Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
AK Parti’de kamp takvimi açıklandı
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan ekonomiyi değerlendirdi
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Erdoğan, Balkanlarda en çok beğenilen lider oldu
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 35 bin 223'e yükseldi
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
Işıkhan: 'Temmuz’u bekleyelim'
HABERLER>SÄ°YASET
22 Şubat 2012 Çarşamba - 06:15

CHP'den Erzurum çıkarması

Erzurum'un Tortum ilçesi'ne bağlı Bağbaşı Beldesi'nde yaptırılacak hidroelektrik santrallerine (HES) karşı gerçekleştirilen eylemlere katıldığı gerekçesiyle hakkında 3 ayrı suçtan 9 yıl hapis istenen Leyla Yalçınkaya'ya CHP'li milletvekilleri destek çıktı.

CHP den Erzurum çıkarması

Erzurum'un Tortum ilçesi'ne bağlı Bağbaşı Beldesi'nde yaptırılacak hidroelektrik santrallerine (HES) karşı gerçekleştirilen eylemlere katıldığı gerekçesiyle hakkında 3 ayrı suçtan 9 yıl hapis istenen Leyla Yalçınkaya'ya CHP'li milletvekilleri destek çıktı.
Leyla Yalçınkaya'nın Jandarma Er Abdullah Teke'ye hakaretten Tortum Sulh Ceza Mahkemesi'nde bugün hakim karşısına çıkacağı davayı izlemek için Erzurum'a gelen CHP Milletvekilleri Melda Onur, Serdar Soydan, Emre Köprülü ve Veli Ağbaba, devletin bir çocuğun üzerine yüklenmesine şahit olduklarını söyledi.
YALÇINKAYA’YA DESTEK
3 ayrı suçtan hakkında dava açılan Leyla Yalçınkaya'ya destek olmak için Erzurum'a gelen CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ile Malatya Milletvekili Veli Ağbaba CHP Erzurum İl Başkanlığı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, bir çocuğun üzerine devletin yüklenmesine tanık olduklarını belirterek şunları söyledi. Bu çocuk ve ailesinin yaptığı tek şey yaşam hakkını savunmaktı. Tortum, sadece enerjiyle var olabilecek bir yer değil. Tarımıyla, yurt dışına yaptığı ihracatla, çevrenin soluk alabileceği bir yer olarak öne çıkıyor. Kaybedilmemesi gereken bir yer. Orada yapılacak çok düşük ölçekli 3 HES'in getireceği doğal felaketi o yörenin köylüsü önceden hissederek kendi yaşam hakkını savunmaya çalıştı. Biz bu davada Leyla'nın yanında durmaya devam edeceğiz. Ben iddia edildiği gibi Leyla'nın o hakaretleri yaptığına inanmıyorum. Askeri taşladığına da inanmıyorum. Velevki sayın Başbakan'ın dediği gibi yapmıştır. Olabilir. Kadınların yerlerde sürüklendiği ortamda meşru müdafa, savunma vardır. Bunun karşılığı 9 yıl isteyen savcının biraz insaflı davranmasını isterdim.
SOYDAN’IN AÇIKLAMASI
Leyla hakkında açılan davanın bir onur davası haline dönüştüğünü belirten Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan da, 17 yaşındaki Leyla ve 83 yaşındaki Nafiye Nine'nin geleceklerine sahip çıkma mücadelesi verdiklerini söyledi. Bölgeye kurulacak 3 HES'in, getirisinden çok götürüsünün fazla olacağını savunan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, 20 bin kişinin etkileneceğini ifade etti. Leyla ile Nafiye ninenin Erzurum ve Tortum'un geleceğine sahip çıktığını kaydeden Köprülü, Onlar Erzurum'un yiğit insanlarıdır. O yiğit insanların yanında olduğumuzu göstermek için buradayız dedi.
Leyla Yalçınkaya hakkında açılan davayı anormal olarak görmediğini belirten Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise konuşmasında şunları ifade etti Türkiye'de cezaya göre suç yaratılıyor. Bunun örnekleri çok. Cebinde yumurta taşıdığı için her yumurtaya 44 ay hapis cezası yiyen çocuk, Grup Yorum bileti sattığı için örgüt üyeliğinden mahkum edilen gençler, poşu taktığı için 24 aydır cezaevinde kalan üniversite öğrencileri, parasız eğitim talebiyle pankart açtıkları için yıllarca cezaevinde kalan üniversite gençleri. Leyla'ya açılan bu dava onun için yadırganacak bir dava değil. Bu çivisi çıkmış adalet, kimi zaman Hopa'da kimi zaman Tortum'da karşımıza çıkıyor. Bunu yadırgamamak lazım. Aslında bu kararı verenler buradaki yargıçlar değil. Ankara'daki siyasi iradedir. Buna karşı her alanda mücadelemizi sürdüreceğimizi bilmenizi istiyorum.
CHP'li milletvekilleri basın açıklaması sonrasında duruşmayı izlemek üzere Tortum İlçesi'ne hareket etti.İHA

 
Valilikte atama
 
Yalçınkaya davası 10 nisana ertelendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlik Meclisinden ilk adım
Palandöken Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. Olağan Genel Kurulu’nu ...
Palandöken'de Gençlik Meclisi adımı
Palandöken İlçe Kent Konseyi Gençlik Meclisi 1. Genel Kurulunu, Sağlık ...
Meclisin gündemi yoğun
Erzurum’da 2012 yılı İl Özel İdaresi Bütçesi’ne konulan 70 bin TL ödenekle ...
 
Hocalı Katliamı için yasa teklifi
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, 26 Şubat 1992'de yaşanan Hocalı katliamının ...
Bulutlar'dan Güneş Buluşması
Güneş Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği yerel yönetimlerle istişare ...
Aksakal iddialı konuştu
Hafta sonu Erzurum’da yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi Yakutiye ...
 
SP'li gençler Erzurum'da buluştu
Saadet Partisi Gençlik Kolları 15. Bölge Toplantısı Erzurum’da yapıldı. ...
Küçükler 8 yılını anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, MEMUR-SEN Konfederasyonu’na ...
Öztürk yasa teklifi verdi
MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, TBMM Başkanlığına Afetler dolayısıyla ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva