Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
HABERLER>ASAYÄ°Ş
17 Mart 2012 Cumartesi - 08:34

Bomba sanığından BDP itirafı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı miting ardından Emniyet Müdürlülüğü binasına atmak istediği bombanın patlaması sonucu eli kopan 20 yaşındaki Adem Yıldız hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 36 yıl hapis cezası istendi.

Bomba sanığından BDP itirafı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı miting ardından Emniyet Müdürlülüğü binasına atmak istediği bombanın patlaması sonucu eli kopan 20 yaşındaki Adem Yıldız hakkında 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 36 yıl hapis cezası istendi.
Bu arada, Adem Yıldız, ifadesinde, BDP Doğubayazıt teşkilatında bomba yapımının öğretildiğini öne sürdü.
Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Ayyayla tarafından 15 sayfalık hazırlanan iddianamede, Adem Yıldız hakkında silahlı örgüt adına 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle ve bombalama suretiyle öldürmeye teşebbüs, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis 36 yıl hapis cezası istendi.
Özel Yetkili Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, PKK/KONGRA GEL terör örgütünün Hakkari'nin Şemdinli İçesi'nde 24 askerin şehit edilmesinden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kazan Vadisi'nde operasyonlara azmettirildiği ortaya çıktı.
Geçtiğimiz yılın 17 Aralık 2011 günü Doğubayazıt'ta kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı'na gidip gelmeye başladığını söyleyen sanık Adem Yıldız, ifadesinde terör örgütünün sempatizan kazandırabilmek için çadırda, tiyatro ve film seyrettiğini anlattı. Çadırda ideolojik dersler aldığını söylediği belirtilen Adem Yıldız, ifadesinde şunları söyledi:
"Çocukları dağda olan aileleri ziyaret edip onlara yardım malzemesi götürüyorduk. Geçen Mayıs ayında, Eyüp Ok isimli kişi BDP Doğubayazıt ilçe teşkilatında bulunan gençlik odasında bomba eğitimi verdi. Odanın duvarında Abdullah Öcalan ile ölen örgüt mensuplarının fotoğrafı vardı. Eyüp Ok parti binasında Mehmet Karabuğa, Feyaz Aslan, Ercan Erkuş, Erdal Kod, Ertan Tanrıkulu, Habip Eraslan, Özay Özer ve Serhat Baş'a 2-3 gün bomba yapımını öğretti. Bomba eğitimi yapılan odaya girildiğinde kapı kilitleniyor, cep telefonlarının bataryaları çıkarılıyordu. Çadır ve gençlik odasında 'Abdullah Öcalan sizin için hapis yatıyor. Sizin de fedakârlık yapmanız gerekiyor' deniliyordu. Feyaz Aslan da beni gençlik odasına götürerek, 'Selahattin Demirtaş, gelecek. Bu nedenle bir eylem yapmamız gerekiyor' dedi. Ercan Erkuş cebinden bombayı çıkararak Feyaz Aslan'a verdi. O da bana uzatarak 'al bunu cebine koy' dedi. Ben de 'bombayla işim olmaz' dedim. Ercan Erkuş da bana 'İkide bir partiye geliyorsun. Hiçbir eyleme katılmıyorsun. Yoksa sen ajan mısın? Hele bir atma da görelim' dedi. Bunun üzerine Feyaz Aslan, bunun benim ilk ve son eylemin olacağını belirterek, 'İnşaatlarda çalışıyorsun, hamallık yapıyorsun. Kürdistan kurulunca ödüllendirileceksin. Yaparsın yaparsın hem de çok güzel yaparsın. Fitili hemen yakıp atacaksın. Eylemi yapmadığın takdirde seni döverek hastanelik ederiz' dedi".
Bombayı evde bahçe duvarının deliğine sakladığını, Feyaz Aslan'ın, kendisine "Bombayı toplu duran polislerin ortasına at" dediğini anlatan Adem Yıldız, aynı kişi tarafından miting sonrası izlendiğini belirtti. Emniyet Müdürlüğü önüne gelince bombayı soldan sağ eline aldığını, fitil ateşledikten sonra gecikince fırlatamadan elinde patladığını belirten Yıldız, ilk yardımı Feyaz Aslan'ın yaparak kopan kolunu poşu ile bağladığını bildirdi. Yıldız, "Koluma girerek taksiye bindirdi. Bu sırada bana 'Bakın benim ismimi polise verme çok kötü olur' dedi. Beni tehdit edip kandırdıkları için bu eylemi yapmak zorunda kaldım" diye konuştu.
"KÜÇÜK ÇOCUKLARI DAĞA ÇIKARIYORLAR"
Özel Yetkili 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıkarılan Adem Yıldız'ın tedirgin davranışları yüzünden aynı olayda tutuklu yargılanan Feyaz Aslan, Ercan Erkuş, Erkan Tanrıkulu ve Orhan Şahin duruşma salonundan çıkarıldı. Yıldız, "Oraya ses gitmiyor değil mi?" diye sorduktan sonra "Hayır gitmiyor" yanıtına alınca ağlayarak, "Polise ve mahkemeye güvendiğim için gerçekleri anlattım. Bunlar küçük çocukları dağa çıkarıyorlar. Benim söylediklerimi ne olur onlara söylemeyin. Benim can
güvenliğim yok" dedi.
"BOMBAYI HAVAYA ATMAK İSTEDİM"
Adem Yıldız, mahkemede "Bana bombayı Ercan Erkuş verdi. Feyaz'da bombayı nereye atacağımı söyledi. Ama onlara söylemeyin. Allah rızası için beni koruyun. Orhan Şahin bana hiç birşey söylemedi bomba verilirken yanımdaydı. Erkan Tanrıkulu da bomba eğitimi gördü. Bomba atma niyetim yoktu. Olsa zaten elimi kaybetmezdim. Sağ kulağım duymuyor artık. Bombanın fitilini yaktıktan sonra havaya atayım kimse zarar görmesin dedim. Elimde patladı. Hakim bey sizden ricam onlar duymasın" diye konuştu.

 
Benna panelle anılacak
 
'Bu destanın emsali yok'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 kilo uyuşturucu yakalandı
Erzurum’da polisin düzenlediği operasyonda 4 kilo 80 gram eroin, 26 gram ...
Donarak yaşamını yitirdi
Erzurum'un Tekman ilçesinde köye yaya olarak gitmeye çalışan bir kişi donarak hayatını kaybetti.
CHP'den Erzurum çıkarması
İstanbul Barosu avukatlarından Turgut Kazan'ın "kamu görevlisini hedef ...
 
Esad'a öfke kustular
Erzurum'da cuma namazının ardından bir grup gıyabi cenaze namazı kılınarak ...
Yüreğimize buz düştü...!
Erzurum'un Palandöken ilçesinde başına buz kütlesi düşen 11 yaşındaki ...
Kararı Ankara verecek
Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (ESOB) 2008 yılında meydana ...
 
Gümüşhane yolunda kaza: 3 ölü
Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik ...
Katile 32 yıl hapis
Erzurum’da 3 Kasım 2009 günü okula giderken kaçırılan ve 9 Kasım günü ...
Polis saldırganı yakaladı
Erzurum'da babası ile kavga eden şahısların çalıştığı taksi durağına tüfekle ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva