Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
19 Mayıs 2016 Perşembe - 10:56

Büyükşehir çalışıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin 300 noktasında çalıştığını hatırlattı.

Büyükşehir çalışıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin 300 noktasında çalıştığını hatırlattı. Sekmen, “Şuanda şehrimizin her bir yerinde çok önemli çalışmalar yapılıyor. Mahalle statüsü kazanan köylerimizde su şebekesi, su deposu, kanalizasyon, köy grup yolları çalışmalarımız söz konusu. İlçelerimizde yine altyapı, üst yapı, bilgi evleri, peyzaj düzenlemesi, parklar, yeşillendirme çalışmaları devam ediyor. Şehir merkezinde başta altyapı olmak üzere kentsel dönüşüm ve diğer hizmetlerimiz sürüyor. Bu dönemin sonuna gelindiğinde göreceğiz ki şehirde yeni hizmetler devreye girmiş olacak. Yani, ‘Bu sportif faaliyetleri yapıyorlar diğerlerini ihmal mi ediyorlar’ anlayışı olmasın. Onlar zaten bizim asli görevlerimiz, belediye çalışmalarımız da hızla devam ediyor. “dedi.

RAMAZAN AYI

‘‘Niye bu kadar kültürel ve sportif faaliyetler yapılıyor?’ diyen olabiliyor.’ Sualini gündeme getiren Sekmen, ‘ Biz bir yol yapımına büyük paralar harcıyoruz, ama o yolu sadece oradan geçenler görüyor. Ama o bir taraftan çok daha küçük bütçelerle bir kültürel veya sportif faaliyet yapıyorsunuz ulusal ve uluslararası gündem oluyorsunuz. Bu nedenle bu tip faaliyetlerin de olması gerektiğini ifade ediyorum. Ramazan etkinliklerimizi azaltacağız. Sebebi de şu: Bir taraftan her gün terörle mücadele devam ediyor, şehitlerimizin haberi geliyor. Millet olarak üzülüyoruz. Manevi içerikli, insanlarımızı çok fazla rahatsız etmeyecek şekilde yine etkinlikler kısmi oranda devam edecek. Şehitlerimiz nedeniyle yakınlarını, milletimizi, bizleri incitecek bir anlayış olmaması için büyük özen göstereceğiz. Ramazan’da Havuzbaşı Kent Meydanı ve Narmanlı Camii yanında iki yerde iftar çadırı kuracağız. Ramazan ayında daha çok ihtiyaç sahibi hemşerilerimizi belirleyerek onlara evlerinde gıda yardımı yapacağız. Ayrıca her ilçemizde bir iftar vermeyi planlıyoruz. Buradaki hedefimiz de; o yöre insanlarını siyasi görüşü, fikri, düşüncesi ne olursa olsun davet ederek bir araya getirmek. O manevi havadan insanlarımızın bir araya gelerek istifade etmesini hedefliyoruz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE TOPLU KONUT PROJELERİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, toplantıda kentsel dönüşüm ve toplu konut projeleri hakkında da bilgi verdi. Başkan Sekmen, şu değerlendirmeyi yaptı: “Veyisefendi’de konut çalışması başlayacak. Hemen devamında Kevelciler’de bir, iki, üç, arkadan bakınca dört katlı binalarımız devreye girecek. Narmanlı Camisi’nin üst tarafında Gavurboğan’da 70-80 dönümlük bir arazide bir lüks projemiz devreye girecek. Devlet Demir Yolları’yla anlaştık, tren yolunun sağında ve solunda lüks konutlar devreye girecek. Hasan-i Basri’de orta halli konutlarımız yakında başlayacak, Karskapı’da başlayacak. Bir de Kombina’nın olduğu yerde. Biz şuanda Kombinayı bitirdik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na teslim etmek üzereyiz. Biz de bu arada kombinanın yerinde proje çalışması yapıyoruz. Orada da büyük bir projeyi devreye sokacağız. Şehristan İstanbul Konutları projesiyle ilgili İstanbul’dan dahi beni arayıp, ‘Biz de bu projeden daire almak istiyoruz’ diyenler oldu. Zaten buradaki hedefimiz o. Şehir dışındaki hemşerilerimizi Erzurum’a taşımayı hedefliyoruz. Konut yapımında sadece biz değil, özel sektörümüzü de devreye soktuk. Yoncalık’ta beş müteahhit çalışma başlatıyor. Biz de onlara plan konusunda destek veriyoruz, yolları genişlettik. Hedefimiz orada özel sektörün çalışmalarını başlatmak. Çırçır’da yine müteahhit çalışmasını yapıyor. Sosyal konutlarımız da var. Edip Somunoğlu’nda Sanayi’de Hilalkent’e doğru… Şehitler’de 200 daire planlıyoruz.”

ASGARİ ÜCRETLİLER EV SAHİBİ OLACAK

 Asgari ücretle çalışanların Erzurum’da ev sahibi olacağını bildiren Sekmen, şöyle dedi: “Kira öder gibi 400-500-600 lira ile 65-75-85-100 metrekare dairelerden verme imkânımız olacak. Orta halli dediğimiz gibi, Hasan-i Basri, Karskapı, Veyis Efendi, Gölbaşı… Bu arada Evren Paşa’da Şükrü Paşa’da toplantılar yapacağız. Oralarda da bu tip alanları da devreye sokacağız. Göreceksiniz, bizle beraber özel sektör de hareketlenecek. Alan olur mu? Ben inanıyorum ki bu şehirde daire alacak çok insan var. Yalnız özel sektörde geçmişte yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için sistemi şöyle yapıyoruz; tapu alarak veya tapuya şerh koyarak, belli aşamalarla ipoteği çözerek bir anlayışı da şehre hâkim kılmaya gayret ediyoruz. İstanbul’da Halk Bankası Genel Müdürü ile beraberdik. ‘Biz ilk kez İstanbul ve Ankara dışında bir projeye ortak olduk’ dedi. İşin içerisine bir marka, bir teminat girmiş oldu. İnanıyorum ki şehrimizin merkezini hep beraber güzelleştirme imkânına kavuşturmuş olacağız. Konut mağduru olan hemşerilerimiz için TOKİ 1700 konut yapmak için hazırlık yapıyor. Bu konutların 1200’u mağdur olan vatandaşlarımızın, kalan 500’de emekli hemşerilerimiz için sosyal konut olarak inşa edilecek. TOKİ Kazım Yurdalan’da konut çalışmasına devam ediyor. Şuanda üçüncü etabın ihalesi yapıldı.”

DİĞER PROJELER

Yapılacak olan diğer projelere de değinen Başkan Sekmen, “Bu sene Cumhuriyet Caddesi ve çevresindeki binaların bakımını yapacağız. Karar aldık, bayramdan sonra başlanacak. Caddemizin asfaltı, altyapısı yenilenecek, binaları elden geçirilecek Cumhuriyet Caddesi’ni güzel bir konuma kavuşturacağız. Palandöken’de ve muhtelif yerlerdeki caddelerimizde yine cephe sağlıklaştırması ve peyzaj düzenlemesi yapacağız. İlçelerde de devam ediyoruz. Narman’da yapıyoruz, arkasından diğer ilçelerimizde devam edeceğiz. Bütün ilçelerimizde prestij caddeleri yapacağız. Bütün ilçelerimize girildiği zaman derli, toplu bir konuma kavuşturmayı hedefliyoruz. Oto kiralamacılar ve galericiler için yapılacak tek şey Yeni Galericiler Sitesi yapmak. Bunun için de Sanayi Mahallesi’nde bir kamu yeri belirledik. Büyük bir alan, en az 200 tane galerici ve oto kiralama şirketinin yer alabileceği bir alan. Orada bir Galericiler ve Oto Kiralamacılar sitesi düşünüyoruz” diye konuştu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, “Yarı Maraton olarak ülkemizde bir klasmana girdik, dünyada da ismimizi duyurduk. Bu sene de ikincisini yapıyoruz. Geçen sene Yarı Maratona bin civarı sporcumuz katılmıştı, halk koşusuna da yaklaşık üç bin civarı katılım olmuştu. Halk koşusunun ses getirdiğine inanıyorum. Biz aynı zamanda bu şehri bir spor şehri yapmak istiyoruz, bunu da hemşerilerimizle de paylaşmak istiyoruz. Dolayısıyla bu noktada halk koşusunu da önemsiyoruz. Maraton TRT ve bazı spor kanallarında 3 saat boyunca canlı olarak yayınlanacak. Bu da Erzurum’un tanıtımı açısından önemli... Bu şehir hepimizin, bu şehre hizmet hepimizin borcudur” şeklinde konuştu.

 
Milletvekili Aydemir’e TANAP teşekkürü
 
Cumhurbaşkanı’ndan 2023 vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Kuvvetimizi mazlumların dualarından alıyoruz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’da İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan zat, ...
'Biz kanı vatanımızın kurtuluşunda veririz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kanı vatanımızın kurtuluşunda veririz. Biz ...
Sağlık Bakanlığı'na 27 bin personel alınacak
Sağlık Bakanlığı, bakanlık ve bağlı kuruluşlarına 2016 yılı içerisinde ...
 
‘Kararlıyız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz başta kendi vatandaşlarımızın güvenliğini ...
FETÖ/PDY operasyonunda 16 kişi tutuklandı
Erzurum merkezli 17 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel ...
Altıparmak Çin Heyeti’ni ağırladı
Vali Dr. Ahmet Altıparmak Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ...
 
Özel Sektöre “Erzurum Bahçesi” çağrısı
Vali Altıparmak “EXPO 2016 Erzurum Bahçesi” Proje Ekibini kabul etti.
Aydemir’den ‘Hoşgörü’ vurgusu
Milletvekili Aydemir, ‘Derin bir heyecan ile kavuştuğumuz, vicdan cazibesi ...
Taşkesenlioğlu: ‘Miraç insanlığın ufkudur’
AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Sözcüsü ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva