Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
21 Nisan 2010 Çarşamba - 07:34

Bravo gençler!

Erzurum’da aydın üniversiteli gençler, Türkçenin yozlaştırılmasına engel olmak için güç birliği oluşturdu. Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı ve A.Ü. Öğrenci Kulübü Gönüllüleri, hazırladıkları “Türkçenin İşlevselliğinin Korunması ve Yozlaştırılmasının Önlenmesi” konulu proje çerçevesinde, başta yabancı kelimelerin kullanıldığı işyeri tabelaları olmak üzere düzgün Türkçe kullanılmayan her hareketin karşısına çıkacak.

Bravo gençler!

Erzurum’da üniversiteli gençler, Türkçenin yozlaştırılmasına engel olmak için güç birliği oluşturdular. Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Atatürk Üniversitesi Öğrenci Kulübü Gönüllüleri Gürkan Karaca, Serdar Balıklı ve Emre Temur, hazırladıkları “Türkçenin İşlevselliğinin Korunması ve Yozlaştırılmasının Önlenmesi” konulu proje çerçevesinde, başta yabancı kelimelerin kullanıldığı işyeri tabelaları olmak üzere düzgün Türkçe kullanılmayan her hareketin karşısına çıkacak.

YOZLAŞMA TEHDİTİ

Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Atatürk Üniversitesi Öğrenci Kulübü Gönüllüsü Gürkan Karaca, dünyanın kullanımı en kolay ve en zengin dillerinden olan Türkçenin, son yıllarda yozlaştırılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, Türkçenin korunması ve düzgün kullanılmasını teşvik etmek amacıyla “Türkçenin İşlevselliğinin Korunması ve Yozlaştırılmasının Önlenmesi” adlı bir proje hazırladıklarını söyledi. Bu proje çerçevesinde halkın düzgün Türkçe kullanımı ve bir takım özentiler yüzünden dilin yozlaştırılmaması konularında bilgilendirileceğini anlatan Karaca, özellikle yeni yetişen neslin, bu konuda çok ihmalkar davrandığını söyledi. Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllülerinden Serdar Balıklı ise, hazırladıkları proje gereğince Erzurum’da çeşitli konferans ve paneller düzenleyeceklerini belirterek, alanında uzman akademisyenlerin de desteğiyle, Türkçenin düzgün kullanımı konusunda kamuoyuna bilgiler aktarılmasını sağlayacaklarını kaydetti.

YÜRÜYÜŞ VE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Toplum Gönüllüleri Vakfı Gönüllüsü Serdar Balıklı, Türkçenin doğru ve düzgün kullanımını teşvik amacıyla yapılacak olan çalışmalar arasında yürüyüş ve kitap okuma etkinliklerinin de bulunacağını dile getirerek, “Önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştireceğimiz etkinlikler kapsamında, halkımıza el ilanları dağıtarak, Türkçenin özelliğini ve güzelliğini anlatacağız. Dilimizi neden korumamız gerektiğine ve bu meselenin taşıdığı büyük öneme, halkımızın da katılımıyla bir yürüyüş organize ederek dikkat çekeceğiz.” diye konuştu.

YABANCI TABELALAR İÇİN GİRİŞİM

Gönüllülerden Emre Temur da, Türkçenin karşı karşıya bulunduğu en büyük tehlikenin yabancılaşma ve yozlaştırılma olduğuna işaret ederek, özellikle işyeri tabelalarında bu duruma rastlamanın mümkün olduğunu ifade etti. İşyerlerine ait tabela ve görsellerde son yıllarda yabancı kelimelerin sıklıkla kullanılmaya başlandığını vurgulayan Temur, “Etkinliklerimiz dahilinde ilimizdeki belediye başkanlarımızla bir araya gelecek, yabancı kelimelerin bulunduğu işyeri tabelalarıyla ilgili olarak yeni bir düzenleme ya da yaptırım talebinde bulunacağız. Çünkü bu tür tabelalar insanların dilinde zamanla aşinalık kazanıyor ve dilimizin yozlaşmasına neden oluyor.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirecekleri etkinliklere Erzurum halkından da katılım ve destek beklediklerini anlatan Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Atatürk Üniversitesi Öğrenci Kulübü Gönüllüleri, Türkçeyi koruma ve muhafaza etme görevinin, herkesin üzerine düşen en büyük sorumluluk olduğunu sözlerine eklediler.


ERZURUM

 
Prof'un tesbiti doğru ama?
 
Üniversite güzel bir iş yapıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şükür BARO HES'e el attı!
Hidroelektrik santralleriyle ilgili olarak bir adım da, Erzurum Barosu ...
İl Başkanı yine tepki aldı
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç'ın yaptığı bir açıklama Erzurum'da büyük ...
KUDEKA ekonomik çözüm arıyor
Tarım, turizm ve sanayi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ...
 
Cemal Gürsel tam gaz
Cemal Gürsel Stadı’nın ihalesini alan Erzurumlu Müteahhit Sururi Akgün, ...
“Kutlu Doğum Haftası” Etkinlikleri Sürüyor...
Erzurum’da “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında Yakutiye İlçe ...
LEON'a üzen kayıt
Erzurum’da trafik kazasında telef olan başarılı narkotik detektör polis ...
 
Maliye vergi borçlarını taksitlendiriyor!
Ekonomideki toparlanmanın ardından vergi gelirlerini katlayan Maliye tahsilatı ...
Nenehatun'a tepki!
Erzurumlu tarihi kahraman Nenehatun’un hayatının anlatıldığı ve başrollerinde ...
Şellale mahkemelik!
Erzurum'un Uzundere ilçesinde bulunan ve dünyanın 3. büyük şelalesi olan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva