Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
5 Mayıs 2016 Perşembe - 14:33

Cumhurbaşkanı’ndan 2023 vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılıklarında en küçük bir eksilme, en küçük bir gerilemenin söz konusu olmadığı vurgusunda bulundu

Cumhurbaşkanı’ndan 2023 vurgusu

25. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “DAEŞ, en büyük zayiatı Kilis’e yaptığı operasyonlarda vermiştir ve buna devam ederse onlar daha çok zayiat verecektir. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz, başaramayacaklar. Türkiye hem tüm terör örgütleriyle mücadele edecek, hem de kendi politikalarını hayata geçirecek güce ve kararlılığa sahiptir. Bundan endişeniz olmasın” dedi.

16 İLİN MUHTARLARI KÜLLİYEDEYDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25’incisi düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda, Türkiye’nin 16 ilinden mahalle ve köy muhtarı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Amasya, Ankara, Antalya, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Nevşehir ve Niğde’den gelen 400’ü aşkın köy ve mahalle muhtarı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen öğle yemeğinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri olarak ağırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, verilen öğle yemeği öncesinde muhtarlara hitaben bir konuşma yaptı.

“HAYATIMIZ BOYUNCA MİLLET İÇİN VE MİLLETLE BİRLİKTE SİYASET YAPTIK”

Muhtarlarla gerçekleştirdiği buluşmaların, hasret gidermeye ve memleket meselelerini görüşmeye imkân verdiğini; ancak bu toplantıların kimilerini rahatsız ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her ne kadar, kendilerini ülkenin yegâne sahibi olarak görenler, bu durumu kabullenemiyor olsa da, bizim için bu buluşmalar çok değerlidir. Çünkü biz, hayatımız boyunca millet için ve milletle birlikte siyaset yaptık. Bugüne kadar, Allah’ın rızasını ve insanımızın gönlünü kazanmak dışında hiçbir mükâfat beklemeden çalıştık. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmayı sürdüreceğiz. Hesabilik değil, hasbilik bizim en önemli vasfımız, sıfatımız olmalıdır diyorum. Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız, belediye başkanı da olsanız, milletvekili de, bakan da, başbakan da, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır ” diye konuştu.

“HEDEFLERİNİZİN NELER OLDUĞUNU UNUTMAYIN”

Hizmet için değil, makam için çalışanların baştan kaybettiğini, Türkiye’nin hizmet niyetiyle çalışan kadrolara sahip olduğu dönemlerde tarihî atılımlar yaptığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları söyledi: “Buna karşılık, sadece kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler, Türkiye’nin birikimini artırmak şöyle dursun, mevcudu da heba etmişlerdir. Milletimiz her iki örneği de gördüğü, yaşadığı için, karşısına çıkanların notunu hemen ve isabetle vermektedir. Mahallesinde ve köyünde yaşayanların gönlünü kazanamamış muhtarın durumuyla, milletinin desteğini elde edememiş Cumhurbaşkanının bir farkı yoktur. Her ikisinin de sonu hüsran olmaya mahkûmdur. Buna karşılık mahallelisinin, köyünün, köylüsün tam desteğini elde eden bir muhtarı nasıl kimse yıkamazsa, seçimle gelinen diğer hizmet makamındakilerin tamamı da aynı güce ve güvene sahiptir. Önemli olan, bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizin neler olduğunu unutmamanızdır.”

SAVUNMA SANAYİNDE YAPILAN ATILIMLAR

Geçtiğimiz Cumartesi günü katıldığı Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Anadolu’nun inşasına başlanması törenine atıfta bulunarak, Türkiye’nin ilk uçak gemisi olacak bu gemiye, aslında yarım asır önce sahip olunması gerekirken inşasına ancak bugün başlanabildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde, savunma sanayi sektörü ve bu alandaki araştırma-geliştirme çalışmalarını kişisel himayesi altına aldığını hatırlattı ve ekledi: “Geriye dönüp baktığımda, bu alana ayırdığımız kaynakla aslında, en karlı, en verimli yatırımı yaptığımızı memnuniyetle müşahede ediyorum. Çünkü bizim dışarıdan sadece belirli bir süre kullanmak üzere alacağımız ürünlerin fiyatına, bunları istediğimiz kadar üretecek tesislere, imkânlara sahip olduk.”

ATAK HELİKOPTERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu anda hizmet veren yerli ATAK helikopterini, seri üretimine başlanan ALTAY tankını, 2’si seyir halinde olan ve 3’üncüsü inşa edilen MİLGEM savaş gemilerini, inşasına başlanan Amfibi Hücum Gemisini, testleri tamamlanıp seri üretime geçmeye hazırlanan HÜRKUŞ uçağını, askerlere dağıtımına başlanan millî piyade tüfeğini, yerli roket, füze ve insansız silahlı ve silahsız hava araçlarını, savunma sanayiinde yapılan bu çalışmalara örnek olarak gösterdi ve “Bu alanda yapılan o kadar çok çalışma, yürütülen proje var ki, üzerinde konuşmaya kalksak, değil saatler, günler yetmez. Tüm bu gayretlerimiz sayesinde, bugün savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı yüzde 80’den yüzde 40 seviyesine indirdik. Hedef bunu adeta sıfırlamak… Çünkü bağımlılıktan kurtulduğunuz anda caydırıcı olursunuz. Eğer bağımlılığınız devam ederse, birileri sizi sürekli tehdit eder. İnşallah bunları başaracağız” dedi.

“KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPTIĞIMIZ YERLERDE BAŞARILI OLDUK”

Türkiye’nin, kendi sorunlarını kendi çözmek zorunda olduğunu, hangi işinin çözümünü başkalarına havale ettiyse, o işin kendisine ayak bağı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kut’ül Amare Zaferi’ni örnek göstererek, “Osmanlı ordusu, Balkan hezimetinin ardından, tamamen kendi iradesiyle hızla yeniden toparlanıp teşkilatlanmasını, teçhizatını tahkim etmiştir. Şayet böyle olmasaydı, Birinci Dünya Savaşı’ndaki zaferlerimizin hiçbirini kazanamazdık. Çanakkale Savaşı da, Kutül Amare Kuşatması da, Kanal Seferi ve Gazze Savunması da, ardından gelen Kurtuluş Savaşı’mız da, bu silkinişin, bu yeniden dirilişin eseridir” ifadelerini kullandı.

“İşte biz de kendi işimizi kendimiz yaptığımız yerlerde başarılı olduk, meseleyi başkalarına havale ettiğimiz konularda da geri kaldık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şöyle dedi: “Evet, biz tarihimizden ibret alıyor ve eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bunun için terörle mücadelemizi, teknolojisiyle, istihbaratıyla, stratejisiyle kendimiz yürütüyoruz. Bölgemizdeki sorunların çözümünde kendi inisiyatiflerimizi ortaya koyuyoruz. Ekonomide, IMF reçetelerini bir kenara bırakıp kendi kalkınma modelimizi uygulamaya geçirdik. Şu anda bizim IMF ile sıkıntımız var mı? Yok.”

“TARİHİMİZDEN İBRET ALIYOR VE EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Birçok alanda diğer ülkelerle ortak hareket edilmesi gereken noktaların olduğunu unutmadıklarını, bununla birlikte toptancı bir anlayışla meseleyi birilerine havale etme kolaycılığına da kaçmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin müttefikleri ile ilişkilerini gözettiklerini, gerektiğinde sorunları müttefiklerle tartıştıklarını; ancak kendi projelerine öncelik verdiklerini dile getirdi ve şunları kaydetti: “Hiç şüphesiz, Kutü’l Amare savaşının üzerinden geçen bir asra rağmen, işgal kuvvetlerinin İstanbul’daki bürolarına astıkları ‘Kut’u unutma!’ tabelasını gönüllerinde hâlâ muhafaza edenler var. İşte biz bütün bunları, bu işleri onlara rağmen yapıyoruz. Onlar nasıl Kut’u unutmadılarsa, biz de yeni nesillere sadece Kut’u değil, tüm tarihimizi unutturmamak için, her gün daha çok çalışacağız. Elde ettiğimiz her başarı, bizi tarihe gömmek isteyenlere en büyük cevabımızdır.”

ŞANLI GEÇMİŞ

Sahip olunan şanlı geçmişin ve birikimin, yeni nesillere en iyi şekilde öğretilememesi sorununa değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmiş bilinmediği için karşılaşılan sorunlarda ne yapılması gerektiğinin kestirilemediğini, asıl fotoğraf görülmeyince küçük sorunların büyükmüş gibi göründüğünü söyledi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ASIL CESARETLENDİREN VE YAŞATAN ARKASINDAKİ KARANLIK DESTEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör eylemleri, bunlardan biridir. Canlı bomba saldırıları, bunlardan biridir. Paralel yapının ihanetleri, bunlardan biridir. Hâlbuki sadece geçtiğimiz yüzyılda, topraklarının 6’da birinden fazlasını kaybederek, 780 bin kilometrekareye inen Türkiye için, bunlar olağanüstü meseleler değildir. Tabii ki şu gerçeğin farkındayız. Karşımızdaki terör örgütü, sadece eli silahlı 5-10 bin militandan oluşmuyor. Bu örgütü asıl cesaretlendiren ve yaşatan arkasındaki karanlık destektir. Hep söylüyorum; o ‘üst akıl’dır. Paralel yapı, yıllarca sırtından beslendiği bu millete ihanet ederek, başka mahfillerin operasyon aracı haline dönüşmüştür. Türkiye’yi ısrarla terör örgütlerini destekleyen bir ülke olarak göstermeye çalışanları kimlerin teşvik ettiği gayet açıktır. Dokunulmazlık görüşmelerinden terör örgütünün marşını söyleyerek çıkan sözüm ona milletvekillerinin de, onları birer kahraman edasıyla haberlerine taşıyan medya kuruluşlarının da iplerinin nereye uzandığı malumdur.”

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda TBMM’deki oturumlarda ve komisyonlarda yaşananlara da yer vererek, şu açıklamalarda bulundu: “Oraları adeta işgal kuvvetleri gibi kalkıp işgal etmeye ve oralarda danışmanlarına varıncaya kadar bu tür eylemleri yapma girişiminde bulundular. Hâlbuki orada komisyon başkanı isteseydi, oraya ne medyayı sokardı, ne de bu danışmanları sokardı, sadece komisyon üyeleriyle toplantıları yapabilirdi. Ama onlara özgürlük adına böyle bir alan açtı. Ama onlar bu alanı, kendilerine verilen bu fırsatı, maalesef kalkıp da usulüne uygun şekilde kullanmadılar ve bu millete gerçekten çok çok üzüntü verecek bir tabloyu orada sergilediler. Bu millet buna layık değil, millet bu tür görüntülere layık değil. Bunlar da bu milletin temsilcisi olmaya layık değil.”

Türkiye’nin, demokratik bir hukuk devleti olması sebebiyle, bu meseleleri usulüne göre çözmenin gayreti içinde olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada başka hiçbir ülkenin gösteremeyeceği hoşgörüyü, esnekliği, sabrı ortaya koyarak, her bakımdan örnek bir mücadele yürüttüklerini kaydetti.

“BATI ÜLKELERİNDEKİ HAK İHLALLERİNDEN, DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADINA ENDİŞELİYİM”

“Geçmişlerinde ırkçılıktan soykırıma ve sömürgeciliğe kadar her türlü ayıbın izlerini taşıyanların, Türkiye’nin yürüttüğü bu mücadeleye edecek tek bir sözleri dahi olamaz” eleştirisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelere yer verdi: “Türkiye’yi demokrasi, hak, özgürlükler gibi konularda sorguya çekenlerin en küçük bir tehdit karşısında nasıl bu kavramları askıya aldıklarını gördük, görüyoruz. Gezi olaylarında bize gösteri ve ifade hakkı nutukları çekenler, masum teşebbüsleri dahi orantısız bir sertlikle bastırma yoluna gidiyorlar, Batının hangi ülkesine bakarsanız bakın oralarda bunu görürsünüz. İşte İsveç’te bakanlık makamına gelmiş olan bir Müslümana yapılanı gördünüz ve sonunda Bakanlıktan istifa etmek durumunda kaldı. Aynı şekilde yine bir bayan milletvekiline İsveç’te yapılanı gördünüz. Hani sizde hak vardı, hani özgürlükler vardı, ne oldu, niye bunları yaptınız? Halkın oylarıyla gelmiş olan bu insanlara niçin bu saygısızlığı yaptınız? Açıkçası ben Batı ülkelerine giderek daha sıkça karşılaşmaya başladığımız bu görüntülerden, bu hak ihlallerinden, demokrasi ve özgürlükler adına endişeliyim. İnsan hakları örgütlerini, medya kuruluşlarını, yazarları, akademisyenleri, parlamentoların duyarlı üyelerini bu vahim durum karşısında ben harekete geçmeye davet ediyorum. Türkiye olarak kendilerine her türlü desteği vereceğimizden emin olsunlar. Terör örgütlerinin giderek küreselleşen bütün bu tehditleri karşısında tüm ülkelerin en az Türkiye kadar dayanaklı, dirençli olmayı öğrenmeleri gerekiyor, aksi takdirde dünya herkes için yaşanması zorlaşan bir yer haline dönüşecektir.”

“KİLİS’E YAPILAN HER SALDIRIYA MİSLİYLE KARŞILIK VERİLİYOR”

DAEŞ terör örgütünce Suriye tarafından Kilis’e yapılan taciz atışlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu saldırılarda hayatlarını kaybeden vatandaşlar ve Suriyeli misafirler için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Kilis’e yapılan her saldırıya misliyle karşılık verildiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaları yaptı: “Ben Kilis’teki tüm kardeşlerimin, vatandaşlarımın bu olaylar karşısındaki sabrını da takdirle karşılıyorum. Bir mücadelenin içerisinden geçiyoruz, sıkıntı şüphesiz ki büyük. Sizler ki bütün oradaki muhacir kardeşlerimize bir ensar olarak başından beri elinizden gelen her türlü desteği verdiniz, bunlar karşılıksız kalmayacaktır. Ve Türkiye’nin topraklarına ve vatandaşlarına yönelik hiçbir saldırıyı, şunu iyi biliniz ki, karşılıksız bırakmadık, bırakmayacağız. DAEŞ, en büyük zayiatı Kilis’e yaptığı bu tür operasyonlarda vermiştir ve buna devam ederse onlar daha çok zayiat verecektir. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tacizlerinin gerisindeki niyetleri biz çok iyi biliyoruz. Şundan emin olunuz, başaramayacaklar. Türkiye hem tüm terör örgütleriyle mücadele edecek, hem de kendi politikalarını hayata geçirecek güce ve kararlılığa sahiptir, bundan endişeniz olmasın.”

“İNANCIMIZA VE TARİHİMİZE SALDIRARAK, HAYAT DAMARLARIMIZI KESMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Türkiye’nin bugün ortaya koyduğu vakur duruşun arkasında güçlü bir tarihî birikim bulunduğuna, milletin ve ülkenin omurgasını teşkil eden değerlere saldırıp da iflah olan kimsenin olmadığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunus’un ilahisini, Hacı Bektaş’ın selamını, Süleyman Çelebi’nin mevlidini, Itri’nin tekbirini, Mehmet Akif’in özlemini, Necip Fazıl’ın öfkesini kalbiyle hissetmeyenlerin, bu toprakları da, onun üzerinde yaşayan insanları anlamayacağını kaydetti ve “Canlı bomba olup masum insanların hayatlarına kastedenler de, patlayıcı dolu çukurlarıyla mahallelerimizi harap edenler de, Meclisi terörize eden de bu kutlu pınardan nasibini alamamış olanlardır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin; inançlarından ve geçmişinden kopartılıp kişiliksiz bir ülke haline getirmek istendiğini fakat başarılamadığını, milletin meşrep ve köken farklılığı üzerinden birbiriyle çatıştırılmaya çalışıldığını fakat istenen neticenin elde edilemediğini, ülkenin geri kalmışlıkla, fakirlikle, bağımlılıkla terbiye edilmeye çalışıldığını ama sonuç alınamadığını dile getirdi.

Bu yöntemlerin karması yeni bir oyun olan terörün devreye sokulduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnancımıza, tarihimize saldırarak hayat damarlarımızı kesmeye çalışıyorlar. Ekonomimizi hedef alarak bizi tedip etmenin hesabını yapıyorlar. Bölgemizdeki tüm insani sorunları tek başına ülkemize ciro ederek bizi ağır bir imtihana tabi tutuyorlar. Ama emin olun yine başaramayacaklar” sözlerine yer verdi.

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin, silahları ve bombalarıyla birlikte teröristleri açtıkları çukurlara gömerek mahalle ve ilçelerde sükûnu sağladıklarını, çalışmaların 1 il ve 11 ilçede yoğun bir şekilde devam ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, zaman zaman canlı bombaların patladığı oluyor. Ama aynı dönemde bu teşebbüslerin 50 tanesi, 100 tanesi de engelleniyor. Kendi ülkelerine, kendi milletlerine zarar vermek için, iplerini başkalarının ellerine teslim edenlerin foyaları birer birer ortaya dökülüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılıklarında en küçük bir eksilme, en küçük bir gerilemenin söz konusu olmadığı vurgusunda bulunarak, “2002 yılı Türkiye’sine bakan birinin, bugünkü Türkiye’yi hayal dahi etmesi mümkün değildi. Bugün 2023 hedeflerimize ulaşma konusunda çok daha fazla ümitvar olmamızı sağlayacak bir yerde bulunuyoruz, bunu da özellikle bilmenizi istiyorum. Bunun için yeni anayasa ve başkanlık sistemi başta olmak üzere milletimizin beklentisi olan çalışmaları bir an önce hayata geçirmeliyiz. Büyük altyapı projelerimizi kararlılıkla ve takvimine uygun şekilde sürdürmeliyiz” şeklinde konuştu.

“İNŞALLAH HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE’NİN İNŞASI SÜRECİNDEYİZ”

“Yalan ve fitne çarkı durmaksızın dönse de, Türkiye aksakallı dedelerimizin, ak saçlı ninelerimizin gözyaşları eşliğindeki duaları sayesinde dimdik ayakta durmaya devam edecektir, hiç endişeniz olmasın” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz önce Allah’a, sonra milletimize güveniyoruz. Sırtını terör örgütüne yaslayanların, sırtını şu veya bu devlete dayayanların asla anlamadıkları ve anlayamayacakları bir şey varsa, o da milletimizin zorluklar karşısında neler yapabileceğidir. Birinci Dünya Savaşında bunu anlayamayanlar 3-4 milyonluk ordularıyla bizi boğmaya çalıştılar, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna vesile oldular. Şimdi de inşallah hep birlikte yeni Türkiye’nin inşası sürecindeyiz. Önümüzü kesmek için kurdukları tuzaklar inşallah önümüze yeni ve daha büyük yollar çıkartacaktır. Allah bes, baki heves.”

Konuşmasının sonunda muhtarlara hitaben, “Sizler muhtarsınız, mahallenizin, köyünüzün adeta cumhurbaşkanısınız. Durmak yok, yola devam, çok çalışacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız, kardeş olacağız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini; muhtarlardan mahalle ve köylerindeki vatandaşlara sevgi, saygı ve muhabbetlerini iletmelerini isteyerek tamamladı.

 

 
Sekmen: “Herkesin emeği var”
 
Aydemir: ‘HDP Paradoks içinde’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi karar
TBMM Anayasa Komisyonu’nda, Anayasa'nın dokunulmazlık maddesinde değişiklik ...
Miraç Kandili Mübarek olsun
Tüm okurlarımızın Miraç Kandilini tebrik eder, Hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.
‘İzin vermeyeceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yoksulluk, kan, gözyaşı ve acı asla bu toprakların, ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan tarihi vurgu
İnsanlığın karşı karşıya bulunduğu terör tehdidinin herkese yönelik olduğunu ...
Ala: “Tarihimizi Unutturmak İstediler”
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bu ülkede bir dönem tarihimizi unutturmak ...
Demiryolu ulaşımında tarihi süreç
“Avrupa-Kafkasya- Asya Ulaşım Koridorları ve Türkiye’nin Artan Önemi” ...
 
Erzurum’a özel yaklaşım
Milletvekili İbrahim Aydemir, Sağlık Bakanlığınca tüm ülkede bin bisiklet ...
‘Şehitlerimizin Aileleri bize emanettir’
Şehit ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için atılan adımlara da ...
Ünüvar: “Azerbaycan’ın acısını paylaşıyoruz”
Ünüvar, Bakü’de, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Asadov’a başsağlığı dileklerini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva