Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
19 Mart 2023 Pazar - 09:09

DAİB’den Türk Dünyası yaklaşımı

Doğu Anadolu İhracatçı Birliği 12-16 Mart 2023 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Almatı ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e yönelik yurtdışı pazarlama heyeti gerçekleştirdi.

DAİB’den Türk Dünyası yaklaşımı

Doğu Anadolu İhracatçı Birliği 12-16 Mart 2023 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Almatı ve Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e yönelik yurtdışı pazarlama heyeti gerçekleştirdi.

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü ve DAİB organizasyonuyla Yapı-İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihracat kapasitelerini ve sürdürülebilir ihracat artışı sağlamak amacıyla 12-16 Mart 2023 tarihlerinde 17 ihracatçı firmamız Kazakistan ve Kırgızistan’da faaliyet gösteren alıcılar ile ikili iş görüşmeleri, yerinde firma, kurum-kuruluş ziyaretleri gerçekleştirdi.

ATAMEKEN - DAİB İş Forumu

Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odaları ve İş Adamları Birliği (ATAMEKEN) ile protokol imzalayan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, iş forumuna,  Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odaları ve İş Adamları Birliği (ATAMEKEN) Başkanı Auyez Taimbetov, Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem TANRIVER, ticaret heyetine katılım sağlayan ihracatçı firmalarımız ile Kazakistan’da faaliyet gösteren çok sayıda iş insanı katıldı.

Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odaları ve İş Adamları Birliği (ATAMEKEN) Başkanı Auyez Taimbetov iş forumunda, “Türkiye'nin Orta Asya ülkeleriyle uzun yıllara dayanan bağları var ve ortak dil, kültür ve tarihi mirasa atıfta bulunarak bölgeyi genellikle "Türk Dünyasının" bir parçası olarak anıyoruz.” İki ülke arasında dinamik bir şekilde gelişen ticari, ekonomik ve yatırım işbirliğine dikkat çeken ATAMEKEN Başkanı Taimbetov, “Bu ilişkilerimizi daha ileri noktaya taşımak için çalışacağız” ifadesinde bulundu.

TANRIVER’İN DEĞERLENDİRMESİ

DAİB Başkanı Ethem Tanrıver, “Bizler, konumu ve siyasi duruşu ile Kazakistan’ı, Doğu ve Batı arasında doğal bir kara köprüsü olarak görüyoruz. Karşılıklı ilişkileri şekillendirecek olan İpek Yolu’nun yeniden canlandırılmasını amaçlayan Yeni İpekyolu Projesini çok önemsiyoruz. Söz konusu rotanın Türkiye üzerindeki en önemli giriş hattı da bizim görev bölgemizde. “İmzaladığımız bu işbirliği anlaşmasının kağıt üzerinde kalmayarak daha etkili olacağını ve temel amaçlarının iki ülke arasındaki ticari ilişkileri artırmak olduğunu kaydederek, “Bu iş forumunun düzenlenme amacı da iki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin artırılması için iş adamlarının karşılıklı görüşmelerini sağlayarak ticari anlaşmaların zeminini hazırlamaktır.” dedi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

İşbirliği protokolü, Kazakistan Ticaret ve Sanayi Odaları ve İş Adamları Birliği (ATAMEKEN) Başkanı Auyez Taimbetov ve Doğu Anadolu İhracatçıları Birliği Başkanı Ethem Tanrıver tarafından imzalandı. Protokol sonrasında firmalarımız Almatı'dan gelen yerli iş insanları ile ikili iş görüşmeleri düzenlendi.

Söz konusu ticaret heyetinin ikinci aşaması, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te devam etti. İhracatçı firmalarımız ve Kırgız iş adamlarının bir araya geldiği ikili iş görüşmelerinin açılışı öncesinde gerçekleştirilen iş forumu kapsamında Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Temir Sariyev ve Kazakistan Milli Yatırımlar Ajansı Müdür Yardımcısı Nuradil Bayasov, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ve ticaret heyetine katılım sağlayan ihracatçı firmalarımız ile Kazakistan’da faaliyet gösteren çok sayıda iş insanı katıldı.

Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Temir Sariyev, Türkiye ile ticari ve ekonomik iş birliğinin aktif bir şekilde geliştiğini ifade ederek, "Türk iş dünyası; Kırgızistan'da her alanda iş birliği göstererek aktif olarak çalışıyor." dedi.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, “İhracatımızı artırmak ve Türkiye markasını tanıtmak için buradayız, "Kırgızistan'ı takip ediyoruz. Hazırlığımızı çok iyi yaptık. Çok güzel bir ticari işbirliği bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Kazakistan Milli Yatırımlar Ajansı Müdür Yardımcısı Nuradil Bayasov ise Kazakistan’ın yatırım potansiyellerine ilişkin yaptığı sunum ile iş forumu katılımcılarını bilgilendirdi.

İş forumunun ardından yapı-inşaat sektöründe faaliyet gösteren 17 ihracatçı firmamız, Kırgızistan'daki alıcı firmalarla iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Yapı-İnşaat sektörünün ihracatını artırmak, ihracat pazarlarını genişletmek ve pazar payını artırmak amacıyla düzenlenen ticaret heyeti kapsamında, 17 ihracatçı firmamız Kazakistan’da ve Kırgızistan’da faaliyet gösteren 200’e yakın firma ile 500’ü aşkın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

 
Dış ticaret haddi Ocak ayında 3,8 puan arttı
 
86 düzensiz göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dış ticaret haddi Ocak ayında 3,8 puan arttı
2022 yılı Ocak ayında 76,4 olarak elde edilmiş olan dış ticaret haddi, ...
TCMB Yılsonu enflasyon beklentisini açıkladı
Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) ...
TOKİ’den Erzurum'da arsa satışı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...
 
Erzurum’un 5. Bölge payı yüzde 8 oldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - 16 ilin yer aldığı bölgede Erzurum’un teşvikli ...
Erzurum vergi tahsilatında ilk sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk iki ayında tahakkuk ...
Konut fiyat endeksi açıklandı
Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 6,9 oranında artan KFE, bir önceki ...
 
TOGG Erzurum’da teslimat noktası açacak
Togg, İstanbul, Ankara, Bursa-Gemlik, İzmir, Adana, Samsun, Diyarbakır, ...
Tarım-ÜFE yıllık yüzde 127,56 arttı
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 127,56, aylık yüzde 6,58 arttı.
Erzurum konut satış verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da ay içinde 587 konutun el değiştirdiği ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva