Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>SÄ°YASET
12 Mart 2018 Pazartesi - 14:16

Aydemir: “Erzurum, devleti ebedi müddet duasıdır”

Aydemir, “Erzurum mana zamanlarının nöbetine amade dadaşların coğrafyası, Erzurumluluk mukaddeslerin manasına erişenlerin mayası, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar gibi eğilmeyecek başları yüce milletimizin emrine sunan Hayme Hatun anaların manasıdır.'dedi

Aydemir: “Erzurum, devleti ebedi müddet duasıdır”

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum mana zamanlarının nöbetine amade dadaşların coğrafyası, Erzurumluluk mukaddeslerin manasına erişenlerin mayası, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar gibi eğilmeyecek başları yüce milletimizin emrine sunan Hayme Hatun anaların manasıdır. 1071’den 20171’lere, yüce milletimizin ‘devleti ebedi Müddet’ duasıdır. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN 100. YIL MESAJI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un tarihi duruşunu ifade etitği, kurtuluşunun 100. Yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erzurum’un kaydettiği manaya işaret ederek, ‘Bir dadaş mütefekkir Erzurum’un manasını ne güzel betimliyor: ‘Varsın bu topraklardan kar beş altı ay kalkmasın, bu topraklar sıcaktır.’ Alaca’dan Yanıkdere’ye, Mecidiye’den Hamidiye’ye, Aziziye’den Pasinler Ovasına kadar her zerresi şüheda damgasıyla kaydedilmiş bir mübarek coğrafyadır Erzurum.

İlayı kelimetullah için Nizamı Alem diyenlerin adresidir. Bu manaya yüreğini vakfetmemişler elbette anlayamazlar. Bu topraklar vatan için nefsini yakanların toprağıdır ki, ebediyen sıcaktır.’ ifadesini kullandı.

ERZURUM’UN UFKU RAKIMI GİBİ YÜKSEKTİR

Erzurum’un Yer yüzünde en yüksek rakımda kurulmuş 9 şehirden biri olduğuna işaret eden Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bu Tesadüf değildir, Bu ilahi bir takdirdir ki, bu şehrin insanı yüksek, tarihi yüksek, ufku yüksektir. Hak yolunda serden geçenlerin abidevi bir ifadesidir ki Erzurum, dadaş vicdanını taşımayan, haysiyetini paylaşmayan, efkarında buluşmayan anlamaz.. Bu şehri mübareği anlamanın yolu ruhu hakka adamaktan geçer. ‘ dedi.

ERZURUM’U TARİF

‘Erzurum’u tarif etmek için, manasına ermek, manasında ruhu ram etmek, manasından müstefid olmak gerek.’ Yorumunu yapan Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Erzurum’u tarif etmek için Alvarlı Efe’nin ufkunda yürümek, Emrah’ın hissiyatına bürünmek, Yunus Hocaların ervahına bürünmek gerek. Hakkı yar bilip, ona teslim olmak gerek. Vatanın harimi namusuna göz dikenler karşısında palandöken gibi durmak gerek. Ötügen’den Erzurum Ovası’na erişen mana seline dalmak gerek. Yesevi’nin, Şahı Nakşibendi’nin, Abdulkadir-i Geylani’nin ruh tedrisinden geçmek gerek.’ değerlendirmesini yaptı.

TARİH YAZAN ŞEHİR

Erzurum’un tarih yazan şehir olduğunun altını  çizen Milletvekili Aydemir, ‘Tarihin yazıldığı şehirler vardır bir de tarih yazan şehirler. Erzurum tarihini şehit kanlarıyla yazan şehirdir.. Ve bilir misiniz ki, bu şehri mübarekte, bu Türk Tuğrası olan şehirde şühadının ardından ağlamak yok, şühedanın mertebesine erişmek yolunda kararlılık vardır. Bu şehir tarihini bu anlayışla yazmıştır. Hemen her ferdinin ortak niyazı şühadaya yoldaş, Bedir şehitlerine kardaş olmak üzerinedir. Hemen her ferdinin duası devleti ebedi müddet, hemen her ferdinin paydası ‘Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet kaydıdır. Ve belki Erzurum’u Erzurum yapan da budur.. Ve Vallahi budur.’ dedi.

ERZURUM, DESTANLAR ŞEHRİ

Erzurum’un Bir destan yurdu olduğunu kaydeden  Milletvekili Aydemir,  ‘Her dadaşı bir Manas olan Erzurum, Şu’’nun, Türeyişin, Saka’nın, Diriliş’in şehri ve kalbi adresidir. Sakarya, Çanakkale, Dumlupınar destanlar tespihinin imamesidir Erzurum Aziziyesiyle.. Mescid’i Haram’dan neşet eden ilahi nuru, bir iman közü halinde Anadolu Coğrafyasına emanet eden Yesevi’nin torunları dadaşlar bu destanlar tesbihinde hakkı zikirde ebediyen müdavimdirler. Allah bes, gayrı heves imanıyla..  Hasbunallahi venimel vekil niyazıyla’ ifadesini kullandı.

ERZURUM YÜCE MİLLETİMİZİN İLHAM KALASI

‘Bir Aziz vatan toprağıdır ki Erzurum, Kaşgar’dan Üsküp’e,  Kosova’dan Kerkük’e, islamın kılıcı olan bir aziz ve muhteşem milletin ilham kalasıdır.’ Tarifini yapan Milletvekili Aydemir, ‘Bir kutlu odaktır ki Erzurum, Bakü’den Astana’ya, Bişkek’ten Aşkabad’a, Taşkent’ten Musul’a, Lefkoşe’den Duşanbe’ye yüce milletimizin ruhu bu şehirdedir. Bir mübarek duraktır ki Erzurum, Kabe’den Semerkan’da, Şam’dan Bağdat’a, Kabil’den Doğu Türkistan’a, hakka yol bulanların gönlü bu şehirdedir. ‘ dedi.

DADAŞI DOĞURAN ANA, TAŞIR MI KARNINDA EĞİLECEK BAŞ

Milletvekili Aydemir, ‘‘Dedim ki dadaşı doğuran ana, taşır mı karnında eğilecek baş..’ diyor ya şair.. Öyledir. Erzurum mana zamanlarının nöbetine amade dadaşların coğrafyası, Erzurumluluk mukaddeslerin manasına erişenlerin mayası, Kara Fatmalar, Nene Hatunlar gibi eğilmeyecek başları yüce milletimizin emrine sunan Hayme Hatun anaların manasıdır. 1071’den 20171’lere, yüce milletimizin ‘devleti ebedi Müddet’ duasıdır.’ ifadesine yer verdi.

‘ERZURUM KİLİDİ MÜLKİ İSLAMIN’

Milletvekili Aydemir, ‘Efem, ‘Erzurum kilidi mülki İslamın’ kaydını düşmüş ya .En beliğ tarifidir bu şehrin.’Korkma Sönmez bu şafaklarda yüzen alsancak’  taahhüdünün açılımı..’Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ kararlılığının ifadesidir Erzurum.. O yüzden ki adına yapılan dua tekdir ..O yüzden ki adına yapılan niyaz seçkindir..Ve o yüzden ki Erzurum, Erzurum’dur.. Mevlaya emanet, mevlaya emanet.’ dedi.

‘CÜMLE GÜZEL ŞEHİRLERE SULTANSIN ERZURUM’

Mütefekkir Halide Nusret Zorlutuna’nın Erzurum’a değgin ifadeleriyle, şehrin ruhunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘ Gelin, Erzurum’u Merhume Edip Halide Nusret Zorlutuna annemizin, ‘Zorlu dedelerim kükrer sesinde?Ninemin gülüşü, güler sesinde? Tarihimin karanlık devresinde? Hançerdin düşmana, vurdun Erzurum’ dizeleriyle anlayalım. Gelin, Erzurum’u yine onun: ‘Gönülde sevgisin, damarda kansın/ Çileli, fedakâr, aziz vatansın/ Cümle güzel şehirlere sultansın/ Tahtını kalbime kurdun Erzurum..’ vurgularıyla  kavrayalım. Sonra aynı duayı aminler seliyle paylaşalım:‘Mevlaya emanet olsun Erzurum’’ niyazına yer verdi.

ERZURUM BETİMLEMELERİ

Erzurum’un farklılıklarına ait betimlemelerde bulunan Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum belki bir fabrikalar şehri değildir, ama Erzurum vatan yolunda, hak yolunda nefislerini adayan dadaşların ufkunu temsil eden ruhun üreticisidir. Erzurum belki deniz şehri değildir. Eskilerin deyimiyle sevahil kenti değildir amma, Erzurum devleti ebedi müddet ahdiyle kabaran bir iman dalgasının ifadesidir. Erzurum belki, nüfusu çok olan bir şehir değildir amma, Erzurum vatan için canını adayanların nüfuz ve nüfuslarının en yüksek olduğu bir belde tasviridir. Erzurum belki zenginlik şehri değildir, amma Erzurum vatana adanmışlık noktasında yüreği gani olanların şehridir. Ve Erzurum rabia şerhinde, Alvarlı Efemin tedrisinde seyri süluk edenlerin şehridir.. ‘ tariflerini kullandı.

ERZURUM’UN MANASINA DEĞGİN..

Erzurum’u Erzurum yapan manaları aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Bir Emrahça tariftir ki Erzurum üstüne, ‘Dedim Erzurum nedir, dedi İlimdir’ ifadesiyle.. Ketencizadedir, Erbabidir, İrşadidir, Hazık’tır, Darir’dir..Bir Nefi’ce tariftir ki Erzurum Merhum Akatay’ın kaydıyla: ‘Dadaşı çelik yaydır. Bir Efece tariftir ki Erzurum,  ‘Civanlar pirlere hürmet ederler’ aktarımıyla..Ve bir vurgu: ‘Erzurumlu kahpe değil, erkektir/Mazlum ölmek, zalim ölmek demektir.../Her şey yalansa Hak mutlak gerçektir: Hak yolunda serden geçti dadaşlar/..Ve bir hak teslimi ki, ‘Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın’ övgüsüne mazhardır dadaşlar.’ dedi.

CİHANDA YILIN HER AYINDA DESTAN YAZAN BİR MİLLET YOKTUR BİZDEN GAYRİ

Mesajında Erzurum’un diğer bir özelliğine de vurgu yapan Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘ Cihanda vatan nöbetinin, yılın 365 günü gerçekleştiği tek coğrafyadır Anadolu. Nefesler vatan için, anlar vatan için ve asırlar vatan için. Cihanda yılın her ayında destan yazan bir millet yoktur bizden gayri..

Fethin kaydedildiği Mayıslar, Kutul amare zaferinin kayıt düşüldüğü Şubatlar, 1071’lerden Sakarya’ya zafer ayı Ağustoslar.. Ve 12’sinden 18’ine, Çanakkale’den Aziziyeye destanların yazıldığı Martlar..

Erzurum işte bu kutlu zamanların, mübarek destanların ruhunu bekleyen, İlayı Kelimetullah ufkunda yürüyenlerin adresidir. ‘ tasvirinde bulundu.

AK NİYETLİ BİR BAŞKOMUTANIN, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN İZİNDE YÜCE MİLLETİMİZ TARİHİN ZİRVESİNE YÜRÜYOR

Milletvekili Aydemir, ‘Tunç yüreklilerin, hak yolunda aklığı temsil eden kefenlerini bir kutlu üniforma olarak giymeye amade olduğu demlerdeyiz. Ordumuz Afrin’de yine ve yeni bir zafere yürüyor. Bir şüheda ordusu ki: Çanakkale’den Erzurum’a şüheda ervahı orada. Nene Hatun’un duası, Alvarlı Efemin niyazı onların üstüne. Ak niyetli bir başkomutanın, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  izinde yüce milletimiz tarihin zirvesine yürüyor. Allah muini..

Allah yardımcısı..12 Martın, 18 Martın ruhuyla.. AK bir emel.Ak bir yürüyüş. Bir mübarek kızıl elmaya doğru. Mazlumların gözyaşını, mağdurların ahını dindirmek niyetiyle. Niyet mübarek, sefer mübarek..

Allah yar ve yardımcıları olsun. Amin ve amin.’ dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘dadaşların milli coşku ve haşmetini paylaşıyor, şühedamızı rahmet, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad mekanları cennet olsun inşallah. ‘ duasını paylaştı.

 
Dadaşlar milli coşkuda yüreklerini buluşturdu
 
Pasinler'de İstiklal Marşı gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ilk dersi Başbakan Yardımcısı Akdağ verdi
Akdağ, AK Parti'nin 18. dönem Siyaset Akademisi’nin Gümüşhane programında ...
‘Bu millette doğuştan Nene Hatun ruhu var’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bu millette doğuştan Nene ...
Aziziye’de Kadın ve Demokrasi gündemi
Aziziye Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçede Kadın ve ...
 
Kaplan’a başarı ödülü
Pazaryolu İlçe Belediye Başkanı Recep Kaplan, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki ...
Ilıcalı’dan Dünya Kadınlar Günü mesajı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Dünya Kadınlar ...
Yıldız anneden Cumhurbaşkanına dualı destek
AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Öz’den Dünya Kadınlar Günü Mesajı
AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, yayınladığı mesajda dünya kadınlar gününü kutladı.
Sekmen’den Dünya Kadınlar Günü mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ...
MHP’den 8 Mart Kadınlar Günü kutlaması
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva