Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EKONOMÄ°
4 Eylül 2018 Salı - 11:13

DAİB’ten Eximbank açılımı

Türk Eximbank ile ihracatçılar arasında köprü oluşturacak irtibat bürolarının 14'üncüsü Doğu Anadolu İhracatçı Birliğinde açılacak.

DAİB’ten Eximbank açılımı

Türk Eximbank ile ihracatçılar arasında köprü oluşturacak irtibat bürolarının 14'üncüsü Doğu Anadolu İhracatçı Birliğinde açılacak.

Bilindiği üzere Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ - Türk Eximbank, ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması, girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurtdışında yapılacak yatırımlar ile ihracat amacına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesini amaçlamaktadır.

"17 İLDEKİ İHRACATÇILARIMIZ DESTEKLENECEK’’

DAİB Başkanı Ethem Tanrıver, ‘’DAİB’in bölgedeki 17 ilde toplam 7 bin 500 üye ile hizmet verdiğini belirterek, “Bölgedeki firmalarımızın Türk Eximbank’ın mevcut ve yeni ürünleri hakkında daha fazla, hızlı ve güncel bilgi alabilmesi, hem de Türk Eximbank’a daha kolay erişebilmesi adına Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği binasında hizmete girecek olan Eximbank Erzurum İrtibat Bürosu’nu 6 Eylül 2018 Perşembe günü açıyoruz. Türk Eximbank ve Doğu Anadolu İhracatçı Birliği arasında imzalanacak protokolün ardından gerçekleşecek olan açılış törenine, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın İsmail Gülle ve Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım dâhil olmak üzere çok sayıda davetli katılacak. ‘’ ifadesinde bulundu.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) faaliyet alanına giren Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Iğdır, Hakkari, Muş, Şırnak, Tunceli, Van, Kars ve Siirt illerindeki ihracatçıların başvuru işlemleri ve finansman süreçlerinin hızlandırılmasının hedeflendiğini vurgulayan DAİB Başkanı Ethem TANRIVER, şunları kaydetti: "Eximbank ofisinin bölgemizde açılmasını ucuz finansmana erişim sıkıntısı yaşayan tüm firmalarımız açısından çok büyük bir fırsat ve imkan olarak görüyoruz. Zira, bugüne kadar bölgemizde Eximbank’ın bir birimi bulunmaması nedeniyle ihracatçılarımızın Eximbank imkanlarına ilişkin haberdar olmalarında zorluk yaşanmasının yanında, en yakın şubeler olan Trabzon ve Gaziantep üzerinden hizmet alabiliyorlardı. Birlik hizmet binamızda açılacak irtibat ofisi ile bir yandan ihracatçılarımıza Eximbank kredilerinin ne olduğunu daha iyi anlatabileceğiz diğer yandan da ihracatçılarımızın Eximbank’a erişimini kolaylaştıracağız. Bu vesile ile firmalarımız, daha hızlı bilgi sahibi olacak ve ihracatın finansmanı alanında bankanın sunduğu düşük maliyetli kredi ve alacak sigortası imkanlarından faydalanarak daha rahat, güvenli ve istikrarlı bir finansman ortamında ticaret yapma imkanına

kavuşacaklar. İnşallah, Bölgemizin ve ülkemizin ihracat seviyesini yükseltmek ve üyelerimize rehber olmak amacıyla Birlik olarak çalışmalarımız devam edecek ’’ dedi.

TİM Danışmanları Güncel Ekonomik Gelişmeleri Değerlendirecek

Eximbank İrtibat Ofisinin açılış töreninin ardından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Danışmanları Prof. Dr. Emre Alkin ve Prof. Dr. Çağrı Erhan tarafından Ekonomi ve Dış Politika’da Güncel Gelişmeler’’ paneliyle ihracatçı firmalar ile bir araya gelecek ve sorularını yanıtlayacak.

 
Suriye sınırına askeri sevkiyat
 
Bakan Selçuk'tan öğretmen tarifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum ağustos TÜFE’si açıklandı
TÜİK Ağustos 2018 dönemi Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı.
“Karaborsacılığın dinimizde de yeri yoktur”
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ekonomimizin en büyük kan emicileri, ...
Erzurum’dan ihracatta 5 sektör öne çıktı
Erzurum’dan ağustos ayında 13, ocak-ağustos ayları arasında ise 17 sektör ihracat gerçekleştirdi.
 
Erzurum’dan 8 ayda 14 milyonluk ihracat
Erzurum’dan bu yılın ağustos ayında 1.4 milyon, yılın ocak-ağustos diliminde ...
Erzurum’dan 36 ülkeye ihracat
Erzurum’dan ağustos ayında 11, ocak-ağustos ayları döneminde ise 36 ülkeye ...
YHT projesinde Erzurum süreci
Proje tamamlandığında Sivas-Ankara arasını 2 saate, Ankara-Yozgat arasını ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘vira bismillah’ dedi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Balıkçılarımızı ayağa kaldıralım. ...
Genç Çiftçilerin düveleri Erzurum çiftliklerinden
TİGEM tarafından Erzurum’daki çiftliklerden temin edilen düvelerin tamamı ...
REG Toplantısında ekonomi gündemi
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, enflasyonla mücadele açısından çok güçlü ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva