Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
9 Mart 2011 Çarşamba - 08:55

Bu yanlıştan dönülmeli..!

Çevre ve Orman Bakanlığı, bölgedeki 9 ilin tıbbi atıklarının Erzurum’da toplanmasına karar verdi. Bakanlığın, ‘Tıbbi Atıkların Bertarafı’ ile ilgili olarak yayımladığı genelgeyle, Ardahan, Kars, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve bu illere bağlı ilçelerin tıbbi atıkları Erzurum’a gönderilecek.

Bu yanlıştan dönülmeli..!

Çevre ve Orman Bakanlığı, bölgedeki 9 ilin tıbbi atıklarının Erzurum’da toplanmasına karar verdi. Bakanlığın, ‘Tıbbi Atıkların Bertarafı’ ile ilgili olarak yayımladığı genelgeyle, Ardahan, Kars, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve bu illere bağlı ilçelerin tıbbi atıkları Erzurum’a gönderilecek.
9 İLİN TIBBİ ATIĞI ERZURUM’A
Çevre ve Orman Bakanlığı, yurt genelinde faaliyet gösteren ve tıbbi atıkların bertaraf edilmesi amacıyla kurulan sterilizasyon tesislerine yönelik olarak önemli bir karara imza attı. 5 Kasım 2010 tarihli ve 2010/17 nolu genelgeyle ülke genelindeki sterilizasyon tesisleri arasında paylaşım düzenlemesi yapan Bakanlık, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 ilin ve bu illere bağlı ilçelerin tıbbi atıklarının Erzurum’a gönderilmesine karar verdi. Ardahan, Kars, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş ve bu illere bağlı bütün ilçelerde toplanan tıbbi atıklar, söz konusu genelge hükmüne göre Erzurum’a gönderilecek ve atıkların burada bertaraf edilmesi sağlanacak. Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yayımladığı genelgenin takibinden ise, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü sorumlu olacak. Bahsi geçen illerin tıbbi atıkları Erzurum’a gönderilmeden önce, gönderen ve alan kurumlar arasında protokol imzalanacağı öğrenilirken, söz konusu uygulama, gönderen il statüsündeki illerde sterilizasyon tesisi kuruluncaya kadar devam edecek.
TARTIŞILAN DURUM
Çevre ve Orman Bakanlığı’nın bu kararının birçok tartışmayı beraberinde getirmesi beklenirken, bakanlık bu kararına gerekçe olarak da, ‘mevcut tesislerde kapasite açığını’ gösterdi. Tıbbi atıkların iller ve ilçeler arasındaki sevk işlemlerine dair hükümler, imzalanacak protokol kapsamına göre değişirken, aralarında Erzurum’un da bulunduğu 17 ilde toplanacak olan tıbbi atıkların fayda/zarar durumu ise, konunun uzmanlarından değerlendirme bekliyor. Tıbbi atıkların iller arasında sevk edilmesi şeklindeki bir yönteme bazı kesimler tarafından sıcak bakılmazken, kimi çevreler de, bu sayede sterilizasyon tesislerinin tam kapasite çalıştırılmasının sağlanmış olacağını düşünüyor.
TIBBİ ATIKLARIN BERTARAFI KONULU GENELGEYLE BELİRLENEN HÜKÜM…
Genelgede uygulamayla ilgili olarak şu bilgiler veriliyor: “Kurulu tesisler ve ihtiyaç duyulan kapasiteler göz önüne alındığında, mevcut tesislerde halen kapasite açığı olduğu görülmektedir. Söz konusu kapasite açığının giderilmesi maksadıyla lisanslı tesislerin çevre illere de hizmet vermesi bir çözüm yolu olarak ortaya çıkmaktadır. Yapılan teknik çalışmaların sonuçlarına göre, tesis bulunmayan illerdeki tıbbi atıklar, tesis bulunan illere gönderilecektir. Buna bağlı olarak tıbbi atık alacak olan iller tarafından taşıma hizmeti verilememesi durumunda, tıbbi atık gönderecek illerin atıklarını kendi araçlarıyla belirlenen illere göndermeleri gerekecektir.”
 

 
9 ilçe bilgi rekabetine girdi
 
Yol iş'te Kadınlar Günü coşkusu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MERHABA LÜTFEN OKUYUN 10 Mart 2011 Perşembe 16:05

DEĞERLİ ARKADAŞLAR ERZURUM BÖYLE GELİŞECEKSE GELİŞMESİN İSTEMİYORUM, ERZURUM TAM BİR ÇÖPLÜK HALİNE GELİYOR HABERİNİZ OLSUN KALABALIKLAŞTIKÇA DAHA DA BERBAT OLACAK, PALANDÖKENDEKİ TESİSLERİN BÜTÜN PİSLİKLERİ, KANALİZASYONU ÇÖPLERİ, ERZURUM AVM'NİN BÜTÜN ÇÖPLERİ KANALİZASYONU ERZURUMU MAHVEDİYOR UYARMADI DEMEYİN ARAŞTIRIN BAKIN NELER GÖRECEKSİNİZ. BEN ESKİ ERZURUMU ARIYORUM YAZI KIŞI GÜZEL TERTEMİZ EL DEĞMEMİŞ ERZURUMU ARIYORUM YOKSA GÖÇ EDECEĞİM DURULMAZ BURADA, SAYGILAR.

Yorumu oyla      0      0  
ERZURUMLU 10 Mart 2011 Perşembe 00:05

23 SENE ERZ.OTURDUM HASTALIK NEDİR BİLMEDİM. ŞİMDİ ORADAKİ HERKES BAĞIRSAK ENFEKSİYONU,MİDE BULANTISI ATEŞ ÇEKİYOR.SUDAN OLUYOR BESBELLİ TARİHİ ÇEŞMELERİN SUYUNDAN BİLE İÇSEN AYNI HASTALIK.NEDEN BOZULDU BU SU BUNU ARAŞTIRAN İLGİLENEN BİR YETKİLİ VARMI. ANTİBİYOTİK PATLAMASI YAŞANIYOR.ZEHİR Mİ VAR YOKSA KANALİZASYONMU KARIŞIYOR YADA BAŞKA NE VAR.LÜTFEN BUNUNLA İLGİLENİLSİN.YAZIK DEĞİLMİ ÇOCUKLAR HER HAFTA ANTİBİYOTİK İÇMEK ZORUNDA KALIYORLAR. ÇEVRE BK.TEŞEKKÜRLER ÇÖPLERİ YOLLADIĞI İÇİN.

Yorumu oyla      0      0  
ERZURUMLU 9 Mart 2011 Çarşamba 21:16

BÜTÜN KÖTÜ ŞEYLERİ HATTA BÜTÜN ÇÖPLERİ NÜKLLER ATIKLARI, KİMYASAL ATIKLARI DA ERZ.GÖNDERSİNLER NASIL OLSA İTİRAZ EDEN YOK. HAVASI SUYU BİTTİ ÇEVREDE GİTSİN. HAYVANCILIK TARIM DA BİTSİN.HERŞEY DIŞARDAN GELSİN.HİÇ BİR ÖZELLİĞİ KALMASIN ERZURUMUN.ERZURUMLULAR ERZURUMA SAHİP ÇIKMALI.İYİ SONUCU OLMAYACAK ŞEYLERİ KABUL ETMEMELİDİR.....ESKİDEN HAVASI SUYU TEMİZDİ.YİYECEKLER DOĞALDI.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kadın hayatın rengi'
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında AK Parti Yakutiye ...
Kar ulaşımı kilitledi
Tunceli-Erzincan karayolunda tipi ve buzlanma nedeniyle mahsur kalan sürücüleri, ...
Hastalara curling terapisi
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görmekte olan hastalar, ...
 
Sağlıkta 112 zirvesi
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneği tarafından ...
Büyükşehir'den çağdaş yaklaşım
Büyükşehir Belediyesi, Sokak Hayvanları Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi ...
Almacı gitti, Güler geldi..
Oltu Devlet Hastanesi Başhekimi M.Akif Güler, sürpriz bir şekilde Erzurum ...
 
483 annenin hayatını kurtardılar
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl ulaşım sıkıntısı yaşanan ...
Obezite çağın sorunu
Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, "Çağımızın en büyük sağlık ...
Havamız bozuldu..!
Erzurum’da hava kirliliği aralık ayında önceki yılın aynı dönemine göre ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva