Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SÄ°YASET
16 Nisan 2010 Cuma - 08:52

BİNGÖL: ÖZAL'I UNUTMAYACAĞIZ

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Vahit Bingöl, Anavatan Partisi’nin kurucusu ve doğal lideri Turgut Özal’ı unutmayacaklarını, yerinin aradan geçen yıllara rağmen doldurulamadığını belirtti.

BİNGÖL: ÖZAL I UNUTMAYACAĞIZ

DP Genel İdare Kurulu Üyesi Bingöl, Turgut Özal’ın 16. ölüm yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkenin bugün gelinen noktasında başta Atatürk olmak üzere onun gibi ileriyi gören, çaplı ve cesaret sahibi liderlere her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bingöl, “Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana devam eden bazı iç ve dış meselelere Özal zamanında parmak basıldı ve el atıldı. Bürokrasideki başarı çizgisini siyasette de devam ettiren Özal, ‘Benim iki gömleğim var; biri bayramlık, diğeri idamlık’ diyerek girişimci, büyük reformcu tavrını ortaya koymuştur. Toplumun çeşitli kesimleriyle, çocuklarla, gençlerle, sanatçılarla, sporcularla ilişki kurmasını becerebilen ender kişilerden biri olmuştur Turgut Özal. Bazıları onun bu tavrını taklitten öteye gidememişlerdir hiçbir zaman. Türk toplumunun Atatürk’ten sonra yetiştirdiği uluslararası lider ve siyasetçi nitelemesini de yapabiliriz onun için” diye konuştu.
Bingöl, daha sonra şunları kaydetti:
“Onu sevmeyenlerin bazı sebepleri vardı. Çünkü o halka yakın olan, açıkça halktan yana olan bir liderdi. Onun kafasında devlet, bir hizmet aracı idi, bir baskı aracı değil. Halkının moral değerlerini yakından bilen, modernlikle dindarlığı bağdaştırmış, demokrat bir liderdi. İnanç kimliğiyle evrensel değerleri uzlaştırdı; Türk milletine iman, özgürlük ve bilimin ışığında kendi kapasitesini keşfetme imkanını yeniden sağladı. Pratik zekasının ve sezgilerinin açtığı yolda kararlılıkla yürüdü ve cumhuriyet
dönemi Türk siyasetinin geleneksel tarzını ve rotasını ciddi ölçüde sarsmış bir lider olarak ayrıldı aramızdan. Ekonomide, yönetimde ve siyasette yaptığı devrim diyebileceğimiz zihniyet ve uygulama değişiklikleriyle yıllardan beri durağanlığın esiri olmuş, adeta kendi içine kapanmış, açıklıktan ve şeffaflıktan korkar hale gelmiş, kompleksleri altında ezilen Türk insanını kendine getirmiş, önünde yeni ufuklar açmıştır. Ne yazık ki ondan sonra bu geniş görüşün devamı getirilememiş ve hızla geriye
gidilmiştir. Tarihimizin büyüklüğünü gösterdi ve bu büyük tarihten alacağımız güçle 21. yüzyılda büyük işler başarabileceğimizi işaret etti. Turgut Özal ‘tarihe ve Allah’a hesap vereceğini’ bilerek yaşadı. Yaşadığı süre içinde oluşturduğu felsefeden yeni bir insan, lider bir ülke ve dünyada kendine yakışan yeri almayı başarmış bir Türkiye çıkarmaya çalıştı. Gelecek nesillerin kendisini daha iyi değerlendireceğine, hakkını teslim edeceğine inanıyor, ‘Beni daha sonra anlayacaklar’ diyordu. Bugün ölüm yılında
yapılan konuşmalar, yazılan yazılar, yaptıklarına sahip çıkmalar, söylediğinin çıkmaya başladığının bir göstergesidir. Anlaşılmaya ve bıraktığı mirasın bilincine varılmaya başlandığı söylenebilir. O, en çok ihtiyacımız olduğu zamanda geldi. Bazıları kabul etmeseler dahi, bu ülkede yaşayan herkes, onun yaptıklarından bir pay aldı ve ona şükran borçları var.”
“Hayatta iken söylediklerine karşı çıkanlar, fikirlerine destek olmayanlar, şimdi birçok konuda onu haklı görüyorlar ama ne yazık ki iş işten geçti” diyen Bingöl, “Çünkü, yaşarken onu anlamaya gayret etmedik. Hatta öne attığı bazı fikirlerinden dolayı onu suçladık bile. Eğer anlayabilseydik, sağlığında onu bu kadar hırpalamazdık. Değerini bilirdik. Yaşarken sövmek, öldükten sonra övmek çelişkisine düşmezdik. Yerini dolduramadığımız, ufuklu bir devlet adamını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah rahmet etsin” dedi.

 
EĞİTİMDE MARKA İL OLMA YOLUNDA...
 
YETENEK SEÇİMİ...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ÇIĞLIK DESTEK İSTİYOR
Türkiye gündeminin oldukça yoğun olduğuna dikkat çeken Milletvekili Çığlık, ...
SP'DEN GENÇLİK ŞÖLENİ
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, kurmaylarıyla ...
ESENGÜN, ÖNERDİ...
SP Genel Başkan Yardımcısı Esengün, "Anayasa tartışmaları, hükümet ile ...
 
YAZICI, ERZURUM'DA YORUMLADI
Eşi Selma Yazıcı’nın Erzurum’da vefat eden halası Duriye Çelik’in (81) ...
DSP,
Demokrat Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanlığı kongresi yapıldı. DSP Genel ...
TÜRKEŞ RAHMETLE ANILDI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin merhum Lideri Alparslan Türkeş, ölümünün ...
 
AKDAĞ BASINLA BULUŞTU
Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum'daki basın temsilcileriyle bir araya geldi. ...
ESKİ BAKAN'DAN ACI TESBİT
Dünyada Türkiye'nin üretim yapmaması için mücadeleye başlandığını öne ...
DADAŞLAR'DAN YAZICIOĞLU'NA VEFA
Pasinler Alperen Ocakları, vefatının birinci yılında Büyük Birlik Partisi’nin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva