Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SPOR
6 Ağustos 2014 Çarşamba - 11:06

CURLING GENÇLERİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Erzurum’da 2011 yılında düzenlenen 25.

CURLING  GENÇLERİN HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Erzurum’da 2011 yılında düzenlenen 25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) sırasında sokakta mendil satarken, ayakkabı boyacılığı yaparken tanıştıkları curling sporu gecekondu mahallesinde yaşayan birçok gencin hayatını değiştirdi.
Adeta ‘Süpür’ filminin gerçek olduğu Erzurum’da sokakta çalışan çocuklar, hiç bilmedikleri bir spor sayesinde başarıyı yakalayarak milli takıma kadar yükseldi. Türkiye’de yalnızca Erzurum’da bulunan Curling Arena Salonu'nda bugünlerde milli takım seçmeleri hız aldı. Çin Curling takımı ile Dünya şampiyonluğu ve UNIVERSIADE şampiyonluğu kazanan Kanadalı Teknik Direktör Daniel Rafael’in A Milli Curling Takımı’nın başına getirilmesiyle sporcular hummalı bir çalışmaya koyuldu. Erzurum’un Yakutiye ilçesinde gecekonduların bulunduğu Dağ Mahallesi'nde yaşayıp büyüyen ve aile ekonomisine katkıda bulunmak için sokaklarda mendil satıp, ayakkabı boyacılığı yapan gençlerin curling sporuyla A Milli Takım’a uzanan başarı öyküleri dikkat çekti. Sokakta çalışırken kentte 2011 yılında düzenlenen UNIVERSIDE oyunlarında izlemek için gittikleri salonda anlam veremedikleri spor, gençlerin şimdilerde vazgeçilmez uğraşları oldu.
Hiç bilmediği ve ilk izlediğinde anlam veremediği curlingle 2011 yılında tanışan ve daha sonra 19 yaşındaki junior kategorisinde Milli Takım kaptanı olan Uğurcan Karagöz, milli takıma kadar uzanan başarı öyküsünü şöyle anlattı:
“2011 yılında Erzurum’da bizim mahallede bulunan spor salonunda curling yarışları yapılıyordu. Ben o sıralar çalışıyordum. Sokaklarda ayakkabı boyacılığı ve mendil satıyordum. Arkadaşlarla bir gün gelip curling müsabakalarını izledik. O zaman hiç anlam veremedim. ‘Taşı buzda yuvarlıyorlar. Taşlar birbirine çarpıyor. Bu nasıl spor’ dedim. Daha sonra mahalledeki birçok gençle birlikte bende heves ettim. Bir gün seçmeler yapıldığını duydum ve bende gidip müracaat ettim, seçildim. Daha sonra curlingi çok sevdik. Curlingle birlikte hayatım tamamıyla değişti. Hiç bilmediğim bir sporla üniversiteli oldum. Milli Takıma kadar yükseldim. Şimdide junior’da Milli Takımın kaptanıyım. Finlandiya’da ülkemizi temsil ettik. A Milli Takım’a seçilmek için mücadele veriyoruz.”
Yaşadığı mahallede özellikle genç kızların sosyal ve sportif faaliyetlerinin çok dar olduğunu, curlingle tanışmasının ardından hayatının tamamen değiştiğini belirten Sema Konuksever (19) ise, “Ailemin desteğiyle başladığım curling benim yaşam tarzımı tamamıyla değiştirdi. Başarısızlıktan başarıya doğru yol almamıza vesile oldu. Hiçbir aktivitemiz yokken curling hayıtımızın anlamı oldu. Milli Takım çalışmamızı sürdürüyoruz. Ülkemizi yurt dışında, şampiyonalarda temsil etmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.
“Curlingle birlikte tabiri caizse bataklıktan kurtularak sporun güzelliğini buldular” diyen yardımcı antrenör, Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksek Okulu Bölümü öğretim görevlilerinden Fatih Ağduman, “Bakanlığın, federasyonun, Gençlik Hizmetler İl Müdürlüğü’nün katkı ve destekleriyle bu gençlerimiz artık birer başarılı sporcu oldular. Kırsalda hiçbir faaliyetleri olmayıp, aralarında sokakta çalışan çocuklarımız Milli Takıma kadar yükseldiler. Kanadalı antrenör Daniel Rafael ile amacımız bu yıl A grubuna çıkıp, 2015 Dünya Şampiyonası'na katılım hakkı kazanabilmek ve daha sonra Dünya Şampiyonası'na katıldığımız takdirde 2018 Kore Olimpiyatları'na ya direkt katılma ya da ön eleme oynama şansı yakalayabilmek” dedi.

 
ERZURUMDA KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
 
SEKMENDEN SAVAŞ AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HANCI’YA ÇİÇEKLİ KARŞILAMA
İsviçre’de yapılan Okçuluk Avrupa Şampiyonası’nda Mix’te altın madalya, ...
FENERBAHÇELİ ESKİ FUTBOLCULAR VAN’DA
Fenerbahçe’nin eski futbolcuları, kulüpleri tarafından Van'da açılan ücretsiz ...
ŞENKAYADA FESTİVAL ETKİNLİĞİ
Bu yıl 11'incisi düzenlenen Şenkaya Kaymakamlığı, Şenkaya Belediyesi, ...
 
SAMSUNSPOR’UN ERZURUM KAMPI
Samsunspor'un Erzurum Palandöken’deki sezon öncesi hazırlık kampı tüm hızıyla sürüyor.
FUTBOLUN YENİ MERKEZİ ERZURUM
Kış sporlarına ev sahipliği yapan Erzurum artık yaz aylarında da futbolun ...
VOLEYBOLDA BAYAN MİLLİ TAKIMI RUSYA'YI YENDİ
Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 2014 FIVB Dünya Bayanlar Grand ...
 
12 GENÇ ADAM, AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU
Ay yıldızlılar, FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın final ...
3X3 KADIN BASKETBOL MİLLİ TAKIMI AVRUPA’DA KENDİNİ GÖSTERDİ
3x3 Kadın Basketbol Takımı, Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen FIBA ...
RAHVAN AT YARIŞLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Ardahan Belediyesi ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun ortaklaşa ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva