Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
HABERLER>ASAYÄ°Ş
17 Şubat 2012 Cuma - 03:46

Bıçağa yasak geldi..

Erzurum'da asayiş olaylarının önüne geçilmesi ve kamu güvenliğinin korunabilmesi amacıyla, bıçak, kesici ve delici aletlerin taşınması yasaklandı.

Bıçağa yasak geldi..

Erzurum'da asayiş olaylarının önüne geçilmesi ve kamu güvenliğinin korunabilmesi amacıyla, bıçak, kesici ve delici aletlerin taşınması yasaklandı.
Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 1/c maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 4/1 ve 32. madde hükümlerine dayanılarak, kamu güvenliği ve kamu düzeninin korunması amacıyla kelebek tabir edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin, maksat dışı olarak taşınmasının yasaklandığı, buna uymayanlara idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
Kamu düzenini, genel asayiş ve güvenliğini önemli derecede etkileyen kelebek, sallama tabir edilen ve özel amaçlarla imal edilen bıçaklar ve benzeri aletlerin, maksat dışı kişi üzerinde ve çantalarında taşınması ile şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçların önlenmesi için karar alındığı ifade edildi.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:"Bu karar, Erzurum il sınırları içerisinde şahsa ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda kullanılan ve 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen kelebek tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen bıçakların ve benzeri aletlerin satılması, satın alınması, nakledilmesi, kişi üzerinde ve çantalarında maksat dışı taşınmasının yasaklanması ile bu düzenlemelere uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin düzenlemeleri kapsar. "
Alınan kararda geçen bıçak çeşitleri ise şöyle sıralandı:
"Bıçak: Bir sap ve çelik bölümden oluşan kesici aracı, (ekmek bıçakları, çakı bıçakları, satır tabir edilen kalın uçlu kasapların kullandığı enli bıçağı vb.) Kelebek bıçak: Paralel iki saplı katlanabilir çakı tabiri de kullanılan bıçak türüdür. Sallama: Sap kısmı dışında keskin yüzeyi 50 santimetreye yakın olan büyük ekmek bıçağıdır. Kesici alet: Bisturi neşter, falçata, jilet vb. gibi kesici nesneleri kapsar. Delici alet : Özel hazırlanmış tornavida, şiş vb. gibi delici nesnelerdir."
SERGİLEME YASAĞI, SATIŞA GETİRİLEN YASAKLAR
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen söz konusu bıçakların, il sınırları içerisinde; 2521 sayılı kanun hükümlerine göre ruhsatlandırılan işyerleri ile belediyelerce ruhsatlandırılan yerler dışında satışı ve sergilenmesinin yasaklandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"18 yaşından küçüklerin satın alması, taşıması ve bunlara satılması yasaktır. 18 yaşını dolduranların kesici, delici, bereleyici alet ve bıçakları park, meydan, cadde, sokak, okul önü, okul bahçesi ve çevresi, pazar yerleri, alışveriş merkezleri ve yerleri, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, toplu taşıma araçları, tüzel kişilere ait lokal ve benzeri yerler, açık ve kapalı yer toplantıları ile miting ve yürüyüşlerde üzerlerinde, çantalarında bulundurmaları veya taşımaları yasaktır. 6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen kesici, delici, bereleyici alet ve bıçaklar ile bir sanat ve mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunan veya ev gereçlerinden olan bıçak ve benzerlerinin nakilleri ve taşınmalarının, 'bavul, valiz takı veya çantalarında, çuval, bez torba veya ambalajlarında, araçların bagaj veya torpido gözlerinde ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şeklinin dışında' her ne surette olursa olsun taşınması yasaktır."
Alınan kararlara ve getirilen yasaklamalara riayet etmeyenler hakkında, fiilleri ayrıca bir suç oluşturmuyorsa 5442 sayılı kanunun 66. maddesi delaleti ile 5326 sayılı kabahatler kanununun 32. maddesinde öngörülen idari para cezasının uygulanacağı, 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 18. maddesi gereğince eşyaya el konulacağı vurgulandı.
Öte yandan Vali Sebahattin Öztürk, 23 Ocak 2012 günü Kış Sporları Festivali'nin tanıtım toplantısında, kentte bıçakla öldürme ve yaralama olaylarının sürekli artış gösterdiğine dikkat çekmişti. Vali Sebahattin Öztürk, 2012'nin ilk 1 ayında 3 kişinin öldüğü ve 16 kişinin de yaralandığına dikkat çekmişti.

 
Kaplanoğlu 2’inci sergisini açtı
 
Suçlu: Kalitesiz Kömür
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ERZURUMLU 22 Şubat 2012 Çarşamba 08:41

SYN VALİM ÇOK ÇOK GEÇ KALINMIŞ BİRŞEY

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçak kazıya suçüstü
Erzurum'da bir evin zemin katında kaçak kazı yapan 8 kişi suç üzeri yakalandı.
Tefeci operasyonunda 3 tutuklama
Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ...
Baba katillerine müebbet hapis
Erzurum'da 2007 yılında gayrimenkul zengini babalarını boğarak öldüren ...
 
5 öğrenci gözaltında
Erzurum'da 5 üniversite öğrencisi dün gece saatlerinde polisin düzenlediği ...
Tefeciler Erzurum’da yargılanacak
Iğdır'da düzenlenen tefecilik operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan 8'i Erzurum'a sevk edildi.
Tefeci operasyonunda 17 gözaltı
Iğdır polisinin aralarında Erzurum’un da bulunduğu 6 ilde eş zamanlı düzenlediği ...
 
'Üzerlerinden 60 bin TL çıktı'
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonda 9'u ölü ele ...
Aziziye'de Huzur Zirvesi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce Aziziye ilçesinde huzur toplantısı gerçekleştirildi.
Güneş’in cezası onaylandı
KCK operasyonu kapsamında 21 Ocak'tan beri tutuklu bulunan BDP'li Iğdır ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva