Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
27 Nisan 2017 Perşembe - 11:41

DHF Türkiye’de 4’üncü sırada

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdulvahit Erdem, özel açıklamalarda bulundu.

DHF Türkiye’de 4’üncü sırada

Mevcut Diş Hekimliği Fakültesinin fiziki imkânlarının kısıtlı olduğunu belirten Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdulvahit Erdem, üniversite tarafından hazırlanan master planı içerinde bir eğitim kampüsüne yer verileceğinin kaydını düştü. Eğitim Kampüsünün inşa edilmesiyle birlikte ulaşımın, trafiğin daha rahat bir şekilde sağlanacağını kaydeden Dekan Erdem, vatandaşın daha rahat ve kolay hizmet almasının da önünün açılacağını vurguladı.

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ TÜRKİYE’DE 4’ÜNCÜ SIRADA

Türkiye genelinde yaklaşık 65 Diş Hekimliği Fakültesi bulunduğunu söyleyen Dekan Erdem, fakültelerinin 4’üncü sırada olduğunu vurgulayarak, “Diş Hekimliği Fakültesi olarak 1971’de kurulmuş bir fakülteyiz. Türkiye’de kurulan 4’üncü fakülteyiz. O zaman Hacettepe, İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve 4’üncü sırada da bizim fakültemiz var. Şimdi de faaliyet olarak, bilimsel çalışmalar olarak, etkinlik ve kapasite olarak yine 4’üncü sıradaki yerimizi korumaktayız. Türkiye geneline baktığımız zaman 65’e yakın diş Hekimliği Fakültesi bulunmakta, biz bunlar içerisinde 4’üncüyüz. Bunu muhafaza etmemizin en büyük sebeplerinden biri ise iyi bir eğitim kadromuzun olmasıdır. Aslında fazla değil eğitim kadromuz ama gayretli. Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent olarak fakültemizde 54 öğretim üyesi görev yapmaktadır. Bunun dışında 90 küsurda araştırma görevlisi arkadaşımız var. Öğrenci sayımızda gün geçtikçe artıyor. Örneğin 1’inci sınıf kapasitemiz 40 iken bu sayı artarak 170’e ulaştı. Öğrenci sayımız fazla olunca sınıflar da yetersiz olmaya başladı tabi. Bunun içinde arada ki duvarları kaldırarak iki sınıfı birleştirdik,  öğrenciye yeterli olamaya çalışıyoruz. . Laboratuvarlarımız yine öğrencilerimize yetecek şekilde ayarlanmaya çalışılıyor. Biraz sıkışık ama idare etmeye çalışıyoruz. Kliniklerimizde şuanda yeterli ünit sayımız var ama öğrenci sayısı fazla olduğu için zaman zaman sıkışıklıklar yaşanıyor. Toplam öğrenci sayımız 670 öğrencimiz var. Çoğunluğu ise kız öğrencilerimiz oluşturuyor. Ek binalarımız var ama buna rağmen yine yetmiyor bazı bölümler mesela sterilizasyon gibi bölümler yer olmadığı için sıkıştırılmış vaziyette. Yine vakum cihazlarının olduğu bölümde aynı şekilde” diye konuştu.

HER AY HASTA MEMNUNİYETİ ANKETİ

Diş Hekimliği Fakültesi olarak daha iyi bir hizmet vermek adına her ay hasta memnuniyeti anketi düzenlediklerini kayda geçen Dekan Erdem, “Bunun dışında biz her ay hasta memnuniyeti anketi düzenliyoruz. Tabi benden öncesinde de bir memnuniyet söz konusuydu. Yeni yönetim ile birlikte ben Dekan olarak atandıktan sonra her ay artıyor hasta memnuniyetimiz. En son Şubat ayı anket endeksimiz yüzde 98’e ulaşmıştı. Yani bu demek oluyor ki vatandaşımız fakültemizden, hizmetimizden memnun yapılan anketleri değerlendirecek olursak” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETİM ÜYELERİNE TEŞVİK ÖNERİSİ

Öğretim üyelerinin Batıda ki cazip imkânlara rağmen Erzurum’da kalması için bazı özel teşviklerin sağlanması gerektiğini belirten Dekan Erdem, “ Fakültemizde 8 tane anabilim dalımız var. Şuan için eğitim-öğretimimizde öğretim üyelerimizin yeterliliği çerçevesinde yürütülüyor. Dolayısıyla öğretim üyelerimizin Erzurum’da kalması içinde özellikle bir teşvik uygulanması kanısındayım. Çünkü Batı’da birçok Diş Hekimliği Fakültesi açıldı. Tabi oralardan da bizim öğretim üyelerimize teklifler geliyor. Cazip görününce imkânlar hocalarımızda gitme durumunda kalıyor. Bazı bölümlerde bu açıdan sinyal veriyor. Ama bazı kritik bölümler için teşvikler uygulanır, sağlanır ise inşallah öğretim üyelerimizle birlikte daha güzel çalışmalar yürüterek burada kalmalarını sağlayacağız. Daha iyi bir hizmet sunacağız. Eğitim-öğretim bakımından fakültemiz Türkiye’de en kaliteli eğitimi veren Diş Hekimliği Fakültelerinden biridir.  Fakültemiz Erzurum dışında bölgeye hizmet veriyor. Buraya nerdeyse 11-12 ilden hasta gelmektedir.  Öğretim üyelerimizin dışarıda bir muayenesinin olmaması sadece buraya odaklanmaları da kaliteyi ve hizmeti artırıyor. Öğrencilerimizde öğretim üyeleri ile muhatap olma bakımından şanslı. Mezun olan öğrencilerimiz piyasada adeta kapışılıyor” dedi.

MASTER PLANI

Şuan eğitim-öğretimin devam ettiği Diş Hekimliği Fakültesi binasının fiziki imkânlarının kısıtlı olduğuna değinen Dekan Erdem, Master Planı ile daha büyük bir alana sahip olarak, bilimsel çalışmalara daha fazla ağırlık vermek istediklerini kaydetti

Master Planı içerisinde düşünülen Eğitim Kampüsünün detaylarına değinen Dekan Erdem, “Başta da dediğim gibi binamız fiziki imkân bakımından kısıtlı. Üniversitemiz şuan bir Master Planı hazırlıyor. Bu Master Planı içerisinde eğitim kampüsü düşünülüyor. Bu kampüs içerisinde de Tıp Fakültesi, Eczacılık fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, belki Sağlık Bilimleri Fakültesi de işin içinde olacak şekilde ılıca yolunda büyük bir kampüs yapılması planlanıyor. Ora biterse hem ulaşım, hem trafik, hem vatandaşın rahat edebileceği park sorunu olmayan bir bölge inşa edilmiş olacak. Üniversitenin şimdiye kadar bir Master Planı yoktu. Yeni yönetim olumsuz noktaları bularak çözüm üretiyor, bunun en önemlisi de Master Planı. Büyük bir alana sahip olacağız bu sayede. Hedef olarak bilimsel faaliyetlere daha çok ağırlık vermek istiyoruz. ,Mayıs ayının 25-26’sında Türkiye’de ki diş Hekimliği Fakülteleri dekanlarının toplantısı Erzurum’da gerçekleşecek. Fakültemizin misafiri olacaklar. Dekanlar konseyi toplantısı düzenleyeceğiz. Akla gelen mesleğe ait problemler tartışılarak, ilgili yerlere duyurulacak. Bunun dışında gelecek sene 2018’in Mart ayının 5-8 tarihleri arasında uluslararası düzeyde Amerika’dan, Kanada’dan, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden saplanacak katılımlarla Koruyucu Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi düzenleyeceğiz. Bu kongrede yine Erzurum’da gerçekleşecek. Organizatörlüğü bizim fakültemiz yapacak. Biran önemli yeni bir binaya kavuşmamız da temennimdir. Son olarak şunu söylemek gerekirse Diş Hekimliği, tıp Fakültesi üniversitenin halka açılan kapısıdır. Bu kapı ne kadar güzel çalışırsa, hizmet verirse vatandaşta memnun olur, üniversitemizde itibar kazanır. Bizde bunun için çalışmalar yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 
Sekmen'den lostra alanı talebi
 
Vali Azizoğlu, Atatürk Üniversitesinin Çalışmalarını Yerinde İnceledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul ve kurum yöneticilerine DYS eğitimi
Erzurum genelinde okul ve kurum yöneticilerine yönelik Doküman Yönetim ...
ASP'den 23 Nisan Şöleni
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Nene Hatun Kız Yetiştirme ...
TEOG ve YGS'de Palandöken farkı
Gelecek Türkiye’nin daha güçlü ve lider ülke olması için yapılacak en ...
 
Bölge üniversitelerinden güç birliği
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan üniversitelerin genel durum ...
Türkiye ve Erzurum ortalamasını geçtiler
TEOG sonuçlarına göre; Oltu Hattat Hasan Çelebi İmam Hatip Ortaokulu ilk ...
Bakanlarımız Atatürk Üniversitesinde
Kalkınma Bakanı Elvan ve Sağlık Bakanı Akdağ, Atatürk Üniversitesi’ni Ziyaret Etti
 
Atatürk Üniversitesi'nden San Diego State açılımı
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik ...
ETÜ’den Mucit Bank Projesi
Prof. Dr. Şahin, ETÜ-DAP işbirliği ile yakın zamanda hayata geçirilecek ...
Öğretmenler için Hatıra Ormanı oluşturuldu
Tortum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım öğretmenler günü için yeni ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva