Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>GÜNDEM
19 Ağustos 2014 Salı - 11:40

BAŞKENT BULVARLARINDA ŞANZELİZE GÜZELLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği dev rekreasyon alanları ve parklar ile yemyeşil bir güzelliğe ulaşan Ankara, yeni açılan bulvar ve caddelerde başarılı peyzaj çalışmalarıyla da ayrı bir güzellik kazanıyor.

BAŞKENT BULVARLARINDA ŞANZELİZE GÜZELLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği dev rekreasyon alanları ve parklar ile yemyeşil bir güzelliğe ulaşan Ankara, yeni açılan bulvar ve caddelerde başarılı peyzaj çalışmalarıyla da ayrı bir güzellik kazanıyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı tamamlanan dev bulvarlar trafiği rahatlatırken, yan bantlara dikilen boylu ağaçlar ile refüjlere dikilen ve Şanzelize tipi olarak adlandırılan küp formatlı ıhlamur ağaçları, kente estetik bir güzellik katıyor. Yol boyunca hissedilen ıhlamur kokuları da ayrı bir sürüş keyfi veriyor.
BULVARLARA 2 BİN ŞANZELİZE TİPİ AĞAÇ
Samsun Yolu, Konya Yolu, Anadolu Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı ve İrfan Baştuğ Caddesi başta olmak üzere Başkent bulvarlarını 2000 adet şanzelize tipi olarak adlandırılan küp formatlı ıhlamur ağacı süslüyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bizzat seçtiği bu ağaçların bu görünüme getirilmesinin en az 8 ila 10 yıl arasında her yıl yapılan budamalarla sağlandığını ifade ederek, “Maalesef bu tür boylu ve formatlanmış ağaçlar Türkiye’de yetiştirilmiyor. Bu nedenle yurt dışından getirilen bu ağaçları çok özen göstererek dikip bakımını yapıyoruz” dedi.
Görevliler tarafından özel şekillerde budamaları yapılarak dikimi gerçekleştirilen Şanzelize tipi ağaçların yüzde 99’nun tutmasının sevindirici olduğunu söyleyen Bircan, ağaçların uzun ömürlü olmasını sağlamak amacıyla titiz bir şekilde bakımlarının gerçekleştirildiğini belirtti.
Başkentlilere görsel bir ziyafet sunan Şanzelize tipi ağaçların dikimi ve bakımı açısından bazı özellikler istediğini anlatan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, ağaçların kök genişliğinin iki katı kadar açılan çukura bitkisel toprak harcıyla birlikte dikildiğini, iki gün aralıkla sulama yapıldığını anlattı. Bircan, şunları söyledi: “Ağaçlara periyodik olarak gübreleme ve ilaçlama bakımları gerçekleştiriliyor. İlkbahar ve sonbaharda ayrıca ağaçları güçlendiren gübreleme uygulamaları yapılıyor. Belirli zaman aralıklarında ilaçlama yapılarak, sonbahar aylarında da budama işlemleri gerçekleştiriliyor.”
Yeni yapılan Ankara Bulvarı’na toplam 60 bin ağaç dikildiğini hatırlatan Bircan, bulvar kenarlarında yer alan 2 metrelik fidanlarla adeta bir koridor oluşturulduğunu söyledi. Bircan, Ankara Bulvarı üzerindeki refüjde ise bin 100 süs eriği ağacı kullanıldığını ve bu dikilen ağaçların hepsinin tuttuğunu vurguladı.
“İKLİM ŞARTLARINA RAĞMEN BİRİNCİYİZ”
Karasal iklimin etkisindeki Başkent’te hızlı hava değişimleri yaşandığını, yazların sıcak ve kurak, kış aylarında ise eksi derecelerde soğuk bir hava yaşanmasından dolayı yeşili yaşatmanın çok emek istediğine dikkat çeken Bircan, ağaçların bu gibi koşullardan etkilenmemesi için de bir takım önlemler aldıklarını söyledi.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, tüm zorluklara rağmen ağaçlandırma konusunda Türkiye’de bir numara olduklarını ve Avrupa’da ise dereceye girecek seviyeye ulaştıklarını belirtti.
“BAŞKENT 12 AY YEŞİL KALACAK”
Yeni dikilecek ağaçların da aynı özellikleri taşımasına dikkat ettiklerini ifade eden Bircan, şöyle konuştu:
“Yeni dikeceğimiz ağaçlar da artık tek tip olacak. Aynı form, aynı boy, aynı tip gibi belirgin özelliklerin bir arada bulunmasına özen göstereceğiz. Kış aylarında yeşilin daha da hakim olduğu bir Ankara oluşturmak için mevsime dayanıklı ve sürekli yeşil kalabilen ibreli ağaçların tercih edilmesini sağlayacağız. Böylece 12 ay boyunca Ankara daha yeşil kalacak.”

 
MÜFTÜ ÇINAR’A ZİYARET
 
KARATE’DE ÇELİKBİLEK KARDEŞLER TUTULMUYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜFTÜ ÇINAR’A ZİYARET
Erzurum’da kurulan Alevi Bektaşi Erenler Derneği yönetim kurulu üyeleri ...
ÜLKÜ OCAKLARINDAN HEYKEL TEPKİSİ
Ülkü Ocakları Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı, Diyarbakır Lice ilçesinde ...
VARTO’DA KAN TOPLAMA KAMPANYASI
Muş’un Varto ilçesinde, Kızılay ekipleri tarafından başlatılan kampanya ...
 
AMELİYAT OLMAK İÇİN İL İL GEZİYOR
Karabük’te doğuştan çift cinsiyetli olması nedeniyle 26 operasyon geçiren ...
AŞKALE'DE SÜNNET ŞÖLENİ
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Sünnet Şöleni Aşkale İlçesi’nden başladı.
ÜÇ KÜMBETLERE SEKMEN'DEN JEST
Erzurum’un marka projesi Üç Kümbetler için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen jest yaptı.
 
MAMAK’TA DOĞAN BİNLERCE BEBEĞE HOŞ GELDİN SÜRPRİZİ
Mamak Belediyesi’nin uyguladığı ‘Hoş Geldin Bebek’ kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.
CANLI HAYVAN SEVKLERİ İÇİN YETİŞTİRİCİLER UYARILDI
Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesinde ...
OTOMOBİL AĞACA ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 3 YARALI
Elazığ-Malatya karayolunda meydana gelen trafik kazasında Bilginal çifti ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva