Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>SPOR
13 Nisan 2011 Çarşamba - 08:48

Aziziye'de sportif başarı

Aziziye ilçesi 500 kişilik kapalı spor salonuna kavuşuyor. İlçede geçtiğimiz yıl Aziziye Belediyesi tarafından ihale edilerek temeli atılan kapalı spor salonu, belediye bütçesinden tek kuruş para harcanmadan tamamlanıyor.

Aziziye de sportif başarı

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, KDV’si ile birlikte 1 Milyon 991 Bin Lira ihale bedeli olan spor salonu için, 430 bin Lira Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden, 200 Bin Lira Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nden ve 1 Milyon 385 Bin Lira da Spor Toto Teşkilatı’ndan alınarak ilçenin kapalı bir spor salonuna kavuşturulduğunu belirtti.
//SOSYAL BELEDİYECİLİK ATILIMI
Mali açıdan zor durumda olan belediye için spor salonu yatırımının öncelikli ihtiyaç olmadığına dikkat çeken Başkan Cengiz, “Göreve başladığımızda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden dönemin Ilıca Belediyesi’ne spor yatırımında kullanılmak üzere 430 Bin TL ödenek ayrılmıştı. Spor salonu yapılmadığı takdirde söz konusu ödenek geri alınacaktı. İl Özel İdaresi ile de görüşerek 200 Bin TL destek aldık ve 500 kişilik kapalı spor salonunun ihalesini yaparak temelini attık. Fiziki gerçekleşme yüzde 50’ye ulaşırken, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum’a gelen Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar’a spor salonu inşaatını yerinde göstererek destek istedik. Salonun tamamlanması için gerekli olan 1 Milyon 385 Bin TL’yi de hak edişe göre, Spor Toto Teşkilatı gönderiyor. Bu yaz sezonunda inşaat tamamlanacak ve ilçemiz kapalı spor salonuna kavuşmuş olacak.” dedi.
//CENGİZ’DEN TEŞEKKÜR
“İlçemize yatırım yapan, yatırıma destek sunan her kişi ve kuruma minnet borcumuz vardır.” diyen Başkan Cengiz, “Başta Spor Toto Teşkilat Başkanlığı olmak üzere, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne hemşehrilerimiz adına özellikle teşekkür etmek istiyorum. İlçemizde bu yaz sezonu tamamlanarak, hizmete açılacak 500 kişilik kapalı spor salonu, kurumlar arası işbirliğinin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın eseridir. İlçemiz modern bir spor salonuna kavuşmuş oluyor. Yerel yönetimler olarak, bu hizmete katkı sunan her kişiyi ve her kurumu, onure etmeyi görev kabul ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
//MALİ YAPI, SPOR SALONU YATIRIMINA UYGUN DEĞİLDİ
Kapalı spor salonunun belediyenin mali yapısına ve ilçenin ihtiyaçlarına göre bir öncelik olmadığının altını çizen Başkan Fatih Cengiz, şunları söyledi: “Spor salonunu 430 bin Lira ödeneğin geri gitmemesi için ihaleye çıktık ve İl Özel İdaresi ile Spor Toto Teşkilatı’nın desteği sayesinde tamamlıyoruz. Ağır borç yükü altında olan belediyemizin böyle bir proje gerçekleştirmesi mevcut mali yapıyla mümkün değildi. Fakat belediyemiz bütçesinden tek kuruş para harcamadan ilçemizi modern bir spor salonuna kavuşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun gibi daha birçok parasız hizmetler gerçekleştiriyoruz. Park, bahçe ve refüjlere diktiğimiz mavi ladin, batı ladini ve sarıçam gibi ağaçları Orman Bölge Müdürlüğü’nden alıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden piyasa da tanesi 10 liradan satılan meilland güllerinden 5 bin adet ücretsiz aldık. İlçemizin kaderini ve çehresini değiştirme adına çeşitli kurumlarla işbirliği ve dayanışma içerisindeyiz. Belediyemizin mali yapısını düzeltme adına tasarruf tedbirlerimizi en üst seviyede almış durumdayız. Göreve geldiğimizde gelirin gideri karşılama oranı yüzde 35 iken, bu oranı yüzde 85’e yükselttik. Hem mali durumu düzeltmek, hem de ilçemize hizmet adına iyi niyetle ve samimiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

 
Bilim oskarları sahiplerini buldu
 
Milli Eğitim yasta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 ilçeye spor salonu
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2011 yılı projeleri arasında ...
Sarançta heyecan dorukta
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Satranç İl Temsilciliği tarafından ...
Akbulut Karatede gururumuz
Erzurum’un karatedeki önlenemez yükselişi devam ediyor. Erzurumlu karateciler ...
 
Potada DSİ farkı
Kuzeydoğu Bölge Gençler Basketbol Şampiyonası’nın finalinde Erzurum DSİ ...
Amatör Ligde gol ziyafeti
25 Mart Beldespor, sezonun dördüncü maçında ilk kez kendi evinde çıktığı ...
Şampiyon göze geldi
Türkiye Bayanlar Bölgesel Futbol Ligi 4. Grupta mücadele eden Hakkarigücü ...
 
Büyükşehir artık 3'üncü ligde
Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta (BAL) mücadele eden Erzurum Büyükşehir ...
Palandöken'e hayran kaldılar
İnegöl Özel Safvet ilköğretim okulu kayak kulübü 10 haftalık uludağ kayak ...
DSİ Erzurum'u temsil edecek
Erzurum’da yarın başlayacak olan Kuzeydoğu Bölge Basketbol Grup Birinciliği’nde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva