Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
30 Temmuz 2009 Perşembe - 10:53

Bodrum vurgununa soruşturma

Bodrum’a hiç gitmeyen 86’lık Hatice Nine arazi ihalesine nasıl girdi?

Bodrum vurgununa soruşturma

Bodrum eski Kaymakamı Osman Ekşi’nin ’ekonomiye kazandırılsın’ diye ihaleye çıkardığı ve 4 yıl sonra eşi Seniye Ekşi ile Garnizon Komutanı ve oğluna ’kazandırdığı’ kamu arazisinin tartışma yaratacak bir yöntemle el değiştirdiği ortaya çıktı. İşte inanılmaz yöntem...

Her Şey 2004’te başladı. Gümbet ve Bitez koylarına bakan Konacık Beldesi’ndeki deniz manzaralı 28 dönümlük arazinin ihaleyle satışı için düğmeye basıldı. O tarihteki Bodrum Kaymakamı Osman Şen, Muğla Valiliği’ne başvurdu ve Hazine’ye ait gayrimenkulun ’ekonomiye kazandırılması’nı önerdi. Valilik onay verince 11 parsel için ihaleler açıldı. Açılan ilk ihalelerden birini, Kaymakamın yakın arkadaşı olan İlçe Garnizon komutanı Zeki Gülleroğlu kazandı. 44 bin TL ödedi 906 metrekarelik arsayı aldı. Buraya kadar hiç bir sorun yok. Ama aynı komutanın oğlu 4 yıl sonra, aynı yerdeki bir parsele kaymakamın eşiyle ortak olacağı için bu satış ilginç.

İnce ince hesaplanmış

28 Eylül 2004’deki ihale ise her yönüyle daha da çarpıcı. Satışa sunulan arazi 2 dönümlük bir parsel. İhaleye katılan iki kişi var: Hatice Kübra Öndeler’den aldığı vekaletnameyle onun adına arsaya talip olan Mehmet Şahin Şevk. İkincisi ise o dönemki Bodrum Garnizon Komutanı Zeki Gülleroğlu’nun öğrenci olan oğlu Alper Gülleroğlu. Komutanın oğlu 35 bin TL teklif ederken, Öndeler 35.5 bin TL ile ihaleyi kazandı. Ancak kaymakam, ’satış fiyatı düşük’ gerekçesiyle bu satışı onaylamadı, arazi ikinci kez ihaleye çıkarıldı. Kasım ayındaki ikinci ihalede komutanın oğlu 40.5 bin TL’de kalırken bir önceki ihaledeki rakibi olan Hatice Teyze’nin vekili Mehmet Şahin Şevk 41 bin TL’lik teklifle yine kazanan taraf oldu. Kaymakam satışı bu kez onayladı.

Araziye trampa istedi

86 yaşındaki Hatice Teyze o kadar hızlıydı ki, aynı gün Gündoğan’daki bir Hazine arazisi için de vekili aracılığıyla ihaleye girdi. 316 metrekarelik yeri 22 bin TL’ye aldı. İki parça arsa için 63 bin TL ödemesi gereken Hatice Hanım’ın vekili, bir hamle daha yaptı ve “Bizim Foça’da SİT alanında kalan 509 metrekarelik arsamız var. Devlet buraya 41 bin TL değer biçti. Bu arsayı verip, bu iki arsayı bedelsiz bize devredin” diye teklifte bulundu. Bu talep de onay için Kaymakam Bey’e çıkarıldı. Osman Ekşi, bu isteği uygun buldu, Valilik’ten de onaylattı.

Hatice Teyze’nin isyanı

Şimdi gelelim, Hatice Teyze’ye... Kendisi Foça’da yaşıyor. İfadesine göre “84 ya da 86” yaşında... Devlet Foça’daki arazisini SİT alanı ilan edince tek göz odalı bir ev bile yapacak yeri kalmamış. Ama devletin verdiği sertifika, “Burası 41 bin TL yapıyor, bir başka kamu arazisiyle trampa edebilirsiniz” anlamına geliyor. İşte bu sertifika, birilerinin iştahını kabartıyor. Emlakçılar, buna “30 bin TL verelim” deyip Hatice Teyze’yi notere götürüyorlar. Mehmet Şahin Şevk’in Noter’e gittiği tarih 27 Eylül 2004... Bu tarihe dikkat! Çünkü ertesi gün Bodrum’daki o malum araziler satışa sunulacak.

Vekaletnamede, “Sertifikamla takas, trampa yapabilir, ihalelere girebilir” deniliyor. Sonuçta ihaleye girenler, 41 bin TL’lik bir çeki masaya koyup 63 bin TL’lik 2 hazine arazisini satın alıyorlar. Ancak arsanın 6 bin TL’lik vergilerini de Hatice Teyze’ye ödetiyorlar. Yani kazançları kağıt üzerinde 39 bin TL oluyor. VATAN Hatice Kübra Öndeler’i Foça’da buldu. Olup biteni VATAN’dan öğrenen yaşlı kadın, şaşkındı: “Bizim Bodrum’a gitmişliğimiz yoktur. Arsamız da yoktur, o arsa bizim değil. Bizim Foça’da 509 m2 bir arsamız vardı, değersiz bir yerdi, o arsadan başka bir yerimiz yok. Başımıza iş gelmesin oğlum.”

İhaleye dublör mü girdi?

24 Kasım’daki ihaleye Hatice Teyze’nin vekili ve Komutan’ın oğlu ile girdiği belirtilen İlyas Eğerci’ye de ulaştık. A. Söke’de yaşayan Tariş emeklisi Eğerci ilginç bir yanıt verdi: “İhaleye giren kişi benim adımı kullanmış. Adresim de doğru. Ama ben Bodrum tarafına hiç gitmedim, orada ne bir arsa aldım ne de ihaleye girdim. Adım nasıl böyle bir ihaleye karıştı anlamıyorum” dedi. Muhtemelen, ihalenin usulüne uygun yapıldığını göstermek için, bir dublör ihaleye İlyas Eğerci kimliğiyle girmişti..Anlaşılan ihale iyi kurgulanmıştı..

Kaymakama çifte soruşturma


VATAN’ın haberinin üzerine Muğla Valiliği ve Bodrum Savcılığı Eski Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi hakkında soruşturma başlattı. Ekşi ise gazetemize gönderdiği açıklamada şöyle dedi: “Söz konusu taşınmazın tamamı Alper Gülleroğlu’na aitti. 2005 yılında Bodrum’da görev süremin dolmasından sonra ailemle tatilimizi geçirmek üzere 2006 yılında gittiğimiz de bir ev alma düşüncesi ile eşim Saniye Ekşi adına emlak işi yapan tanıdığa vekalet bıraktık. Temmuz 2008 yılında aile dostumuz Zeki Gülleroğlu tarafından oğlu Alper Gülleroğlu’na ait yerin bir kısmını tarafımıza satma teklifi geldi... Bunun üzerine satın aldık.”

 
İlginç Kenan Evren protestosu
 
Can Dündar'dan Duyar cevabı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
resul aydın 3 Haziran 2014 Salı 21:12

Selahattin bey görünen o ki, akp artık inişe geçti. Zevaline doğru gidiyor. Birisi şu Başbakan a dese ki; sakın reisi cumhurluga heveslenmesin. Secilemez mecilemez sora...

Yorumu oyla      1      2  
ergun ballica 3 Haziran 2014 Salı 21:04

Bdp li olmak elbette suç degil, pekaka lı olmak, bölücü olmak olmak suç bdp li gardaş.

Yorumu oyla      4      0  
BDP'li 3 Haziran 2014 Salı 13:29

BDP'Li olmak suç mu? Ayıptır yav bizde bu ülkenin insanlarıyız.

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlginç Kenan Evren protestosu
Karakoç: 12 Eylül'de yok yere işkence gördüm. Evren yargılanırsa beyaz giyerim.
'Kızınız öldü bu da faturası'
Dila için öldüğü gün 3 tane fatura kesilip, bavuluna konulduğu ortaya çıktı.
G.Saray'ın transfer bombası
Beşiktaş almak için yoğun uğraşlar verdiği Elano'yu sarı-kırmızılı kulüp kaptı.
 
Kapkaççılar can alıyordu
84 yaşındaki Gülay Çapan, iki kapkaççıya direnmek isterken bir süre yerde sürüklendi.
Solaryum ‘kesin’ kanser sebebi
Dünya Sağlık Örgütü solaryumun ciddi kanser tehdidi oluşturduğu uyarısında bulundu.
3G ile tanışma başlıyor
Cep telefonundan hızlı ve görüntülü konuşmaya imkan sağlayacak 3G başlıyor.
 
Schumacher geri döndü!
Formula1'in efsane pilotu Michael Schumacher, spekülasyonlara son noktayı koydu.
Kesikbaş cinayetine tutuklama
Çöp konteynerinin içinde başı kesik halde bulunan Eda Yıldırım'ın katil zanlısı yakalandı.
Ekstra istedi ipler koptu
Tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli ekibin yeni sezon hazırlıklarına geç ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva