Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>EKONOMÄ°
24 Şubat 2011 Perşembe - 03:25

Besicilikte yeni çığır

Erzurum'da 6 yıldır yürütülen "Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi" kapsamında yaklaşık 100 bin suni tohumlama yapıldı. Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi (AÜ) ve Tarım İl Müdürlüğünce ortaklaşa 6 yıldır yürütülen "Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi" kapanış toplantısı, A.Ü Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Besicilikte yeni çığır

Erzurum'da 6 yıldır yürütülen "Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi" kapsamında yaklaşık 100 bin suni tohumlama yapıldı. Erzurum Valiliği, Atatürk Üniversitesi (AÜ) ve Tarım İl Müdürlüğünce ortaklaşa 6 yıldır yürütülen "Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi" kapanış toplantısı, A.Ü Kültür Merkezi'nde yapıldı.
YAVUZ’UN AÇIKLAMASI
Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Fahri Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, projenin en önemli özelliğinin tüm kurumları kapsadığını ve Erzurum'un potansiyelini harekete geçirdiğini söyledi.
PROJE POTANSİYELİ
Söz konusu potansiyeli harekete geçirmek için büyük çaba sarf ettiklerini anlatan Yavuz, "Yüksek düzeyde bütçelere gerek duymadık çünkü Erzurum her yönüyle yüksek potansiyele sahip. Önemli olan bu potansiyelleri harekete geçirecek organizasyonları yapmaktır. Bunu organizasyonları gerçekleştirmenin en iyi yolu da yeni projeler üretmekten geçer" dedi.
ÖNEMLİ PROJE
Erzurum İli Büyükbaş Hayvan Islahı Projesi'nin önemli bir proje olduğunu vurgulayan Yavuz, tek projeyle Erzurum'daki hayvancılık alanındaki problemleri çözmenin mümkün olamayacağını dile getirdi. Problemleri çözdükçe yeni problemlerin ortaya çıktığına dikkat çeken Yavuz, şunları kaydetti: "Proje kapsamında çalışmalara ilk başta çok hızlı başladık. Problemlerin biranda çözülemeyeceğini gördük. Bu tür yeni projelerin yapılması gerekiyor. 200-300 yıllık birikmiş Erzurum hayvancılığı problemleri 2 yıl içerisinde, tek projeyle çözülemez. Ama çözümü yönünde bir takım katkılar sunduk. Değişik alanlarda bunun örnekleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Çok güzel finansal desteler de var. Erzurum'daki hayvancılık sorunlarının çözümü için yeni projelerin yapılması gerekiyor."
Yavuz, 6 yıl içerisinde 175 çiftçi eğitim programıyla, 12 bin 500 çiftçiye ulaştıklarını belirterek, 4 ayrı versiyonda 32 bin 500 çiftçiye el kitabı dağıttıklarını anımsattı.
6 YILDA 100 BİN SUNİ TOHUMLAMA
Çiftçilerin bilinçlenmesi için 6 kez teknik gezi düzenlediklerini anlatan Yavuz, "6 yılda yaklaşık 100 bin suni tohumlama yapıldı. 55 bin civarında suni tohumlama buzağısı dünyaya geldi" diye konuştu.
Tarım İl Müdürü Mustafa Altun da ülke hayvancılığının başta gıda olmak üzere, ülkemizdeki 73 milyon nüfusun beslenmesinden, ülkemize yıllık gelen 30 milyonu aşan turistin beslenmesine kadar öneminin giderek arttığını ifade etti.
Verimli ve kalitesi yüksek materyallerle sağlıklı hayvancılığın yapılabileceğini belirten Altun, "2006 yılında başlayan büyükbaş hayvan ıslahı projesiyle, eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından önemli çalımalar gerçekleştirmiştir. Bakanlığımız da çok uzun süredir devam eden projeye büyük katkı sağlamıştır" şeklinde konuştu.
Altun, ülkemizde hayvan ıslahının ilk defa 17 Şubat 1923 tarihindeki İzmir İktisat Kongresi'nin sonuç duyurusunda, "Ziraat ve hayvanat sorunları" adı altında belirtildiğini ve hayvanların ıslahı ve çoğaltılması kararı alındığını hatırlattı.
Bu tarihten itibaren Bakanlığın çalışmalara başladığını belirten Altun, şöyle devam etti:
"Bursa Karacabey ilçesi Hotanlı köyünde Rusya'dan teknik destek almak suretiyle bu çalışmaları sürdürmüş ve 'Karacabey esmeri' adı altında yurt dışından alınan kaliteli damızlık boğalar ve onların suni tohumlamalarıyla, "Karacabey merinosu' oluşturularak, Anadolu'ya dağıtılmıştır. Bu geliştirilmiş hayvanlar ülke geneline yayılmıştır. Bunu başarmak zor bir iş. Birkaç yıldır devam eden bir süreç değil."  Tarım İl Müdürü Altun, Erzurum'da meraya dayalı bir ortamda daha çok yerli ve melezlere dayalı besiciliğin ağırlıkta olduğunu, bunun için de ıslah çalışmalarının daha zor seyrettiğini söyledi.
 
 
 

 
Bayındırlık afet konutlarına yoğunlaştı
 
Eğitimde bir ilk
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet Yüce 25 Şubat 2011 Cuma 00:37

Önce Türkçe konuşmayı öğrensin, sonra

Yorumu oyla      0      0  
fahrettin aydın 24 Şubat 2011 Perşembe 21:32

fahri hocamızın bitmek bitmeyen enerjisini siyasette görmek istiyoruz, tarım bakanlığı yakışır,çalışmalarını hayata geçirmek için hocamızın meclise girmesi şart. başarılarının devamı dileğiyle

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ne günlere kaldık...!
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hizmet alımından alınacak olan ...
Projenin notunu çiftçi verecek
Erzurum’da hayvancılık sektörüne yönelik olarak bugüne kadar yürütülen ...
Kuyumcular haksız rekabetten şikayetçi
Kuyumcu ve takı imalatçılarının faaliyet gösterdiği Taşmağazalar’da ‘pazar ...
 
Vergi bilincine EGC desteği
Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ...
Bankalara sponsorluk daveti
Erzurum ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, bankaların esnaf ...
KUDAKA'dan kalkınma reçetesi
Erzurum’da düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Kalkınma ...
 
Tesis var, İşletmeci yok..
Erzurum Valiliği tarafından koordine edilen “Erzurum İli Çoruh Havzası ...
Kaçak elektrikle etkin mücadele
Erzurum’da kayıp ve kaçak elektrik tüketiminin, her yıl biraz daha azaldığı ...
Ulaşımda zam şoku
Erzurum’da şehir içi ulaşım ücretlerine yapılması beklenen zam sonunda ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva