Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>GÜNDEM
26 Temmuz 2014 Cumartesi - 11:41

BAŞKAN SEKMEN: ''İŞSİZLİĞİN BELİNİ KIRACAĞIM''

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte görev yapan yerel medya mensuplarının onuruna iftar yemeği verdi.

BAŞKAN SEKMEN:  İŞSİZLİĞİN BELİNİ KIRACAĞIM

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentte görev yapan yerel medya mensuplarının onuruna iftar yemeği verdi.
Müceldili Konağı'nda gerçekleştirilen iftar yemeğine yerel medyanın temsilcileri, görsel ve yazılı basın kuruluşlarının yöneticileri katıldı. Yemekte Başkan Sekmen, davete icabet edenlere teşekkür etti. Konuşmasına Ramazan ayının öneminden bahsederek başlayan Sekmen, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Kurumun çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Sekmen, şöyle devam etti: "Kentle ilgili beş yıllık planlarımızı eylülde tamamlayarak topyekun kalkınma hamlesini başlatacağız. İçme suyu projemiz bakanlıkta, tasdik ettirmeye çalışıyoruz. Kanalizasyon ve yağmur suyu projelerini çizdiriyoruz. Amacımız gelecek yıl üçünü birlikte gerçekleştirmek. Baca kapaklarını asfalt seviyesine çıkarmaya başladık. Kentsel dönüşüme yoğunlaştık. Belediyemiz bünyesinde ER-KONUT adlı konut şirketi hayata geçti. Bu şirket aracılığıyla kentsel dönüşüme katkı sağlayacağız. Mahallebaşı'ndan aşağı olmak üzere büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasını belli bir aşamaya getireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşümle ilgili protokol imzaladık. Çırçır'da da kentsel dönüşümü başlatacağız." Başkan Sekmen, kentin futbolda kamp merkezi olacağını ifade etti. Sekmen, "Sözümüz vardı 'Erzurum Yüksek İrtifa Kamp Merkezi olacak' demiştik. Şuan futbol kulüplerinin antrenmanları sürüyor. 16 takım antrenman yapar hale gelecek. Yılın sonunda kamp merkezini çok iyi bir konuma getireceğiz" dedi. Sekmen, ilçelerde atık su, grup yollarının asfaltlanması ve diğer hizmetlerin de sürdüğünü, kent merkezinde gelecek yıl kapalı fuar alanı çalışmasına başlanacağını bildirdi.
Üretim ve yatırım hizmetleri
Kentin üretim ve yatırım eksikliğinin bulunduğunu belirten Başkan Sekmen, şöyle konuştu:
"Erzurum'da üretim ve yatırım eksikliği var. 2. Organize'nin işlemleri bitti. Bölgede yatırım yapmak isteyen müteşebbisler var. İstanbul'da deri organize sanayicileriyle görüştüm. Doğu ve Erzurum'da kesilen hayvan sayısını söyleyince 'Niye burada bugüne kadar kurulmadı?' diye şaşırdılar. Önümüzdeki aylarda burada inceleme yapılacak. Tekstille ilgili 40 makine oluşturduk. Amacımız Erzurum'da kurulacak tekstil fabrikasına ara eleman yetiştirmek. 4 fabrika Erzurum'a yatırım için bekliyor. Bulgur, makarna fabrikası kurulacak 2 de sanayici bekliyor. Termik santrali konusunda iddialıyım. Konudan Başbakanımız ve ilgili bakanımızın da haberi var. İşsizliğin belini kıracağım. Kentimizde yatırım ve üretim çalışmalarına yoğunlaşacağım." Sekmen, kış turizmiyle alakalı çalışmaları anımsatarak, "Palandöken Dağı ile ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önemli bir çalışma yürütüyor. Acil, orta ve uzun vadeli planlar kuruldu. 21 Aralık'ta görkemli bir törenle Palandöken Dağı'nda kış sezonunu başlatacağız. Fuarlarda kent ve Palandöken Kayak Merkezi'ni tanıtacağız. Turizmde cazibe merkezi olacağız" şeklinde konuştu.
"Bütün işlerimiz yasal olacak"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuşmasında yasal ve şeffaflık ilkesine dikkati çekti. "Bütün hizmetlerimiz yasal ve şeffaflık ilkesinde hayata geçirilecek" diyen Başkan Sekmen, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu belediyede gizli kapaklı bir şey yapmayacağız. Benim felsefem bu. Her şey açık olacak. Yaptığımız ve yapacağımız her iş yasal olmalı. Bu doktrini mesai arkadaşlarıma sürekli salık veriyorum. Bütün işlerimiz yasal olacak. Kervansaray inşaatının 25 kat ruhsat alma imkanı vardı. Şirket yöneticisiyle konuştuk, anlaştık. Makul olan imar verdik.8-12 kat arası imar uygulaması yaptık, şuan proje hazırlanıyor. Amacım insanlara, yasal, doğru ve güzel işler yaptırmak."

 
ALTINDAĞ BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
 
SP İL BAŞKANI ÇALIK’TAN BAYRAM MESAJI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALTINDAĞ BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRDİ
Altındağ Belediyesi, bünyesine kattığı 5 damperli kamyon, 3 asfalt yama ...
ARNAVUTLUK’TA İFTAR PROGRAMLARINA DESTEK
Arnavutluk’ta Elbasan Müftülüğü, ALSAR Vakfı, Ardhmeria Derneği ve Arnavutluk ...
ASİAD’IN SAHUR BULUŞMASINDA KALPLER GAZZE İÇİN ATTI
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Barış Aydın, ...
 
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU DAİRE BAŞKAN VE BAŞKAN YARDIMCILARI BEAH’TA İNCE
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanlığı tarafından Erzurum Kamu Hastaneleri ...
PAZARYOLU İLÇESİNDE ÇOCUK İFTARI
Pazaryolu İlçe Müftülüğünce " Camiye Gidiyoruz, İftarda Buluşuyoruz" adlı iftar programı düzenlendi.
AZERBAYCAN’DAN KARDEŞ YARDIMI “MİLLİ MÜCADELE YILLARINDA AZERBAYCAN’IN ERZURUM’A
Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ortaklaşa ...
 
VALİ ALTIPARMAK:
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Basında sansürün kaldırılışının 106.
MUTLU YAŞLILIK İÇİN SAĞLIKLI BEYİN
Yaşamkent’te “Bir gülüşün yeter” sloganı ile bir süre önce kapılarını ...
PALANDÖKEN BELEDİYESİ, ERZİMDER’E İFTAR VERDİ
Palandöken Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği iftar sofraların ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva