Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
25 Mart 2016 Cuma - 10:16

Büyükşehir'den dev yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 6. Araç Filosu’nu düzenlediği görkemli törenle tanıttı.

Büyükşehir den dev yatırım

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 6. Araç Filosu’nu düzenlediği görkemli törenle tanıttı. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türki Cumhuriyetlerinin Belediye Başkanları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarının katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, “2002 yılında başlayan AK Parti hizmet kervanı 2014 yılında Erzurum’da yeni bir ivme kazanarak Türkiye’de olduğu gibi şehrimizde de en güzel hizmetleri vermeye başladı” dedi. Kıraç, şunları kaydetti: “O hizmet kervanı hızını hiç kesmeden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen ile birlikte devam ediyor. Erzurum’da günlük yolcu kapasitemiz 160 bin civarındadır. Bunun 80 binini 139 özel halk otobüsü, 30 binini de daha önceden alınmış olan 40 belediye otobüsü, 50 binini de minibüsler taşımaktadırlar. Erzurum halkının rahat seyahat edebilmesi adına bu yeni otobüsleri Erzurum’a kazandırdık. Araçlarımız EURO 6 emisyon normuna sahiptir. 2016 itibariyle EURO 6 normuna geçen ilk belediyeyiz. Bunun onuru ve gururunu yaşıyoruz. Diyoruz ki; ‘Erzurum’u hizmetleriyle izlemeye devam ediniz’ Göreceksiniz ki Allah’ın izniyle Erzurum bu dönemin sonunda bambaşka bir kimliğe bürünmüş olacak.”

ERZURUM’A 6 FİLO VE 210 ARAÇ KAZANDIRDIK

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, Başkan Mehmet Sekmen’in Erzurum’a şimdiye kadar 6 filodan oluşan 210 araç kazandırdığını söyledi. Genel Sekreter Kiremitci, şöyle konuştu: “Yaklaşık 2 yıldır görevdeyiz. Çalışma aşkı ve şevki çok yüksek olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen ile çalışmak tabi ki biraz zor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın halka hizmet hedefi yüksek olunca 210 tane araç bize göre az. İnşallah bunların sayılarını her geçen gün artıracağız. Neticede İstanbul’daki, Kocaeli’ndeki, Ankara’daki, Bursa’daki vatandaşlarımız hangi yerel yönetim hizmetini alıyorsa Erzurum’un da en ücra köşesinde oturan Dadaşlar da aynı hizmetleri almalı. Erzurum’u, Başkanımıza gösterdiği hedef doğrultusunda şehrimizi Büyükşehir Belediyeleri içerisinde en ön sıralara çıkartmak noktasında kararlıyız. Bunu söylerken sizlerden aldığımız enerjiyi, sizlerden aldığımız sinerjiyi gönlümüzde hissederek ifade ediyoruz. İnşallah birkaç yıl sonra göreceksiniz ki bu 200’lük filo binlere çıkmış olacak.”

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NDAN BAŞKAN SEKMEN’E ÖVGÜ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, Erzurum’un her şeyin en güzeline layık olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: “Güzel insanlar her şeyin en güzeline layıktır. Erzurum’un güzel insanlarının da hizmetin en güzeline layık olduğuna inanıyorum. Erzurum’da hizmetlerin böyle kaliteli ve güzel yapılmasını görmekten de büyük bir mutluluk duydum. Erzurum’a 5-6 yıl önce gelmiştim. Bu gelişimde Erzurum’u çok daha canlı, daha diri, daha temiz, daha nezih ve insanların da yüzlerinin daha güleç olduğunu görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen kardeşimizi 20 yıl öncesinden İstanbul’dan tanıyoruz. Oradaki hizmetlerini de gördük, biliyoruz. Milletvekilliğinde de hep gece gündüz demeden, ‘Türkiye’mize, ülkemize ve bütün insanlığa nasıl hizmet edebiliriz’ diye düşünen bir kardeşimizdir. Biz ekip olarak böyleyiz. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması, insanımızın refahı, sağlıklı ve mutlu yaşaması bize büyük bir gurur veriyor. Bizim için büyük bir enerji kaynağıdır. Bunun için çalışıyoruz, bunun için heyecan duyuyoruz.”

“TÜRKİYE, AK PARTİ İKTİDARIYLA BÜYÜDÜ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Türkiye’nin AK Parti İktidarıyla büyüdüğünü bildirdi. Başkan Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: “İnsan vücudu için kan dolaşımı ne kadar hayati önem arz ediyorsa şehirdeki ulaşım da o derece önemlidir.  Bu nedenle bu modern güzel otobüsler ulaşım açısından çok önemlidir. Ben 25 yıl önce belediye başkanlığına başladım. O zaman Türkiye’de böyle yeni araç, makine alan belediye yoktu. O zaman binecek aracımız dahi yoktu. Hizmeti ilkel usullerle, zor şartlarda yapmaya çalışıyorduk. Allah’a şükürler olsun ki AK Parti İktidarında son 14 yıldır Türkiye artık gelişti ve kalkındı. Kendi makinesini ve kendi otobüsünü yapıyor. Eskiden Avrupa’nın hurdalıklarından ekonomik ömrünü bitirmiş makinelerini giderek alıyorduk. IMF’den para almadan emeklimizin maaşını dahi veremiyorduk. Allah’a sayısız kez şükürler olsun ki, artık o kara günler, o bizi küçülten, onurumuzu kıran o günler artık geride kaldı. Ama su uyur düşman uyumaz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz her şeyin önündedir. Biz bütün Türkiye’nin hatta bütün gönül coğrafyamızın kalkınmasını istiyoruz. İşte, Türk Dünyası Belediyeler Birliğimizin de, Yerel Yönetimler Belediyeler Birliğimizin de asıl amacı budur. Bütün Türk Dünyası’nı ve gönül coğrafyamızı birlikte kalkındıracağız. Bu güzel hizmetlerden dolayı, bu güzel hizmet ekibinin başı olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen kardeşime, onun şahsında bütün hizmet ekibine ve tüm Erzurumlu kardeşlerime saygılarımı sunuyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.”

ERZURUM’DAKİ YAPISAL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ÖNEMİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’daki 2 yılda önemli bir yapısal değişim ve dönüşümün gerçekleştiğini ifade etti. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti Hükümetlerimizin halkımızın beklentilerini esas alarak gerçekleştirdiği yapısal dönüşümler tek tek uygulamaya giriyor. Devlet idaresinin yapı taşlarından biri olan ‘Bütçe Denkliği’ son 200 yılda gerçekleşen en önemli olgulardan biridir. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kıymetli Başbakanımıza ve Değerli Bakanlarımıza, vekillerimize, parti mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Türkiye Cumhuriyeti şuanda en güçlü döneminde bulunuyor. Bu gücüne, bu hızına güç katmaya, hız katmaya da devam edecek. Bununla da iftihar ediyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve heyetine buradan kucak dolusu teşekkürler sunuyoruz. Bu millet dün 40 cente muhtaç edildi. ‘40 cent nasıl borç bulurum’ diye nice bakanlar, nice başbakanlar, yabancı devlet başkanlarının önünde eğilmiştir. Para dilenmek zorunda kalmıştır. IMF heyetinin ve onların görevlendirdiklerinin baskısı altında nasıl ezildiklerini görmüşüzdür. Biz de 2002’nin sonunda Parlamentoya girdiğimiz zaman o heyetleri Meclisin, Bakanlıkların koridorlarında görüyorduk. Hamdolsun kısa süre içerisinde onların borçları ödendi. Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Artık sizden borç istemiyoruz. Biz kendi ayaklarımızın üzerinde duracağız. Sizden ne borç alırız, ne de sizden emir alırız’ dedi. Hepsini geri gönderdi. Bu karardan sonra da, ‘Gerekirse IMF’ye, Dünya Bankası’na da borç verebiliriz’ mesajını vermişti.”

SEKMEN’DEN HENDEK KAZAN BELEDİYELERE SERT TEPKİ

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında belediye imkânlarıyla terör örgütüne yardım ve yataklık yapan, hendek kazan belediyelere sert tepki gösterdi. Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bize sunulan imkânlar bize verildiği gibi Diyarbakır’a, Van’a ve Ağrı’ya da veriliyor. Amma onlar verilen paraları maalesef başka yerde kullanıyorlar. Biz hizmete dönüştürüyoruz, onlar ise hendek kazdırmanın gayreti içerisindeler. Bunun için buradan sesleniyoruz. Bu vatanı korumak üzere, Kürt kardeşlerimizi korumak üzere cansiperane çalışan Mehmetçiklerimize ve polis teşkilatımızın mensuplarına, emniyet güçlerimize buradan selam gönderiyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, mekânları cennet olsun. Onlar bu teröristlerden Kürt kardeşlerimizi kurtarmanın gayreti içerisindeler. Okulları, camileri yakıyorlar, hastaneleri bombalıyorlar. Bunlar kime hizmet veriyor? Siz kimin düşmanısınız? Onlar sokaklara hendek kazdırırken biz de illerimizde yatırım yapmanın gayreti içerisindeyiz.”

HİZMETLERİMİZDE 3 TEMEL SACAYAĞI

Başkan Mehmet Sekmen, kentteki belediye hizmetlerinin 3 temel sacayağının bulunduğunu vurguladı. Sekmen, şöyle dedi: “Biz Erzurum’da hizmetlerimizi üçe ayırdık. Birincisi belediye hizmetleri; altyapıdan, üst yapıdan, kentsel dönüşümden, aklınıza ne geliyorsa bütün hizmetleri devreye sokuyoruz. İkinci hizmetlerimiz; sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal hizmetlerimiz. Bunlar da bu şehirde bütün hızıyla devam ediyor. Üçüncüsü de Doğu Anadolu’yu yeniden kalkındıracak projeleri devreye sokmanın gayreti içerisindeyiz. ‘Şehrimizin imkânları nelerdir’ Bunları bir bir tespit ettik. Şimdi bunları devreye sokmanın gayreti içerisindeyiz. Eğer Doğu Anadolu’da üretim, yatırım ve istihdam hizmetlerini, devreye sokamazsak yapılan belediye hizmetlerinin de o kadar farkının olmayacağı kanaatindeyiz. Gençlerimize ve vatandaşlarımıza iş imkânı sağlamamız lazım. İnşallah yeni devreye girecek olan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim ağırlıklı hizmetleri devreye sokacağız. Ayrıca yeni Organize Sanayi Bölgelerini de faaliyete sokacağız. Çünkü şehirleri asıl şehir yapan da işte bu felsefedir.”

2016 KENTSEL DÖNÜŞÜMDE YATIRIM VE HİZMET YILI OLACAK

Başkan Sekmen, 2016’nın kentsel dönüşümde yatırım ve hizmet yılı olacağını bildirdi. Sekmen, şöyle dedi: “2016 kentsel dönüşümde yatırım ve hizmet yılı olacak. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, TOKİ ve özel sektör olmak üzere Erzurum’da konut üretimine devam edeceğiz. Bu konutlar sosyal konut, orta halli ve lüks konutlar olmak üzere hizmete girecek. Sadece kamu kuruluşları değil şuanda da müteahhitlere de bölge bölge yer göstererek kentsel dönüşümde öncülük yapmalarını sağlayacağız. Bütün müteahhitlere sesleniyorum; gelsinler halkla görüştürelim ve onlar da bulundukları yerlerde bu hizmetlere başlasınlar. Banka ve finans kuruluşlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah Erzurum halkına ucuz, yaşanılabilir ve her türlü modernitenin olduğu hizmetleri yaşatacağız.” Konuşmaların ardından 6. Araç Filosu’nun açılışı yapıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 6. Araç Filosu’nda 70 araç bulunmaktadır. Toplam 28 milyon maliyetli filo; 30’u doğalgazlı, 10’u da dizel yakıtla çalışan 40 otobüs, içerisinde kurtarma, kesme, ayırma üniteleri bulunan 10 yangın söndürme aracı, greyder, kepçe, küçük portif, paletli karto ve tuz aracının bulunduğu 6 iş makinesi, 9 elektrikli temizlik aracı ve 5 zabıta aracından oluşmaktadır.

 
'Dünya, terörü tanımlamak zorunda'
 
Düzyurt maçının hakemi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dünya, terörü tanımlamak zorunda'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde ...
‘Üstesinden geleceğiz’
Erdoğan, ‘Devlet ve millet olarak bu terör musibetinin üstesinden mutlaka ...
‘Bir ölür, bin diriliriz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımızdaki zorluklar ne kadar büyük olursa olsun, ...
 
Sekmen’den Çanakkale Ruhu vurgusu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Şehitleri Anma Günü ve 18 Mart ...
“Allahın izniyle teröristlerin tamamı imha edilecek”
“Emin olunuz, şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek, gazilerimizin yüreğini ...
‘Bu ülkeyi parçalayamayacaksınız’
Erdoğan, “Ama bir şey, bir vaka ortada: Aydın müsveddelerinin bu olayda ...
 
Cumhurbaşkanı’ndan TANAP müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum’un da ana güzergahında bulunduğu Trans ...
‘Terör dize getirilecektir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’nın Kızılay semtinde, 13 Mart 2016 Pazar ...
‘Teröre bulaşanlar bedelini ödemeli’
TBMM’de teröre bulaşan milletvekillerinin olduğunu ifade eden Erdoğan, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva