvuruları öncelikli olarak değerlendireceklerini belirtti.

Kırsal kalkınma olmadan Bölgesel kalkınmadan söz edilemeyeceğini ifade eden Demirdöğen, kırsal kalkınmayı esas alan bir kurum olduklarını belirttiği konuşmasında, şunları söyledi: “DAP İdaresi’nin temel amacı Bölgenin potansiyeli olan tarımsal destekler başlığı altında; hayvancılık, bitkisel üretim, tarımsal sulama gibi alanlarda destek verip, bölgedeki üretimi artırmak, üretim artışına paralel olarak da gelir düzeyini yükseltmektir. Özel ve genel amaç anlamında; genel amacımız, Bölgenin refah düzeyini artırmak, özel amacımız ise Bölgede tarımsal faaliyetleri ya da kırsal alanda gelir getirecek faaliyetlerin hem kalitesini hem miktarını artırmaktır. Bunu ise belirli bir süre içerisinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”

DAP İDARESİ’NE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Toplantıda konuşan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, DAP Bölge Kalkınma İdaresi’yle işbirliği içerisinde çalıştıklarını belirtti. DAP BKİ’yi her zaman yanlarında hissettiklerini dile getiren Rektör Çapak, “Sağ olsunlar ne zaman yardıma ihtiyacımız olursa, DAP Başkanı ve uzman ekibi her daim projelerimize destek oldular. DAP Başkanımıza üniversitemizde böyle bir toplantı yapma talebimizi ilettiğimizde olumlu karşıladı ve bugüne nasip oldu. DAP Başkanımıza ve Uzman arkadaşlarımıza bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Vekili Öğr. Gör. Mesud Öğmen, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Tarım ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Dr. Gül Yıldız ile Beşeri, Sosyal ve Kurumsal Gelişme Koordinatörü Fatih Aydoğdu ve akademisyenler katıldı.

Toplantı sonrası, Rektör Çapak ve Başkan Demirdöğen DAP İdaresi tarafından 2019 yılında desteklenen Hayvan Hastanesi ile bu yıl yapımına başlanan Arı Kompleksini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Rektör Çapak, ayrıca Başkan Demirdöğen’e Bingöl Üniversitesi’ne desteklerinden dolayı plaket takdim etti.

 
Türk Eğitim-Sen seçime gitti
 
ETÜ İİBF’de Öner dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarım sektörünün nabzı Erzurum’da atıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı “Doğu Anadolu Bölgesi bilgilendirme ve istişare ...
DOSİAD Eylül Ayı Bülteni yayımlandı
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Eylül 2021 dönemi ...
Erzurum hava ulaşımında normali yakaladı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL 2020 yılı Ekim ayına göre, bu yılın 10 aylık diliminde ...
 
Erzurum sulama yatırımlarıyla gündemde
DSİ Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz Karayolları 12 Bölge Müdürü Alparslan Eşlik ...
Yıl sonu büyüme beklentisi arttı
Piyasa katılımcıları anket sonuçlarında GSYH 2021 yılı büyüme beklentisi ...
Bakan Elvan ekonomiyi değerlendirdi
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, ...
 
Bakan Yanık’tan yeni destek açıklaması
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin ...
ETSO ve Vakıf Katılım’dan işbirliği protokolü
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Vakıf Katılım Bankası A.Ş. ...
ETB Bursa TSO heyetini ağırladı
Bursa Büyükşehir Belediye Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva