Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
12 Mayıs 2021 Çarşamba - 01:23

Bayramda ellerini öpecekleri babaları yok

Diyarbakır’da 2016 yılında terör örgütü PKK tarafından içinde 15 tonluk patlayıcının bulunduğu kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden 5 yıl geçti.

Bayramda ellerini öpecekleri babaları yok

Diyarbakır’da 2016 yılında terör örgütü PKK tarafından içinde 15 tonluk patlayıcının bulunduğu kamyonun infilak ettirilmesi sonucu 16 kişinin hayatını kaybettiği olayın üzerinden 5 yıl geçti. Katliamın yıl dönümünün Ramazan Bayramının arifesine denk gelmesi, olay sonrası yetim kalan 36 yetimin acısını ikiye katladı.
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında terör örgütü PKK mensupları, 12 Mayıs 2016 tarihinde Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü yakınlarında yol çalışması yapan bir firmaya ait kamyonu gasp ederek yaklaşık 15 tonluk bombayı araca yüklemiş, bomba yüklü araç içindeki PKK'lılarla birlikte Yenişehir ilçesine bağlı Tanışık Mahallesi'ne gelmişti. Köylülerin şüphelenmesi üzerine araçtaki PKK'lılar ile köylüler arasında tartışma yaşanmış, olayın ardından teröristler, bomba yüklü kamyonu Dürümlü mezrasına doğru yönlendirmişti. Köylüler tarafından takibe alındığını ve kaçamayacaklarını anlayan PKK'lı teröristler, içinde 15 ton patlayıcı bulunan kamyonu infilak ettirmiş, olayda hepsi akraba olan 16 kişi ölmüş, 26 kişi de yaralanmıştı. Olayın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen vatandaşların yüzlerinde ilk günkü acı hakimken, katliamın yıl dönümünün Ramazan Bayramının arifesine denk gelmesi, acıları iki kat arttırdı.
"TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ARTIK BİTİRMENİN ZAMANI ÇOKTAN GELMİŞTİR"
Patlamada 2 kardeşini, amcalarını, kuzenleri ve yeğenlerini kaybeden Hacı Çelebi Yaman, İHA muhabirine yaptığı açıklamada terör örgütünün başında HDP’nin geldiğini aktardı. Yaman, "2016 yılında ailemize yönelik kahpece bir saldırı oldu. Terör örgütü tarafından, değil ki 5 yıl 500 yıl da geçse bu acı ne unutulur ne unutulacak. Terör örgütünün destekleyen kimler varsa Tanışık Mezarlığına gelip bu şehitleri görsünler, bir aile nasıl katlediliyor görsünler. Çünkü bu insanlık dışı bir olaydır, bu vahşettir. Ben buna katliam da demiyorum, vahşet diyorum, canilik, katillik, uşaklık diyorum. Bir aileyi sen kalkıp hiç yoktan yok edemezsin, terör örgütü yıllardan beridir yaptığı katliamları sivillere yapıyor. hepsi siviller üzerinden yapıyor. Terör örgütünü artık bitirmenin zamanı çoktan gelmiştir. Terör örgütünden beslenen kesimler vardır, bunların başında HDP geliyor. HDP, PKK terör örgütünü bir gün televizyonlarda çıkıp lanetlemiş mi, terör örgütüne, terör örgütü demiş mi, bir de diyor ki biz Kürt’ün savunucusuyuz. Siz nerde Kürt'ün savunucusu oluyorsunuz, böyle Kürtlük mü olur. Gel Kürt’leri katlet sonra, söyleyin ki ben Kürtleri savunuyorum. Ancak sen gidersin kendi yolundan gelenleri kandırırsın, Müslüman olanları kandıramazsınız. Çünkü biz Kürt’üz ve Müslüman'ız benim annem, babam ve akrabalarım Kürt’tür. Elhamdülillah Müslüman'ım ben Kürt olduğum için gurur duyuyorum. Artık herkes uyansın, Ermeni’ye mi, Kürtlere mi hizmet ediyorsun. Her şey ortadadır, görün Türkiye Cumhuriyeti operasyon yapıyor kalkıp diyorsun Türkiye Cumhuriyeti operasyonları durdursun, sen kime hizmet ediyorsun. Bayram zaten bizim için buruk ve hüzünlü geçiyor, onlar olmadığı için geçen her bayram bizim için zehirdir. 36 çocuk yetimdir, 8 tane dul, 16 kişiyi siz katlettiniz. Allah devletimizden razı olsun sağ olsun devlet büyüklerimiz başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanıma, İçişleri Bakanlığına, meclis başkanına sesleniyorum, lütfen bizi de statüye alsınlar sivil şehit olarak lanse edilmek bize ağır geliyor" dedi.
"BABASIZLIK ANLATILAMAYACAK DURUM"
Saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Salih Yaman’ın oğlu Muhammed Yaman ise babasızlığın çok kötü bir şey olduğunu, bayramda babasının elini öpemeyeceğini söyledi. Yaman, "Babasızlık çok kötü bir şey. Evde huzur yok, babasızlık anlatılamayacak durum. Büyük ağabeyim hem ağabeylik hem de babalık görevini üstlenmiş. Duygularımız kötü, her bayram kalıyoruz, yatağımızdan, baba ile annemizin elini öpmek istiyoruz fakat babamız yok. Gidip annemizin elini öpüyoruz bayramlaşıyoruz, ama bir yanımız yokmuş gibi kalıyor. Geliyoruz babamın mezarlığına, canımızdan bir parça gitti" diye konuştu.

 
DAİB ihracat performansını değerlendirdi
 
Liselerde sınav uygulamaları yeniden düzenlendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soylu: ‘Sabretmeliyiz’
Kars’ta düzenlenen "Güvenlik Toplantısı"na katılan İçişleri Bakanı Süleyman ...
‘Uzman Arabulucular’ geliyor
Adalet Bakanlığı arabuluculuk uygulamasında yeni bir dönem başladığını ...
8 terörist hava harekatı ile etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Irak kuzeyindeki Gara’da 8 PKK’lı teröristin ...
 
Soylu: ‘Teröristlerin inlerine girdik’
Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'inlerine girin' talimatının ardından ...
Karlıova cinayeti aydınlatıldı
Bingöl’de 26 gündür haber alınamayan 2 çocuk babasının cesedinin parçalanmış ...
3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) 3 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
 
Sündüs Katliamı'nın tek tanığı hayatını kaybetti
Van’ın Bahçesaray ilçesine bağlı Sündüs Yaylası'nda 18 Temmuz 1993 yılında ...
Erzurum’un trafik kazası bilançosu yayımlandı
DOSİAD - TÜİK 2021 Nisan dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı.
7 kişi kene ısırması sonucu hastanelik oldu
Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva