KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ahıskalı Türklerin Üzümlü’ye iskanlı göçü 10. yılında
Ahıskalı Türklerin Üzümlü’ye iskanlı göçü 10. yılında
Cumhuriyeti Kuran Şehirlerden ortak hafıza vurgusu
Cumhuriyeti Kuran Şehirlerden ortak hafıza vurgusu
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 3 - Ümraniyespor: 1
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 3 - Ümraniyespor: 1
Erdoğan: 'Asrın seferberliğini başlattık'
Erdoğan: 'Asrın seferberliğini başlattık'
Aydemir’den 89 yıllık hasret vurgusu
Aydemir’den 89 yıllık hasret vurgusu
HABERLER>EKONOMİ
29 Aralık 2025 Pazartesi - 13:49

DAP Bölgesi’ne 12 yılda 13,4 milyar TL destek

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen düzenlediği basın toplantısında DAP’ın yaptığı çalışmaları anlattı.

DAP Bölgesi’ne 12 yılda 13,4 milyar TL destek

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen düzenlediği basın toplantısında DAP’ın yaptığı çalışmaları anlattı.
Prof. Dr. Demirdöğen, yaptığı değerlendirme toplantısında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından 2013-2025 yılları arasında DAP Bölgesi’ndeki 15 ilde hayata geçirilen projelere 13 milyar 433 milyon 929 bin 693 TL ödenek aktarıldı.
Tarım, eğitim, kültür, enerji ve imalat sektörlerinde uygulanan 2.086 proje ile bölgenin üretim kapasitesi artırılırken, yaşam kalitesi ve beşerî sermaye güçlendirildi. Desteklerin yüzde 81’i tarım ve kırsal kalkınmaya, yüzde 9’u beşerî ve sosyal kalkınmaya, yüzde 10’u ise diğer alanlara yönlendirildi.
Bu süreçte binlerce kilometre sulama kanalı inşa edilirken, meralar iyileştirildi, hayvancılık ve bitkisel üretim altyapısı güçlendirildi. Eğitim ve kültür alanında ise kütüphaneler, kültürel miras projeleri ve sosyal yaşamı destekleyen yatırımlar hayata geçirildi.
DAP İdaresi, 2025 yılında da 15 ilde 78 projeye 525 milyon TL destek sağlayarak bölgesel kalkınma çalışmalarını sürdürdü.
DAP Bölgesi’nde Tarım ve Hayvancılığa Güçlü Destek
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi, 2024-2028 DAP Eylem Planı kapsamında tarım, hayvancılık, eğitim ve kültür alanlarında çok sayıda projeyi hayata geçirdi.
Sulama projeleri kapsamında 26 proje ile 41 bin 979 dekar tarım arazisinin suya kavuşturulması hedeflenirken, 29,81 kilometre açık kanal ve 47,38 kilometre kapalı kanal inşa edildi.
Bitkisel üretimde 18 proje kapsamında 691 modern tarım makinesi üreticilere teslim edildi, 19 sera kuruldu, 1.948 çiftçiye 478 bin 600 kilogram tohum dağıtıldı ve 321 dekar kapama meyve bahçesi tesis edildi.
Hayvancılık alanında yürütülen 19 proje ile ahır, ağıl, hayvan pazarı, kesimhane ve arıcılık tesisleri kuruldu. Üreticilere 200 süt soğutma tankı, 30 seyyar çoban evi ve çeşitli ekipmanlar sağlandı.
Eğitim ve kültür alanında ise 15 proje kapsamında kütüphaneler, atölyeler, köy okulu onarımı ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, yapılan yatırımların bölgenin tarımsal üretimini ve kırsal kalkınmasını güçlendirdiğini belirtti.
Demirdöğen, toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

 
'Mücadelemizi kararlı bir şekilde devam ettireceğiz'
 
Kış geldi: Grip mi, soğuk algınlığı mı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi, 2024 açıklandı
Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi (BSGP) 2024 çalışması; Türkiye'nin çeşitli ...
Cumhuriyeti Kuran Şehirlerden ortak hafıza vurgusu
"Cumhuriyeti Kuran Şehirler Buluşması" kapsamında düzenlenen akşam yemeği, ...
Bitkisel üretim bir önceki yıla göre azaldı
Üretim miktarları, 2025 yılında bir önceki yıla göre tarla ürünleri olan ...
 
Yılmaz: 'Enflasyonda 20'li rakamları göreceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "İnşallah bu yılı 30 civarında ...
Sektörel Enflasyon Beklentileri raporu açıklandı
Aralık ayında 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri bir önceki aya ...
2025 yılı Gelir Dağılımı İstatistikleri açıklandı
En yüksek eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine sahip yüzde 20'lik ...
 
Gıdada kırmızı et sektörü gündemi
Erzurum'da kırmızı et sektörü temsilcileri bir araya geldi, sektörün mevcut durumu konuşuldu.
SGK İşveren Prim Desteği güncellendi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "İşverenlerin istihdam ...
Palandöken: Perakende yasası çıkmalı
Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva